AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2021 #1 Skrevet 15. oktober 2021 Jeg tenkte jeg skulle lage appelsinlikør i julegave til en del av den eldre garden i familien i år. Har oppskrift på en som skal stå i 40 dager før den er klar. Men hvor tett opp mot jul må dette gjøres? Hvis jeg lager den nå, holder den seg like god på flaske frem til jul? Takk for svar! Anonymkode: 6282b...3d9
MarianneE Skrevet 15. oktober 2021 #2 Skrevet 15. oktober 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg tenkte jeg skulle lage appelsinlikør i julegave til en del av den eldre garden i familien i år. Har oppskrift på en som skal stå i 40 dager før den er klar. Men hvor tett opp mot jul må dette gjøres? Hvis jeg lager den nå, holder den seg like god på flaske frem til jul? Takk for svar! Anonymkode: 6282b...3d9 Den er enda bedre om du lager den nå. Vi har laget en likør (P4 likøren) og første året stod den i 40 dager og smakte ok, enda bedre ble den av å stå i 90 dager
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2021 #3 Skrevet 15. oktober 2021 Jeg lager likør i høst for jula 2022. Det er da de er på det beste. Etter 40 dager er det fortsatt for mye spritsmak. Så med tanke på holdbarhet - den er lang. Anonymkode: 4c8b4...be8
MarianneE Skrevet 15. oktober 2021 #4 Skrevet 15. oktober 2021 AnonymBruker skrev (5 minutter siden): Jeg lager likør i høst for jula 2022. Det er da de er på det beste. Etter 40 dager er det fortsatt for mye spritsmak. Så med tanke på holdbarhet - den er lang. Anonymkode: 4c8b4...be8 Min erfaring og, ja.
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2021 #5 Skrevet 15. oktober 2021 Den er holdbar lenge. Jeg fant igjen likør som var en del år gammel, hadde helt glemt den. Ikke noe feil med den. Anonymkode: a5034...7d6 1
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2021 #6 Skrevet 15. oktober 2021 Åh, så bra! Da er det bare å hive seg rundt å begynne å lage! Takk for svarene 😊 Anonymkode: 6282b...3d9
Brunhilde Skrevet 16. oktober 2021 #7 Skrevet 16. oktober 2021 Før i tiden lagde jeg kirsebærlikør hvert år, og den satte jeg når bærene var modne. Så snudde jeg glassene hver dag til sukkeret var løst opp og "glemte" dem i et mørkt skap til jula nærmet seg. Først da silte jeg av bærene og hadde likøren på flaske. Bærene ble til fyll i marsipankonfekt. Lykke til med likørlaging, det er så koselig med den typen gaver, syns jeg.
skrue Skrevet 16. oktober 2021 #8 Skrevet 16. oktober 2021 On 10/15/2021 at 4:27 PM, AnonymBruker said: Jeg tenkte jeg skulle lage appelsinlikør i julegave til en del av den eldre garden i familien i år. Har oppskrift på en som skal stå i 40 dager før den er klar. Men hvor tett opp mot jul må dette gjøres? Hvis jeg lager den nå, holder den seg like god på flaske frem til jul? Takk for svar! Anonymkode: 6282b...3d9 40 dager er nok minimumstiden den må stå. Likører jeg lager holder seg fine i flere år.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå