Gå til innhold

Tips til dessert på julaften


Anbefalte innlegg

Skrevet

Trenger tips til dessert på julaften som ikke er riskrem eller karamell pudding.

På forhånd takk.

Anonymkode: 89d4d...764

  • Liker 1
Skrevet

Multekrem er typisk julaftendessert 

Anonymkode: 370d6...39f

  • Liker 13
Gjest Elder Millennial
Skrevet

Multekrem i krumkake skål? 

Skrevet

Appelsinpannacotta?

Anonymkode: ee7d3...43a

  • Liker 7
Skrevet

Multekrem eller Dronning Maud-pudding (Dronning Maud fromasj, Haugesunds dessert, Dronning Maud dessert - men utgaven med portvin) er mine soleklare favoritter.

Anonymkode: b0fbb...902

  • Liker 6
Skrevet (endret)

Sjokolade mousse eller Donning Maud

Endret av Ariana807
  • Liker 2
Skrevet

Fruktsalat med krem eller vaniljeis, lett og god dessert etter  julemiddagen

Anonymkode: a778c...1fe

  • Liker 11
Skrevet

En parfait med «julefyll» som kirsebær, nøtter og sjokolade pleier jeg å lage

Anonymkode: 567a5...011

  • Liker 1
Skrevet

Trollkrem?

Anonymkode: 6d7bb...dbf

  • Liker 3
Skrevet

Pannacotta med bær, eller kanskje sitronfromasj med rød saus/bær? Friskt og godt. 

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (12 minutter siden):

Multekrem eller Dronning Maud-pudding (Dronning Maud fromasj, Haugesunds dessert, Dronning Maud dessert - men utgaven med portvin) er mine soleklare favoritter.

Anonymkode: b0fbb...902

https://www.godt.no/oppskrift/1697/dronning-maud-fromasj

Denne oppskriften er veldig lik den jeg bruker, men vi har ikke med vaniljestang og har aldri savnet det. Veldig kjekt at alt går opp i samme antall, da er den enkel å gange opp til flere. (Og altså, har man først 6 dl fløte så kan man like godt bruke alt og bare øke resten også til 6... Denne gjør ingenting å få for mye av!)

Den er for øvrig også enkel å gjøre diabetesvennlig/lavkarbo ved å bruke Finesse bakesukker som søtning og Frøken Holm sine mørke sjokoladeknapper som sjokolade. Ingen merket forskjell da jeg serverte den sukkerfri i fjor.

Anonymkode: b0fbb...902

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

https://www.godt.no/oppskrift/1697/dronning-maud-fromasj

Denne oppskriften er veldig lik den jeg bruker, men vi har ikke med vaniljestang og har aldri savnet det. Veldig kjekt at alt går opp i samme antall, da er den enkel å gange opp til flere. (Og altså, har man først 6 dl fløte så kan man like godt bruke alt og bare øke resten også til 6... Denne gjør ingenting å få for mye av!)

Den er for øvrig også enkel å gjøre diabetesvennlig/lavkarbo ved å bruke Finesse bakesukker som søtning og Frøken Holm sine mørke sjokoladeknapper som sjokolade. Ingen merket forskjell da jeg serverte den sukkerfri i fjor.

Anonymkode: b0fbb...902

Jeg har aldri laget dronning maud-fromasj, så det må prøves. Men jeg kan garantere at de fleste smaker at noe er rart om du har byttet ut sukkeret. Det smaker virkelig ikke godt og det er ikke noe jeg ville gjort til gjester. Om noen har behov så kan man jo lage begge varianter selvfølgelig.

Jeg ville aldri sittet i et selskap og sagt at noe smakte litt rart; men spiser jo og ser glad ut 🙂

  • Liker 13
Skrevet
visp skrev (10 minutter siden):

Jeg har aldri laget dronning maud-fromasj, så det må prøves. Men jeg kan garantere at de fleste smaker at noe er rart om du har byttet ut sukkeret. Det smaker virkelig ikke godt og det er ikke noe jeg ville gjort til gjester. Om noen har behov så kan man jo lage begge varianter selvfølgelig.

Jeg ville aldri sittet i et selskap og sagt at noe smakte litt rart; men spiser jo og ser glad ut 🙂

Da har du ikke smakt Finesse bakesukker. Jeg lover - jeg serverte den til folk jeg kjenner og som visste om utfordringene mine og som tør å være ærlige. Sukkerfritt betyr ikke ekle, metalliske Sukrin lengre :) 

Har også laget suksessterte fra Omhelse med enorm suksess, og jeg omgås og lever med flere som spiser vanlig sukker til stadighet men likevel er superfornøyde med mine alternativer - sålenge jeg bruker riktig søtning.

Anonymkode: b0fbb...902

  • Liker 3
Annonse
Skrevet
AnonymBruker skrev (11 minutter siden):

Da har du ikke smakt Finesse bakesukker. Jeg lover - jeg serverte den til folk jeg kjenner og som visste om utfordringene mine og som tør å være ærlige. Sukkerfritt betyr ikke ekle, metalliske Sukrin lengre :) 

Har også laget suksessterte fra Omhelse med enorm suksess, og jeg omgås og lever med flere som spiser vanlig sukker til stadighet men likevel er superfornøyde med mine alternativer - sålenge jeg bruker riktig søtning.

Anonymkode: b0fbb...902

Nei, har ikke smakt det. Stikker innom en dag for test av dette 🙂

  • Liker 1
Skrevet

Sjokoladefondant med vaniljeis til

Anonymkode: d72d8...9a4

Skrevet

Sitronfromage eller god is

Anonymkode: 326b6...b6e

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...