Gå til innhold

Hva slags mat kan jeg lage?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal starte på et kosthold som er glutenfritt, melke/laktosefritt, uten sukker, poteter og ris. (Ikke for alltid, men 30 dager..) 

Så da lurer jeg på. Hva i all verden kan jeg lage til middag? Gjerne enkle retter, som ikke bare er "et kjøttstykke og grønnsaker". Såpass klarer jeg å finne ut selv. Jeg har alltid vært veldig glad i gryteretter, ovnsbakt osv. 

Er det noen som har noen tips? Noen gode oppskrifter der ute? 

Anonymkode: 66d90...71e

Skrevet

Omelett med grønsakker, fiskesuppe, andre supper, gryteretter, taco, lasagne (tilpasset) osv.

Skrevet
AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Jeg skal starte på et kosthold som er glutenfritt, melke/laktosefritt, uten sukker, poteter og ris. (Ikke for alltid, men 30 dager..) 

Så da lurer jeg på. Hva i all verden kan jeg lage til middag? Gjerne enkle retter, som ikke bare er "et kjøttstykke og grønnsaker". Såpass klarer jeg å finne ut selv. Jeg har alltid vært veldig glad i gryteretter, ovnsbakt osv. 

Er det noen som har noen tips? Noen gode oppskrifter der ute? 

Anonymkode: 66d90...71e

Het gulrotsuppe med byggryn 

600 g gulrøtter
2 store sjalottløk
2-3 hvitløkfedd
1 l grønnsaksbuljong 
1/2 rød chili
2 ts fersk ingefær, revet
1 appelsin, saften av
hav– eller Maldonsalt
olivenolje
byggryn 

• Skrell og skjær gulrøttene, sjalottløk og hvitløk i biter.
• Ha det i en kasserolle og surr dem forsiktig i litt god olivenolje.
• Tilsett grønnsaksbuljong og appelsinsaft.
• Kok til alt er mørt.
• Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og kjør til det er helt glatt.
• Ta frøene ut av chilien, finhakk.(Styrken på chili varierer enormt, så begynn med en halv og tilsett mer hvis du mener det trengs.)
• Tilsett chili og ingefær i suppen og kok opp igjen.
• Smak til med salt.
• Hell opp suppen og server med byggryn

Blomkålgryre

2 ss kokosolje 
1 ss hele spisskummenfrø
1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 tomater, finhakket
1 cm fersk ingefær, raspet
1 ss tørket koriander
1 ts gurkemeie
1 blomkålhode i buketter
1 boks kokosmelk
1 ts tomatpuré
2 dl grønnkål, finkuttet
1 ts salt
fersk koriander til pynt

•Varm kokosolje i en mellomstor kjele. Tilsett spisskummen til de «spraker» og ta deretter i løk, hvitløk, ingefær og koriander, som du freser litt før du tar i tomater. Rør om til tomatene mykner.  
•Tilsett blomkålbuketter, kokosmelk, gurkemeie, salt og tomatpuré og rør om. Dekk til, la det putre lett i 20-30 minutter. Rør om av og til.   
•Tilsett så grønnkål, og la det putre 10 minutter.  
•Server med blomkålris

 

Anonymkode: 5ddf3...23e

  • Liker 1
Skrevet

Er byggryn glutenfritt? 

Anonymkode: 66d90...71e

Skrevet

Bygg inneholder gluten, men tåles bedre enn hvetegluten av mange som har problemer med det.

Anonymkode: 97dbe...3a6

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Bygg inneholder gluten, men tåles bedre enn hvetegluten av mange som har problemer med det.

Anonymkode: 97dbe...3a6

My bad burde spesifisert det. Gikk litt fort der. Jeg blir daudårlig av hvetegluten,men tolerer byggryn. Som du sier er det mange som gjør det,men byggryn kan lett byttes ut med linser f.eks :) 

Anonymkode: 5ddf3...23e

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...