Gå til innhold

Røkt eller urøkt pinnekjøtt?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hva foretrekker du? Og hvor lenge bruker du vanne den ut? (Har tenkt ha pinnekjøtt i helgen, og har aldri laget dette før).

Anonymkode: 1bbc8...f89

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg foretrekker urøkt. Vanner ut i 18-20 timer. Men kan være vanskelig å vite, for det varierer fra merke til merke hvor salt det er. Skifter vannet et par ganger underveis.

Anonymkode: f34f3...0e1

  • Liker 1
Skrevet

Ja takk, begge deler. Men på julaften vil jeg ha urøkt, det er det som er julemiddag.

Setter i vann kvelden før, men damper i minimum fire timer og gjerne lenger også.

  • Liker 1
Skrevet

Urøkt, vanner ut i 24 timer ish. Er ikke så glad i for salt kjøtt 

Anonymkode: 866b1...df2

  • Liker 1
Skrevet

Jeg foretrekker røkt, det er sjelden at det er "for" røkt, og det setter en fin smak på kjøttet. Jeg synes det fort kan smake litt fårikål hvis det ikke er røkt, men smak og behag.

Som han/hun over begynner jeg å vanne ut litt over et døgn før det skal i kjelen. Pleier å bytte vann 2 - 3 ganger.

Anonymkode: 5b43c...47e

Skrevet

Urøkt!

Anonymkode: 67889...524

Gjest AthenaRavenLuna
Skrevet

Urøkt,  vanner ut i  ca 24 timer, bytter vann 2 ganger. 

Skrevet

Ja takk begge deler 👍🏻

Skrevet

Foretrekker røkt. Vanner ut i 24 timer, skifter ikke vann underveis. Trekker kjøttet under lokk i 4 timer. Har gjerne mandelpoteter og øl i bunnen. De potetene blir helt nydelige. 

Anonymkode: ea665...68d

Skrevet

Spiser begge deler, men urøkt er selve julemiddagen. 

Vanner det ut i ca. 10-12 timer. Det pleier å holde. Liker mye smak (er vestlending). 

Anonymkode: 08e1e...340

Skrevet

Uten tvil røkt!! Vanner det ut i 20 timer først, bytter vann 1 gang. 

  • Liker 1
Skrevet

Urøkt! Jeg er ikke vokst opp med pinnekjøtt, men elsker det nå så lenge det er urøkt.

Jeg vanner vel ut sånn 14 timer tror jeg. Legger i vann på kvelden, bytter vann på morgenen.

Anonymkode: cd196...b5b

Skrevet

Røkt, eller en blanding av røkt og urøkt. Vanner ut maks 12 timer, som regel litt mindre. Damper lenge, gjerne 4-5 timer. 

Skrevet

Liker kun urøkt, så da blir det det :jepp:

Skrevet

Liker begge like godt. Ingen preferanse.

Skrevet

Jeg foretrekker urøkt. 

Skrevet

Røkt og jeg følger instruksjon fra bonden jeg kjøper pinnekjøtt av. Vanner ut i 24 timer, skifter ikke vann.   Damper i ca 2-3 timer.

Gjest Alterego666
Skrevet

Pinnekjøtt er ganske oppskrytt.

Det spiller liten rolle hvordan det tilberedes, ølen og akevitten er viktigere.

Skrevet

Urøkt, røkt smak kan du få på andre matretter, for meg er det meningsløst å ødelegge den gode fåresmaken med røyksmak.

Anonymkode: 3164f...7f2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...