Gå til innhold

Trenger sunne middagstips


Anbefalte innlegg

Skrevet

Som ikke tar all verdens tid å lage, og som kan takles av kresne barn. Ønsker for alt i verden å få dem ut av kresenheten! Men ønsker samtidig at det skal smake godt for oss voksne også. Barna er i skolealder.

Anonymkode: 7dbaa...665

  • 4 måneder senere...
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Strimle opp renska Squash til  squashetti.  Ha det opp i skål rett før kjøttsausen er ferdig tar du squashettien i mikroen ca 2,5 min

Steke  kjøttdeig sammen finhakket løk bland opp i kjøttdeigsaus  evt ha opp i grønnsaker barna liker. 

Voksne kan ha til parmesan og salat om man har lyst på det. 

 

 

Skrevet
Antonetta skrev (2 minutter siden):

Strimle opp renska Squash til  squashetti.  Ha det opp i skål rett før kjøttsausen er ferdig tar du squashettien i mikroen ca 2,5 min

Steke  kjøttdeig sammen finhakket løk bland opp i kjøttdeigsaus  evt ha opp i grønnsaker barna liker. 

Voksne kan ha til parmesan og salat om man har lyst på det. 

 

 

Hvorfor kan bare voksne ha parmesan? 

  • Liker 1
Skrevet
Brunello skrev (Akkurat nå):

Hvorfor kan bare voksne ha parmesan? 

Om de liker det er det jo berre å ta på, men parmesan er ikke noe kresne unger pleie å like 🤷‍♀️ finnes unntak selfølgelig 🤷‍♀️

Skrevet

Her funker det best å servere ting hver for seg, slik at barna kan plukke det de vil ha. 

Eks: kyllingsalat med alle ingrediensene i hver sine boller: stekt kylling, fullkornspasta, stekt brokkoli (dampes litt først og stekes ganske hardt i olje og honning), cherrytomater, valnøtter, agurk, paprika, avokado, oliven, dressing av enten olivenolje/eddik eller kesam+div krydder osv.

Gjør det samme med stekt laks også, evt ceviche. Da har vi gjerne quinoa, edamamebønner, mango, koriander, rødløk, avokado, tomater osv til.

Også har vi pannekaker og pølser innimellom også, når tiden eller orken ikke strekker til 😅

Anonymkode: 78177...810

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 10.10.2021 den 20.05):

Som ikke tar all verdens tid å lage, og som kan takles av kresne barn. Ønsker for alt i verden å få dem ut av kresenheten! Men ønsker samtidig at det skal smake godt for oss voksne også. Barna er i skolealder.

Anonymkode: 7dbaa...665

Tomatsuppe med skjulte grønnsaker 
1 ss olivenolje 
1 løk finhakket 
1 gulrot finhakket 
2 Ts tomatpuré 
5 dl  grønnsakskraft 
1 boks røde linser 
2 bokser tomat à 400 g 
salt og pepper 
fersk basilikum(valgfritt) 

Finhakk løken og fres den blank i litt olje. Ha i gulrot og stek videre til det har fått litt farge. Ha i tomatpureen og la det surre med et par minutter. Ha over kraften. 

Sil bort vannet fra linsene ha dem i gryten sammen med tomatboksene og kok opp. kok videre til gulroten er helt myk. 

Kjør alt glatt med med blender eller stavmikser. Ha i vann til du har ønsket konsistens og smak til med salt og pepper. Pynt med basilikumblader.
 

Denne spiser vi sammen med Linsepannekaker 

2 røde linser
8-9dl vann (
2 ss sukker
2 ts bakepulver
1/2 ts salt
300 g hvetemel

Skyll linsene og ha de over i en bolle. Tilsett vann. Kjør blandingen kjapt med stavmikser, til linsene er most og det er en jevn blanding. Dette gjør at linsene blir helt kamuflert i røra. (Ev. bruk en blender til dette).
Visp inn sukker, bakepulver, salt og hvetemel. Kanskje det trengs bittelitt mer vann i røra.
Stek pannekaker i bittelitt olje i panna til de er gylne og lekre på begge sider.
 

Gnocchi med tomatsaus :
3 store kokte poteter uten skrell (ca 500 g)
ca 1,5 dl fint mel

Kok potetene møre i lettsaltet vann.Sil av vannet fra potetene og la de avkjøle seg litt. Mos potetene i en stor bolle og ha i mel, litt av gangen. Kna og spe på med mel til det har blitt en håndterbar deig som lar seg rulle til en pølse. Kutt i passe bitestore biter, lag gjerne et avtrykk med en gaffel i gnocchiene..
Kok gnocchier i lettsaltet vann, ikke alle på en gang, men i bolker. De er ferdige når de flyter opp. Ta de opp med en hullsleiv og la de renne fra seg i en sil. (Det er ikke sikkert du trenger å bruke alle, se det an etter hvor stor deigen er) 

Tomatsaus 
1 løk 
4 ss olivenolje 
3 gulrøtter  
2 stilker stangselleri                                             1 fedd  hvitløk 
2 bokser  hermetiske tomater 
2 ss  tomatpure 
Salt og pepper  
tørkede eller friske urter etter smak

Finhakk og stek løk på middels varme i olivenolje til den blir gul og myk. Tilsett revet eller finkuttet gulrot ,finkuttet stangselleri og finhakket hvitløk. La at surre i olivenolje til det blir mykt og mørt, ikke brent. Tilsett 2 ss tomatpure og ½ dl vann. La det koke opp og mos sausen med en potetmoser eller stavmikser avhengig av hvor glatt du ønsker sausen. 
 

 

Anonymkode: c3bec...3c7

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...