Gå til innhold

Hvilke linser er gode?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har aldri spist linser, men har lyst til å prøve. Tenker som tilbehør til kylling. Hvilke sorter er gode? Hvordan tilbereder dere dem?

Anonymkode: 2dbae...d2c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Det letteste er nok å bruke hermetiske linser og vaske dem godt, men disse vil jo smake litt "lake". Det beste er å koke hele(!) (jeg foretrekker grønne som tilbehør) linser og smakstilsette kokevannet med buljong, laurbærblad, løk, osv

Jeg liker å lage en vinaigrette som jeg rører inn i linsene (altså enten hermetiske eller ferdigkokte) sammen med litt tomat, løk, og urter. Lager gjerne en stor porsjon for det er enda bedre når det har stått i kjøleskapet og fått marinert seg ordentlig :) Utrolig billig og godt

Anonymkode: 58040...319

Skrevet
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Det letteste er nok å bruke hermetiske linser og vaske dem godt, men disse vil jo smake litt "lake". Det beste er å koke hele(!) (jeg foretrekker grønne som tilbehør) linser og smakstilsette kokevannet med buljong, laurbærblad, løk, osv

Jeg liker å lage en vinaigrette som jeg rører inn i linsene (altså enten hermetiske eller ferdigkokte) sammen med litt tomat, løk, og urter. Lager gjerne en stor porsjon for det er enda bedre når det har stått i kjøleskapet og fått marinert seg ordentlig :) Utrolig billig og godt

Anonymkode: 58040...319

Litt morsomt at du skulle nevne smak av lake, for jeg kjøper aldri hermetiske bønner eller kikerter nettopp fordi jeg synes de bare smaker lake😁

Jeg er altså helt ny med linser - hvordan koler du de tørre? De skylles først og så kokes?

Anonymkode: 2dbae...d2c

Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Litt morsomt at du skulle nevne smak av lake, for jeg kjøper aldri hermetiske bønner eller kikerter nettopp fordi jeg synes de bare smaker lake😁

Jeg er altså helt ny med linser - hvordan koler du de tørre? De skylles først og så kokes?

Anonymkode: 2dbae...d2c

Skylles først og så kokes :) Koketiden er litt avhengig av om du bruker halve eller hele linser, og ikke minst hvilken type linser det er, men jeg pleier å smake meg frem til de ikke lengre er harde inni. De bør ikke fosskoke og de blir enda bedre om man smakstilsetter vannet litt. 

Har man dårlig tid eller liker å planlegge litt så kan man bløtlegge linsene noen timer i forveien. Da er koketiden rundt 5 minutter, ellers så er koketiden gjerne opp mot 20 minutter. Mitt beste tips er rett og slett å smake på linsene underveis :) 

Anonymkode: 58040...319

Skrevet

De beste linsene er Puy-linser eller Berry-linser. Skyll og kok dem etter anvisning på pakken (de trenger ca 20 min, smak mot slutten for å kjenne at de er møre, de koker fort i stykker hvis man ikke følger med). Hell fra kokevannet (bruk dørslag).

https://en.wikipedia.org/wiki/Le_Puy_green_lentil

Jeg liker å ha en enkel vinaigrette på de ferdigkokte linsene med hvitvinseddik, dijonsennep, sjalott og/eller litt revet hvitløk og olivenolje. Helt supert til kylling (gjerne med feks grønnkål eller spinat i tillegg).

Anonymkode: aa7df...d2c

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 8.10.2021 den 14.38):

Jeg har aldri spist linser, men har lyst til å prøve. Tenker som tilbehør til kylling. Hvilke sorter er gode? Hvordan tilbereder dere dem?

Anonymkode: 2dbae...d2c

Hvis du virkelig vil prøve linser vil jeg anbefale å lage retter hvor linsene spiler hovedrollen :) 

Anonymkode: b116b...c1f

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...