Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

Jeg har fått mye selleri. Har noen noen gode tips til oppskrifter? Og konservering. 

Skrevet

Sellerirot eller selleristang?

Anonymkode: 04fdf...b05

  • Liker 1
Skrevet

Selleristang. 

Skrevet

Caponata

Caldo Verde og andre supper

 

Anonymkode: 04fdf...b05

Skrevet

Syns det er godt å bruke i lasagne. Ellers så bruker jeg å kutte det opp i småbiter og ha det i fryseren. Da slipper man at det blir dårlig og kan ta ut så mye man trenger. 

Anonymkode: 8eef0...504

Skrevet

Suppe
1 ss olje
1 gul løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ss ingefær, finhakket
3-4 stilker stangselleri, skivet
1 boks (300 g) hakkede tomater
1 boks (400 g) fullfet kokosmelk
2 bokser (350 gram totalt) hermetiske kikerter, skylt
1 ts spisskummen, malt
1 ts grønnsaksbuljongpulver
Smak til med litt limesaft og eventuelt salt og mer krydder

1. Sett kjelen på middels varme og surr løken myk i oljen.
2. Ha i finhakket hvitløk og ingefær og surr noen minutter til.
3. Ha i stangselleri, tomater, kokosmelk, kikerter, spisskummen og buljongpulver og la koke på svak varme til stangselleri og kikerter er passe møre.
4. Smak til med limesaft og eventuelt litt salt og mer spisskummen og eventuelt litt ingefærpulver.

 

Anonymkode: 803fa...b61

Skrevet

Det er jo veldig godt å ha når man skal lage mirepoix (fransk) eller sofritto (italiensk) som er en god base for mange slags retter. Mirepoix/sofritto består av løk, gulrot og selleristang.

Tipset om å kutte i biter og fryse ned er også godt! Det er kjekt å "alltid" ha litt stangselleri tilgjengelig

Skrevet
The Kavorka skrev (1 minutt siden):

Det er jo veldig godt å ha når man skal lage mirepoix (fransk) eller sofritto (italiensk) som er en god base for mange slags retter. Mirepoix/sofritto består av løk, gulrot og selleristang.

Tipset om å kutte i biter og fryse ned er også godt! Det er kjekt å "alltid" ha litt stangselleri tilgjengelig

Ja! 😄 Jeg pleier å lage store porsjoner mire poix og sofrito for å så fryse ned. Handler inn gulrøtter, løk, selleri, har dem i food processor til ønsket størrelse, så forveller så vidt i stekepannen med litt smør, har oppi zip lock poser som jeg klemmer flate, fryser

Dette gjør at ting som supper, lasagne, diverse gryteretter, kasseroller, osv, tar betydelig mindre tid og oppvask å lage i hverdagen :) 

Anonymkode: 8ebff...a65

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...