AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2021 #1 Skrevet 26. oktober 2021 Jeg skal starte på et kosthold som er glutenfritt, melke/laktosefritt, uten sukker, poteter og ris. (Ikke for alltid, men 30 dager..) Så da lurer jeg på. Hva i all verden kan jeg lage til middag? Gjerne enkle retter, som ikke bare er "et kjøttstykke og grønnsaker". Såpass klarer jeg å finne ut selv. Jeg har alltid vært veldig glad i gryteretter, ovnsbakt osv. Er det noen som har noen tips? Noen gode oppskrifter der ute? Anonymkode: 66d90...71e
Ny Bruker Skrevet 26. oktober 2021 #2 Skrevet 26. oktober 2021 Omelett med grønsakker, fiskesuppe, andre supper, gryteretter, taco, lasagne (tilpasset) osv.
AnonymBruker Skrevet 26. oktober 2021 #3 Skrevet 26. oktober 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Jeg skal starte på et kosthold som er glutenfritt, melke/laktosefritt, uten sukker, poteter og ris. (Ikke for alltid, men 30 dager..) Så da lurer jeg på. Hva i all verden kan jeg lage til middag? Gjerne enkle retter, som ikke bare er "et kjøttstykke og grønnsaker". Såpass klarer jeg å finne ut selv. Jeg har alltid vært veldig glad i gryteretter, ovnsbakt osv. Er det noen som har noen tips? Noen gode oppskrifter der ute? Anonymkode: 66d90...71e Het gulrotsuppe med byggryn 600 g gulrøtter 2 store sjalottløk 2-3 hvitløkfedd 1 l grønnsaksbuljong 1/2 rød chili 2 ts fersk ingefær, revet 1 appelsin, saften av hav– eller Maldonsalt olivenolje byggryn • Skrell og skjær gulrøttene, sjalottløk og hvitløk i biter. • Ha det i en kasserolle og surr dem forsiktig i litt god olivenolje. • Tilsett grønnsaksbuljong og appelsinsaft. • Kok til alt er mørt. • Bruk en stavmikser eller kjøkkenmaskin og kjør til det er helt glatt. • Ta frøene ut av chilien, finhakk.(Styrken på chili varierer enormt, så begynn med en halv og tilsett mer hvis du mener det trengs.) • Tilsett chili og ingefær i suppen og kok opp igjen. • Smak til med salt. • Hell opp suppen og server med byggryn Blomkålgryre 2 ss kokosolje 1 ss hele spisskummenfrø 1 løk, finhakket 1 fedd hvitløk, finhakket 3 tomater, finhakket 1 cm fersk ingefær, raspet 1 ss tørket koriander 1 ts gurkemeie 1 blomkålhode i buketter 1 boks kokosmelk 1 ts tomatpuré 2 dl grønnkål, finkuttet 1 ts salt fersk koriander til pynt •Varm kokosolje i en mellomstor kjele. Tilsett spisskummen til de «spraker» og ta deretter i løk, hvitløk, ingefær og koriander, som du freser litt før du tar i tomater. Rør om til tomatene mykner. •Tilsett blomkålbuketter, kokosmelk, gurkemeie, salt og tomatpuré og rør om. Dekk til, la det putre lett i 20-30 minutter. Rør om av og til. •Tilsett så grønnkål, og la det putre 10 minutter. •Server med blomkålris Anonymkode: 5ddf3...23e 1
AnonymBruker Skrevet 1. november 2021 #4 Skrevet 1. november 2021 Er byggryn glutenfritt? Anonymkode: 66d90...71e
AnonymBruker Skrevet 1. november 2021 #5 Skrevet 1. november 2021 Bygg inneholder gluten, men tåles bedre enn hvetegluten av mange som har problemer med det. Anonymkode: 97dbe...3a6
AnonymBruker Skrevet 1. november 2021 #6 Skrevet 1. november 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Bygg inneholder gluten, men tåles bedre enn hvetegluten av mange som har problemer med det. Anonymkode: 97dbe...3a6 My bad burde spesifisert det. Gikk litt fort der. Jeg blir daudårlig av hvetegluten,men tolerer byggryn. Som du sier er det mange som gjør det,men byggryn kan lett byttes ut med linser f.eks Anonymkode: 5ddf3...23e 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå