AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2021 #1 Skrevet 11. oktober 2021 Min kjære hadde ansvar for å koke poteter til søndagsmiddagen. Han tenkte nok ikke helt da han utførte denne oppgaven så nå sitter jeg her med en haug med kokte poteter🙄 12 mellomstore poteter som er kokt i fårikål kraft. Hva kan jeg bruke dem til? Potetmos er utelukket. Anonymkode: 01929...576
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2021 #2 Skrevet 11. oktober 2021 Patatas Bravas? Blir veldig gode og raskt å lage når en har ferdigkokte poteter. F.eks. slik: https://www.nrk.no/mat/patatas-bravas-1.14090648 Anonymkode: 4c9c0...a24
solmåneogstjerner Skrevet 11. oktober 2021 #4 Skrevet 11. oktober 2021 Steke dem i skiver/biter. Server med stekte pølser/hva som helst slags kjøtt. 😊 1
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2021 #5 Skrevet 11. oktober 2021 Lapskaus, gjerne kokt på rester og kraft av fårikålen. Anonymkode: 65385...ff2 4
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2021 #6 Skrevet 11. oktober 2021 Potetgryrte 4 ss olje (gjerne ei god olivenolje hvis du liker smaken) 130 g gul løk i skiver 650 g potet med skall, grovkutta 4 hvitløksfedd grovhakka 100 g gulrot i staver eller skiver 400 g grovhakka tomat 1 stk buljongterning 2 ml hvitvinseddik 1 dl vann Salt og pepper urter du liker 175 g ferdigkokte kikerter eller bønner -Kutt løk og steik i steikepanne på middels varme i 1 ss olje. -Mens løken steiker kutter du potetene i litt gode chunks. Ha i ytterligere 2 ss olje i panna og ha i potetene. La alt frese på middels varme i ca. 10 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke svir seg. -Mens potetene steiker kutter du hvitløk. Varm 1 ss olje i en kjele på middels varme og ha i hvitløken. Mens den surrer, kutter du gulrot og har i kjelen. -Etter ca. 5 min har du i buljongterning, tomat, vann og hvitvinseddik. La småkoke i ca. 5-7 min. -Ha potetene over i gryta og la småkoke under lokk. Ha i litt rosmarin og timian, eller basilikum og oregano om du heller foretrekker det. La koke i ca 15. min. til potetene er helt møre. -Rør inn bønnene eller kikertene til helt til slutt og la stå et par minutter slik at de blir gjennomvarme. -Smak til med salt og pepper Anonymkode: b90db...c40 2
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2021 #7 Skrevet 11. oktober 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Lomper. Anonymkode: c3167...2e9 God ide, men blir de gode når de har kokt i fårikålkraft? Anonymkode: 01929...576 1
AnonymBruker Skrevet 11. oktober 2021 #8 Skrevet 11. oktober 2021 Jeg ville lagd sånn Shepherd pie med lammedeig. Da gjør det jo ikke noe at de har litt sauesmak Anonymkode: d58da...931 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå