Gå til innhold

Kalorifattige middager


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har dere noen forslag til kalorifattige middager?
Helst vegetariske, veganske eller med fisk/sjømat.

Anonymkode: a3578...d14

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Min go-to er stekte svinestrimler eller kyllingbiter med salat, bittelitt dressing på. Du kan jo f.eks. bytte ut kjøttet med Oumph eller laks hvis du ikke spiser kjøtt.

Anonymkode: d2755...8a1

Skrevet

Hjemmelaget gulrotsuppe, gjerne med egg. 

Anonymkode: bb570...7be

  • Liker 1
Skrevet

Dette har jeg spist i det siste. Bruker alltid mye grønnsaker.

Pierogi ruskie med løk og ovnsbakt hodekål.

Lasagne med squash og ricotta

Gryte med aubergine, squash og hvite bønner.

Grateng med potet og hodekål.

Aubergine- og kikertgryte.

Fylt gresskar 

Gryte med røde linser, poter, gulrot, kål og purre.

Sommerruller med tofu, rødkål, gulrot, koriander, agurk og paprika.

Pai med purre og chevre 

Curry med mangold/bladbete og røde linser.

Afrikansk gryte med peanøtter og diverse grønnsaker 

Ovnsbakte potetbåter, bakt blomkål og vegetarchorizo.

Spicy kikerter og brokkoli med focaccia 

Borsjtsj

Chili sin carne med svarte bønner 

Varm gresskarsalat med kidneybønner, tomat, paprika, rødløk og ruccula

Stekt tofu med potetbåter og bakt brokkoli 

Auberginegrateng med  gnocchi

Risotto med bondebønner og erter

Risotto med gulrot, squash og stangselleri toppet med stekt østerssopp

Gresskar med linser, rødløk og persille

Squashkaker med feta og dill

Wok (diverse grønnsaker) og tofu

Anonymkode: b12e8...816

  • Liker 2
Skrevet

Wow, b12e8...816...Kom og lag middag hos meeeg!  Det hørtes såå godt ut. Er veggis, hater å lage mat og ender med superlette halvfabrikataløsninger nesten alltid.

Anonymkode: 9200b...997

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Wow, b12e8...816...Kom og lag middag hos meeeg!  Det hørtes såå godt ut. Er veggis, hater å lage mat og ender med superlette halvfabrikataløsninger nesten alltid.

Anonymkode: 9200b...997

😅 Bli naboen min! Hadde vært kjekt med veggisvenner. 😊

Anonymkode: b12e8...816

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Dette har jeg spist i det siste. Bruker alltid mye grønnsaker.

Pierogi ruskie med løk og ovnsbakt hodekål.

Lasagne med squash og ricotta

Gryte med aubergine, squash og hvite bønner.

Grateng med potet og hodekål.

Aubergine- og kikertgryte.

Fylt gresskar 

Gryte med røde linser, poter, gulrot, kål og purre.

Sommerruller med tofu, rødkål, gulrot, koriander, agurk og paprika.

Pai med purre og chevre 

Curry med mangold/bladbete og røde linser.

Afrikansk gryte med peanøtter og diverse grønnsaker 

Ovnsbakte potetbåter, bakt blomkål og vegetarchorizo.

Spicy kikerter og brokkoli med focaccia 

Borsjtsj

Chili sin carne med svarte bønner 

Varm gresskarsalat med kidneybønner, tomat, paprika, rødløk og ruccula

Stekt tofu med potetbåter og bakt brokkoli 

Auberginegrateng med  gnocchi

Risotto med bondebønner og erter

Risotto med gulrot, squash og stangselleri toppet med stekt østerssopp

Gresskar med linser, rødløk og persille

Squashkaker med feta og dill

Wok (diverse grønnsaker) og tofu

Anonymkode: b12e8...816

Her var det mye som ikke akkurat er kalorifattig,med mindre man spiser barneporsjon

Anonymkode: 1b427...279

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 minutter siden):

Her var det mye som ikke akkurat er kalorifattig,med mindre man spiser barneporsjon

Anonymkode: 1b427...279

Alt er under 500 kcal. Det går fint om man bruker mye grønnsaker. 🙂 De fleste er rundt 400 kcal.

Anonymkode: b12e8...816

Skrevet

Tofu stir fry (Dobbelporsjon276 per porsjon)
80 g fullkornsris (tørr),  
½ stk rød paprika 
½ bunt vårløk 
1 stk pak choy 
75 g grønne bønne.                                            120 g tofu                                                             20 g finkuttet ingefær, hvitløk og chili,  
50 g teriyakisaus 
½ dl vann

TILBEHØR 
½ stk lime 
10 g sesamfrø

Tilbered risen som anvist på pakken.

-Rens paprikaen, skyll vårløken, pak choyene, de grønne bønnene og thaibasilikumen. Kutt paprikaen i groveterninger og vårløken i biter. Kutt pak choyene i båter. Kutt av endene av de grønne bønnene, og kutt dem i to. Plukk bladene av thaibasilikumen. Skjær tofuen i terninger. 
-Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme. Stek tofuen i ingefærblandingen i omtrent 2 minutter. Ha i paprikaen, vårløken og de grønne bønnene, og stek det hele under omrøring i 3–4 minutter. Ha i pak choyen, teriyakisausen og 1 dl vann, og kok opp.  
-Vend inn halvparten thaibasilikumen. Smak til med salt (se tips). Topp retten med resten av thaibasilikumen.  
-Kutt limen i båter, og server båtene og sesamfrøene til retten.

GRESSKARSUPPE (dobbelporsjon 323 per porsjon)

½ stk flaskegresskar eller annen gresskar 
100 g gulrot 
½ stk løk                                                                  1 fedd hvitløk 
½ stk rød chili 
½ ss olje 
¼ ts kajennepepper 
6 dl vann 
1 ts grønnsaksbuljong 
¼ ts salt 
½ stk lime

TOPPING 
1 dl Oatly imat fraiche  
¾ dl gresskarkjerner 
¾ dl alfalfaspirer

-Skrell flaskegresskaret, del det i to, og skrap ut kjernene Ta vare på kjernene og rist dem (Se tips). Kutt gresskaret i jenvstore biter .       -Skrell gulrøtter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk og chili.                                                                         -Ha olje i en gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili og kajennepepper. 
-Tilsett deretter buljong biter av flaskegresskar gulrot, gulrøtter . La det koke i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og fine. 
-Rist gresskarkjernene i en tørr panne på middels varme til de får en gyllen farge - vend de av og til i pannen. Sett stekepannen til side.    
-Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med salt, kajennepepper og presset limsaft.

Server suppen rykende varm, med en klatt oatly imat fraiche , ristede gresskarkjerner og alfalfaspirer

Falafler i tortillalefse med dressing (dobbelporsjon 388 per porsjon)

Dressing 
½ bunt bladpersille 
¼ stk grønn chili 
75 g alpro yoghurt naturell 
¼ stk sitron

Grønnsaker 
½ stk rødløk 
½ stk agurk 
125 g cherrytomater

2 stk fullkorntortillalefer

220 g falafeler 

 Varm opp stekeovnen til 210 °C varmluft.

-Skyll, tørk og grovhakk persillen. Kutt chilien i tynne skiver. Bland sammen persillen, chilien, paprikakrydderet og yoghurten i en skål, og kjør det til en jevn dressing med en stavmikser (se tips). Smak til med saft fra sitronen, salt og ½ ts sukker.                               -Skrell rødløken. Kutt rødløken og agurken i skiver. Kutt cherrytomatene i to. Skyll og tørk salaten. Del resten av sitronen i båter. Fordel grønnsakene, og resten av chilien og sitronen på en stortallerken. 
-Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne.  
-Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering

Spicy aubergine med bulgur. (Dobbelporsjon. Per porsjon 468)
½ stk løk 
¼ stk kinesisk hvitløk 
½ stk aubergine 
½ ts paprikapulver 
½ ts grønnsaksbuljong 
40 g tomatpuré 
200 g hakkede tomater 
½ ss olje 
1 dl vann 
200 g hermetiske kikerter 
¼ ts salt 
¼ ts pepper 
¼ ts sukker

Bulgursalat 
80 g bulgur, fullkorn 
½ bunt vårløk 
½ stk granateple 
80 g violife  
½ stk sitron 
½ ss olivenolje

Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt auberginen i terninger. Krydre aubergineterningene med litt salt, og la dem trekke i 5 minutter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. 
-Tilbered bulguren som anvist på pakken.         -Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha litt olje. Stek aubergineterningene i omtrent 8-10 minutter, til de har fått farge. Tilsett løken, hvitløken, kikertene, paprikakrydderet,  og grønnsaksbuljongen. Stek grønnsakene i omtrent 4–5 minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok opp, og la den krydret auberginen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper.  
-Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Rens granateplet . Bland sammen bulguren, vårløken, granateplekjernene og violife greek style i en salatbolle. Smak til med saft fra sitronen, litt olivenolje, salt og pepper


Linseburger med couscous (dobbelporsjon. 390 per porsjon)

75 g couscous fullkorn (tørr) 
¾ dl vann 
¼ ts salt

Linseburgere

250 g linser økologiske, gogreen 
½ stk rødløk 
1 fedd hvitløk 
¼ bunt bladpersille 
½ ss solsikkeolje 
½ ss extra virgin olivenolje 
¼ stk sitron  
¼ ts salt 
¼ ts pepper 
½ dl havregryn

Til salaten  
¼ stk agurk 
1 stk tomat 
¼ bunt persille 
¼ stk sitron 
¼ ts salt 
¼ ts pepper 
½ ss extra virgin olivenolje

Kok opp vann med salt og ha i couscous Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering.  
-Ha ferdigkokte linser over i miksebolle.           -Finkutt rødløk, hvitløk og persille. 
-Stek løk og hvitløk blank i en stekepanne med litt olje.                                                           -I en miksebolle du blander sammen den stekte løkblandingen med ferdigkokte linser, smuldret fetaost, persille, salt og pepper.

Tilslutt har du i litt og litt havregryn til du får en jevn farse som henger sammen og ikke blir for tørr eller for fuktig.

Form 4-6 like store burgere. Forvarm en stekepanne med olje og stek linseburgerne i 3-4 min på hver side, til de er gylne og gjennomvarme.

Kutt agurk og tomat i terninger mens burgerne steker.

Ha grønnsakene over i den ferdigkokte couscousen, smak til med hakket persille, sitron, salt og pepper

Bønnegryte med blomkålris.(dobbelporsjon 415 per porsjon )
1 boks kidneybønner
1 stk løk
1 fedd hvitløk
1/2 stk rød paprika
1 boks mais
1 boks hakkede tomater (med eller uten smak)
1 laudbærblad
1 ts chilipulver
2 ts rapsolje (1 ts til bønnegryta og 1 ts til blomkålris)
1 ss sitronsaft
Salt og pepper 
 

Blomkålris
1 stk blomkål
1 ss rapsolje 

Skjær opp grønnsakene, knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner, laurbærblad og chilipulver og kok opp. La dette stå og småputre i cirka 10 minutter før du har oppi sitronsaft og mais. La dette stå å putre videre mens du lager blomkålris. Riv blomkål på et rivjern og fres dette lett med litt olje i en stekepanne. Server bønnegryte med blomkålris

Ovnsbakte søtpoteter med krydrede kikerter og yoghurtdressing (under 400 )

1 stk. søtpotet 
¼ dl persille, hakket 
 ¼ stk. granateple 
¼ boks kikerter, hermetiske 
½ ss vanlig olivenolje 
¼ tsk spisskumin 
1 pinch chilipulver 
1 pinch kanel 
1 pinch koriander, malt 
1 pinch paprikapulver

Dressing

¼ dl Oatly tyrkisk havregurt 
¼ fedd hvitløk 
¼ ss sitronjuice 
mynte, hakket 
salt og pepper, etter smak

-Vask og skrubb søtpotetene nøye, og del dem i to på langs.  
-Gni snittflatene inn med olivenolje, og dryss over litt salt.  
-Legg søtpotetene med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir.  
-Bakes ved 200 grader i ca. 30 minutter, eller til de er helt møre.  
-Hell laken av kikertene, og skyll dem godt i rennende kaldt vann. Tørk kikertene helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle - her er det viktig at de blir helt tørre.  
-Vend kikertene i olivenolje og salt, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir.  -Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Vend rundt på kikertene et par ganger underveis i stekingen. De skal bli sprø og gylne på utsiden. 
-Bland sammen alle krydderiene, og vend de nystekte kikertene i krydderblandingen.  
De bør serveres varme, da sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølte.  -Visp sammen alle dressing-ingrediensene sammen, og smak til med salt og kvernet pepper                                                                       -Server de bakte søtpotetene toppet med krydderstekte kikerter, dressing, hakket persille og granateplekjerner.

 

Anonymkode: 1b427...279

  • Liker 3
Skrevet

Lys lapskaus 50-70 kcal per 100g
poteter 70 ish kcal  per potet
fløtegratinerte poteter 100-120kcal per 100g
 

Anonymkode: d0ed7...642

Skrevet

Hjemmelaget tomatsuppe med egg 

Løksuppe 

Omelett av to egg med skinke og grønnsaker

Cæsarsalat (med mye mindre dressing) og hjemmelagde krutonger (ikke dynket i olje) 

Blomkålris med reker/kylling, et egg og amerikansk blanding 

 

Anonymkode: b3421...256

Skrevet

Hjemmelaget tomatsuppe er himmelsk, lite kalorier selv om du slenger en skvett fløte oppi. Jeg spiser ostesmørbrød attåt men det kan jo enkelt droppes eller byttes ut med en salat. Vegetarchili med bønner, falafelsalat (bakt, ikke frityrstekt) med en dryss hvitløksdressing, det meste av supper egentlig, stekt laks med asiatisk agurksalat og rømme.

Anonymkode: 43052...dfe

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...