AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2021 #1 Skrevet 20. oktober 2021 Vi kjenner jo alle til matretten lapskaus. Men finnes det andre typer kauser der ute, og som ikke er laget på/av laps? Har dere noen oppskrifter å anbefale i så fall? Anonymkode: b8226...871
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2021 #2 Skrevet 20. oktober 2021 Bønnekaus. Laget av bønner, mais, paprika og løk. Anonymkode: a8c9a...d83
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2021 #3 Skrevet 20. oktober 2021 Slapskaus. Du bruker brun snø som base. Anonymkode: 0347b...23e 6
AnonymBruker Skrevet 20. oktober 2021 #4 Skrevet 20. oktober 2021 Gryteretter av alle slag er jo forbedrede, litt tykkere versjoner av lapskausen. Anonymkode: 590c4...10e 1
Hunter7 Skrevet 20. oktober 2021 #5 Skrevet 20. oktober 2021 https://en.wikipedia.org/wiki/Labskaus - den nordtyske er litt heftig. Rødbeter, sild, sylteagurk, og speilegg. 2
AnonymBruker Skrevet 21. oktober 2021 #6 Skrevet 21. oktober 2021 Hunter7 skrev (13 timer siden): https://en.wikipedia.org/wiki/Labskaus - den nordtyske er litt heftig. Rødbeter, sild, sylteagurk, og speilegg. Lappschaus var i sin tid en feit og kraftig rett med mye kjøtt og fett som tyske sjømenn fikk for ekstra energi og varme i kalde arbeidsforhold. Det er der det norske ordet lapskaus kom fra, selvom vår rett opprinnelig var laget for å bruke opp restemat i fattigere tider. Anonymkode: 36cd7...5c2 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå