AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2021 #1 Skrevet 27. oktober 2021 Hva foretrekker du? Og hvor lenge bruker du vanne den ut? (Har tenkt ha pinnekjøtt i helgen, og har aldri laget dette før). Anonymkode: 1bbc8...f89
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2021 #2 Skrevet 27. oktober 2021 Jeg foretrekker urøkt. Vanner ut i 18-20 timer. Men kan være vanskelig å vite, for det varierer fra merke til merke hvor salt det er. Skifter vannet et par ganger underveis. Anonymkode: f34f3...0e1 1
Hjerte Skrevet 27. oktober 2021 #3 Skrevet 27. oktober 2021 Ja takk, begge deler. Men på julaften vil jeg ha urøkt, det er det som er julemiddag. Setter i vann kvelden før, men damper i minimum fire timer og gjerne lenger også. 1
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2021 #4 Skrevet 27. oktober 2021 Urøkt, vanner ut i 24 timer ish. Er ikke så glad i for salt kjøtt Anonymkode: 866b1...df2 1
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2021 #5 Skrevet 27. oktober 2021 Jeg foretrekker røkt, det er sjelden at det er "for" røkt, og det setter en fin smak på kjøttet. Jeg synes det fort kan smake litt fårikål hvis det ikke er røkt, men smak og behag. Som han/hun over begynner jeg å vanne ut litt over et døgn før det skal i kjelen. Pleier å bytte vann 2 - 3 ganger. Anonymkode: 5b43c...47e
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 27. oktober 2021 #7 Skrevet 27. oktober 2021 Urøkt, vanner ut i ca 24 timer, bytter vann 2 ganger.
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2021 #9 Skrevet 27. oktober 2021 Foretrekker røkt. Vanner ut i 24 timer, skifter ikke vann underveis. Trekker kjøttet under lokk i 4 timer. Har gjerne mandelpoteter og øl i bunnen. De potetene blir helt nydelige. Anonymkode: ea665...68d
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2021 #11 Skrevet 27. oktober 2021 Spiser begge deler, men urøkt er selve julemiddagen. Vanner det ut i ca. 10-12 timer. Det pleier å holde. Liker mye smak (er vestlending). Anonymkode: 08e1e...340
Tarzani Skrevet 27. oktober 2021 #12 Skrevet 27. oktober 2021 Uten tvil røkt!! Vanner det ut i 20 timer først, bytter vann 1 gang. 1
AnonymBruker Skrevet 27. oktober 2021 #13 Skrevet 27. oktober 2021 Urøkt! Jeg er ikke vokst opp med pinnekjøtt, men elsker det nå så lenge det er urøkt. Jeg vanner vel ut sånn 14 timer tror jeg. Legger i vann på kvelden, bytter vann på morgenen. Anonymkode: cd196...b5b
Brunhilde Skrevet 27. oktober 2021 #14 Skrevet 27. oktober 2021 Røkt, eller en blanding av røkt og urøkt. Vanner ut maks 12 timer, som regel litt mindre. Damper lenge, gjerne 4-5 timer.
Perleugla Skrevet 27. oktober 2021 #16 Skrevet 27. oktober 2021 Liker begge like godt. Ingen preferanse.
pulverheksa Skrevet 28. oktober 2021 #18 Skrevet 28. oktober 2021 Røkt og jeg følger instruksjon fra bonden jeg kjøper pinnekjøtt av. Vanner ut i 24 timer, skifter ikke vann. Damper i ca 2-3 timer.
Gjest Alterego666 Skrevet 28. oktober 2021 #19 Skrevet 28. oktober 2021 Pinnekjøtt er ganske oppskrytt. Det spiller liten rolle hvordan det tilberedes, ølen og akevitten er viktigere.
AnonymBruker Skrevet 28. oktober 2021 #20 Skrevet 28. oktober 2021 Urøkt, røkt smak kan du få på andre matretter, for meg er det meningsløst å ødelegge den gode fåresmaken med røyksmak. Anonymkode: 3164f...7f2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå