AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #1 Skrevet 12. oktober 2021 Har dere noen forslag til kalorifattige middager? Helst vegetariske, veganske eller med fisk/sjømat. Anonymkode: a3578...d14
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #2 Skrevet 12. oktober 2021 Min go-to er stekte svinestrimler eller kyllingbiter med salat, bittelitt dressing på. Du kan jo f.eks. bytte ut kjøttet med Oumph eller laks hvis du ikke spiser kjøtt. Anonymkode: d2755...8a1
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #3 Skrevet 12. oktober 2021 Hjemmelaget gulrotsuppe, gjerne med egg. Anonymkode: bb570...7be 1
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #4 Skrevet 12. oktober 2021 Dette har jeg spist i det siste. Bruker alltid mye grønnsaker. Pierogi ruskie med løk og ovnsbakt hodekål. Lasagne med squash og ricotta Gryte med aubergine, squash og hvite bønner. Grateng med potet og hodekål. Aubergine- og kikertgryte. Fylt gresskar Gryte med røde linser, poter, gulrot, kål og purre. Sommerruller med tofu, rødkål, gulrot, koriander, agurk og paprika. Pai med purre og chevre Curry med mangold/bladbete og røde linser. Afrikansk gryte med peanøtter og diverse grønnsaker Ovnsbakte potetbåter, bakt blomkål og vegetarchorizo. Spicy kikerter og brokkoli med focaccia Borsjtsj Chili sin carne med svarte bønner Varm gresskarsalat med kidneybønner, tomat, paprika, rødløk og ruccula Stekt tofu med potetbåter og bakt brokkoli Auberginegrateng med gnocchi Risotto med bondebønner og erter Risotto med gulrot, squash og stangselleri toppet med stekt østerssopp Gresskar med linser, rødløk og persille Squashkaker med feta og dill Wok (diverse grønnsaker) og tofu Anonymkode: b12e8...816 2
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #5 Skrevet 12. oktober 2021 Wow, b12e8...816...Kom og lag middag hos meeeg! Det hørtes såå godt ut. Er veggis, hater å lage mat og ender med superlette halvfabrikataløsninger nesten alltid. Anonymkode: 9200b...997 3
lurker Skrevet 12. oktober 2021 #6 Skrevet 12. oktober 2021 Dette er en kjempegod suppe: https://www.godt.no/oppskrift/9542/koreansk-groennsakssuppe Kjenner ikke kaloriinnholdet, men kan ikke forstå annet enn at det må være lavt.
lurker Skrevet 12. oktober 2021 #7 Skrevet 12. oktober 2021 Denne er også god. Jeg pleier å bytte ut risen med havreris, men man kan sikkert bruke quinoa, bygg eller lignende. https://frutimian.no/2020/10/22/linsesuppe-med-lok-og-persille/
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #8 Skrevet 12. oktober 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Wow, b12e8...816...Kom og lag middag hos meeeg! Det hørtes såå godt ut. Er veggis, hater å lage mat og ender med superlette halvfabrikataløsninger nesten alltid. Anonymkode: 9200b...997 😅 Bli naboen min! Hadde vært kjekt med veggisvenner. 😊 Anonymkode: b12e8...816
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #9 Skrevet 12. oktober 2021 AnonymBruker skrev (2 timer siden): Dette har jeg spist i det siste. Bruker alltid mye grønnsaker. Pierogi ruskie med løk og ovnsbakt hodekål. Lasagne med squash og ricotta Gryte med aubergine, squash og hvite bønner. Grateng med potet og hodekål. Aubergine- og kikertgryte. Fylt gresskar Gryte med røde linser, poter, gulrot, kål og purre. Sommerruller med tofu, rødkål, gulrot, koriander, agurk og paprika. Pai med purre og chevre Curry med