Gå til innhold

Hva lager jeg av potetene?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Min kjære hadde ansvar for å koke poteter til søndagsmiddagen. Han tenkte nok ikke helt da han utførte denne oppgaven så nå sitter jeg her med en haug med kokte poteter🙄  12 mellomstore poteter som er kokt i fårikål kraft. Hva kan jeg bruke dem til? Potetmos er utelukket. 

Anonymkode: 01929...576

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Lomper.

Anonymkode: c3167...2e9

Skrevet

Steke dem i skiver/biter. 

Server med stekte pølser/hva som helst slags kjøtt. 

😊

  • Liker 1
Skrevet

Lapskaus, gjerne kokt på rester og kraft av fårikålen.

Anonymkode: 65385...ff2

  • Liker 4
Skrevet

Potetgryrte

4 ss olje (gjerne ei god olivenolje hvis du liker smaken) 
130 g gul løk i skiver 
650 g potet med skall, grovkutta 
4 hvitløksfedd grovhakka 
100 g gulrot i staver eller skiver 
400 g grovhakka tomat 
1 stk buljongterning 
2 ml hvitvinseddik 
1 dl vann 
Salt og pepper 
urter du liker 
175 g ferdigkokte kikerter eller bønner

-Kutt løk og steik i steikepanne på middels varme i 1 ss olje.  
-Mens løken steiker kutter du potetene i litt gode chunks. Ha i ytterligere 2 ss olje i panna og ha i potetene. La alt frese på middels varme i ca. 10 minutter. Rør innimellom og pass på at det ikke svir seg.  
-Mens potetene steiker kutter du hvitløk. Varm 1 ss olje i en kjele på middels varme og ha i hvitløken. Mens den surrer, kutter du gulrot og har i kjelen. 
-Etter ca. 5 min har du i buljongterning, tomat, vann og hvitvinseddik. La småkoke i ca. 5-7 min.   
-Ha potetene over i gryta og la småkoke under lokk. Ha i litt rosmarin og timian, eller basilikum og oregano om du heller foretrekker det. La koke i ca 15. min. til potetene er helt møre. 
-Rør inn bønnene eller kikertene til helt til slutt og la stå et par minutter slik at de blir gjennomvarme.                                                      -Smak til med salt og pepper

Anonymkode: b90db...c40

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Lomper.

Anonymkode: c3167...2e9

God ide, men blir de gode når de har kokt i fårikålkraft?

Anonymkode: 01929...576

  • Liker 1
Skrevet

Jeg ville lagd sånn Shepherd pie med lammedeig. Da gjør det jo ikke noe at de har litt sauesmak

Anonymkode: d58da...931

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...