mangold/bladbete og røde linser. Afrikansk gryte med peanøtter og diverse grønnsaker Ovnsbakte potetbåter, bakt blomkål og vegetarchorizo. Spicy kikerter og brokkoli med focaccia Borsjtsj Chili sin carne med svarte bønner Varm gresskarsalat med kidneybønner, tomat, paprika, rødløk og ruccula Stekt tofu med potetbåter og bakt brokkoli Auberginegrateng med gnocchi Risotto med bondebønner og erter Risotto med gulrot, squash og stangselleri toppet med stekt østerssopp Gresskar med linser, rødløk og persille Squashkaker med feta og dill Wok (diverse grønnsaker) og tofu Anonymkode: b12e8...816 Her var det mye som ikke akkurat er kalorifattig,med mindre man spiser barneporsjon Anonymkode: 1b427...279
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #10 Skrevet 12. oktober 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Her var det mye som ikke akkurat er kalorifattig,med mindre man spiser barneporsjon Anonymkode: 1b427...279 Alt er under 500 kcal. Det går fint om man bruker mye grønnsaker. 🙂 De fleste er rundt 400 kcal. Anonymkode: b12e8...816
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #11 Skrevet 12. oktober 2021 Tofu stir fry (Dobbelporsjon276 per porsjon) 80 g fullkornsris (tørr), ½ stk rød paprika ½ bunt vårløk 1 stk pak choy 75 g grønne bønne. 120 g tofu 20 g finkuttet ingefær, hvitløk og chili, 50 g teriyakisaus ½ dl vann TILBEHØR ½ stk lime 10 g sesamfrø Tilbered risen som anvist på pakken. -Rens paprikaen, skyll vårløken, pak choyene, de grønne bønnene og thaibasilikumen. Kutt paprikaen i groveterninger og vårløken i biter. Kutt pak choyene i båter. Kutt av endene av de grønne bønnene, og kutt dem i to. Plukk bladene av thaibasilikumen. Skjær tofuen i terninger. -Varm opp en stor stekepanne eller wokpanne til høy varme. Stek tofuen i ingefærblandingen i omtrent 2 minutter. Ha i paprikaen, vårløken og de grønne bønnene, og stek det hele under omrøring i 3–4 minutter. Ha i pak choyen, teriyakisausen og 1 dl vann, og kok opp. -Vend inn halvparten thaibasilikumen. Smak til med salt (se tips). Topp retten med resten av thaibasilikumen. -Kutt limen i båter, og server båtene og sesamfrøene til retten. GRESSKARSUPPE (dobbelporsjon 323 per porsjon) ½ stk flaskegresskar eller annen gresskar 100 g gulrot ½ stk løk 1 fedd hvitløk ½ stk rød chili ½ ss olje ¼ ts kajennepepper 6 dl vann 1 ts grønnsaksbuljong ¼ ts salt ½ stk lime TOPPING 1 dl Oatly imat fraiche ¾ dl gresskarkjerner ¾ dl alfalfaspirer -Skrell flaskegresskaret, del det i to, og skrap ut kjernene Ta vare på kjernene og rist dem (Se tips). Kutt gresskaret i jenvstore biter . -Skrell gulrøtter, og skjær opp i jevnstore biter. Gjør det samme med løk, hvitløk og chili. -Ha olje i en gryte og tilsett løken. La den frese et par minutter til løken er blank og myk, og tilsett deretter hvitløk, chili og kajennepepper. -Tilsett deretter buljong biter av flaskegresskar gulrot, gulrøtter . La det koke i 20-25 minutter, til grønnsakene er møre og fine. -Rist gresskarkjernene i en tørr panne på middels varme til de får en gyllen farge - vend de av og til i pannen. Sett stekepannen til side. -Kjør grønnsaksblandingen til en glatt suppe med en stavmikser eller blender (vær forsiktig slik at du ikke brenner deg). Smak til med salt, kajennepepper og presset limsaft. Server suppen rykende varm, med en klatt oatly imat fraiche , ristede gresskarkjerner og alfalfaspirer Falafler i tortillalefse med dressing (dobbelporsjon 388 per porsjon) Dressing ½ bunt bladpersille ¼ stk grønn chili 75 g alpro yoghurt naturell ¼ stk sitron Grønnsaker ½ stk rødløk ½ stk agurk 125 g cherrytomater 2 stk fullkorntortillalefer 220 g falafeler Varm opp stekeovnen til 210 °C varmluft. -Skyll, tørk og grovhakk persillen. Kutt chilien i tynne skiver. Bland sammen persillen, chilien, paprikakrydderet og yoghurten i en skål, og kjør det til en jevn dressing med en stavmikser (se tips). Smak til med saft fra sitronen, salt og ½ ts sukker. -Skrell rødløken. Kutt rødløken og agurken i skiver. Kutt cherrytomatene i to. Skyll og tørk salaten. Del resten av sitronen i båter. Fordel grønnsakene, og resten av chilien og sitronen på en stortallerken. -Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek falaflene i 2–3 minutter på hver side, til de er gylne. -Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering Spicy aubergine med bulgur. (Dobbelporsjon. Per porsjon 468) ½ stk løk ¼ stk kinesisk hvitløk ½ stk aubergine ½ ts paprikapulver ½ ts grønnsaksbuljong 40 g tomatpuré 200 g hakkede tomater ½ ss olje 1 dl vann 200 g hermetiske kikerter ¼ ts salt ¼ ts pepper ¼ ts sukker Bulgursalat 80 g bulgur, fullkorn ½ bunt vårløk ½ stk granateple 80 g violife ½ stk sitron ½ ss olivenolje Skrell og finhakk løken og hvitløken. Kutt auberginen i terninger. Krydre aubergineterningene med litt salt, og la dem trekke i 5 minutter. Sil laken av kikertene, og skyll dem i kaldt vann. -Tilbered bulguren som anvist på pakken. -Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha litt olje. Stek aubergineterningene i omtrent 8-10 minutter, til de har fått farge. Tilsett løken, hvitløken, kikertene, paprikakrydderet, og grønnsaksbuljongen. Stek grønnsakene i omtrent 4–5 minutter. Tilsett tomatpuréen, og stek videre i 2 minutter. Ha i de hakkede tomatene, skyll ut tomatboksen med 2 dl vann, og ha vannet i kjelen. Kok opp, og la den krydret auberginen småkoke i omtrent 10 minutter. Smak til med litt sukker, salt og pepper. -Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Rens granateplet . Bland sammen bulguren, vårløken, granateplekjernene og violife greek style i en salatbolle. Smak til med saft fra sitronen, litt olivenolje, salt og pepper Linseburger med couscous (dobbelporsjon. 390 per porsjon) 75 g couscous fullkorn (tørr) ¾ dl vann ¼ ts salt Linseburgere 250 g linser økologiske, gogreen ½ stk rødløk 1 fedd hvitløk ¼ bunt bladpersille ½ ss solsikkeolje ½ ss extra virgin olivenolje ¼ stk sitron ¼ ts salt ¼ ts pepper ½ dl havregryn Til salaten ¼ stk agurk 1 stk tomat ¼ bunt persille ¼ stk sitron ¼ ts salt ¼ ts pepper ½ ss extra virgin olivenolje Kok opp vann med salt og ha i couscous Rør det sammen, legg på lokk og la det svelle i omtrent 6 minutter. Rør couscousen luftig med en gaffel eller visp før servering. -Ha ferdigkokte linser over i miksebolle. -Finkutt rødløk, hvitløk og persille. -Stek løk og hvitløk blank i en stekepanne med litt olje. -I en miksebolle du blander sammen den stekte løkblandingen med ferdigkokte linser, smuldret fetaost, persille, salt og pepper. Tilslutt har du i litt og litt havregryn til du får en jevn farse som henger sammen og ikke blir for tørr eller for fuktig. Form 4-6 like store burgere. Forvarm en stekepanne med olje og stek linseburgerne i 3-4 min på hver side, til de er gylne og gjennomvarme. Kutt agurk og tomat i terninger mens burgerne steker. Ha grønnsakene over i den ferdigkokte couscousen, smak til med hakket persille, sitron, salt og pepper Bønnegryte med blomkålris.(dobbelporsjon 415 per porsjon ) 1 boks kidneybønner 1 stk løk 1 fedd hvitløk 1/2 stk rød paprika 1 boks mais 1 boks hakkede tomater (med eller uten smak) 1 laudbærblad 1 ts chilipulver 2 ts rapsolje (1 ts til bønnegryta og 1 ts til blomkålris) 1 ss sitronsaft Salt og pepper Blomkålris 1 stk blomkål 1 ss rapsolje Skjær opp grønnsakene, knus hvitløksfeddet med en hvitløkspresse og fres grønnsakene i olje i en gryte. Tilsett tomater, bønner, laurbærblad og chilipulver og kok opp. La dette stå og småputre i cirka 10 minutter før du har oppi sitronsaft og mais. La dette stå å putre videre mens du lager blomkålris. Riv blomkål på et rivjern og fres dette lett med litt olje i en stekepanne. Server bønnegryte med blomkålris Ovnsbakte søtpoteter med krydrede kikerter og yoghurtdressing (under 400 ) 1 stk. søtpotet ¼ dl persille, hakket ¼ stk. granateple ¼ boks kikerter, hermetiske ½ ss vanlig olivenolje ¼ tsk spisskumin 1 pinch chilipulver 1 pinch kanel 1 pinch koriander, malt 1 pinch paprikapulver Dressing ¼ dl Oatly tyrkisk havregurt ¼ fedd hvitløk ¼ ss sitronjuice mynte, hakket salt og pepper, etter smak -Vask og skrubb søtpotetene nøye, og del dem i to på langs. -Gni snittflatene inn med olivenolje, og dryss over litt salt. -Legg søtpotetene med snittflaten ned på et stekebrett med bakepapir. -Bakes ved 200 grader i ca. 30 minutter, eller til de er helt møre. -Hell laken av kikertene, og skyll dem godt i rennende kaldt vann. Tørk kikertene helt tørre med et rent kjøkkenhåndkle - her er det viktig at de blir helt tørre. -Vend kikertene i olivenolje og salt, og fordel dem utover et stekebrett med bakepapir. -Stekes i ovnen ved 200 grader i ca. 20-30 minutter. Vend rundt på kikertene et par ganger underveis i stekingen. De skal bli sprø og gylne på utsiden. -Bland sammen alle krydderiene, og vend de nystekte kikertene i krydderblandingen. De bør serveres varme, da sprøheten forsvinner etter hvert som de blir avkjølte. -Visp sammen alle dressing-ingrediensene sammen, og smak til med salt og kvernet pepper -Server de bakte søtpotetene toppet med krydderstekte kikerter, dressing, hakket persille og granateplekjerner. Anonymkode: 1b427...279 3
AnonymBruker Skrevet 12. oktober 2021 #12 Skrevet 12. oktober 2021 Lys lapskaus 50-70 kcal per 100g poteter 70 ish kcal per potet fløtegratinerte poteter 100-120kcal per 100g Anonymkode: d0ed7...642
AnonymBruker Skrevet 14. oktober 2021 #13 Skrevet 14. oktober 2021 Hjemmelaget tomatsuppe med egg Løksuppe Omelett av to egg med skinke og grønnsaker Cæsarsalat (med mye mindre dressing) og hjemmelagde krutonger (ikke dynket i olje) Blomkålris med reker/kylling, et egg og amerikansk blanding Anonymkode: b3421...256
AnonymBruker Skrevet 15. oktober 2021 #15 Skrevet 15. oktober 2021 Hjemmelaget tomatsuppe er himmelsk, lite kalorier selv om du slenger en skvett fløte oppi. Jeg spiser ostesmørbrød attåt men det kan jo enkelt droppes eller byttes ut med en salat. Vegetarchili med bønner, falafelsalat (bakt, ikke frityrstekt) med en dryss hvitløksdressing, det meste av supper egentlig, stekt laks med asiatisk agurksalat og rømme. Anonymkode: 43052...dfe
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå