Gå til innhold

Brygge vin!


Gjest Macando

Anbefalte innlegg

Gjest Macando

Ja jeg har lyst til å begynne å brygge vin hjemme.... Har sett de har slike hjemmeviner, som er ferdig etter noen uker... Men hvor får jeg kjøpt en slik stor dunk å ha vinen i? Hva koster de?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Europris, sparkjøp og sikkert flere andre har dunker. Det finnes også en vinklubb som heter Scala der du kan bestille produkter til inlegging. Ikke noe problem å lage vin. Det blir som å bake, bare å følge oppskrifta nøye.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

og være veeeeeeldig nøye med renslighet! bruk kokt vann og desinfiser alt du bruker! Hvis det går villgjær i er hele greia ødelagt :(

Lenke til kommentar
Del på andre sider

kan man virkelig lage vin hjemme? hvordan gjør man det? hvor mye vin får man da og hva koster alt man trenger? bruker man druer?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Soon Mrs S

Kjøpte all utstyr hos Europris, både flasker og flaskerens, kork og vinsett. You name it.

Vin den ble god den!

Men som andre her har sagt så er det alfa og omega med renslighet. Kok vannet og vær nøye med flaskerensen.

Vi var også nøye med å riste ballongene hver dag, unngikk klumper og selve vinen ble klarere.

Let litt på nett, mange vinleggere der ute med gode råd og tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I tillegg til renslighet er det viktig med tolmodighet!

Har brygget flere hundre liter vin gjennom årene, og har ofte erfart at en noen vinsett bruker lengre tid enn hva som står på pakken. Har laget rosevin, jordbærvin, ferskenvin etc. Liker best å lage sterke fruktviner :)

Jeg foretrekker gjæringskar (en stor bøtte på 30 liter) fremfor dunk, lettere å holde på med og ikke minst lettere å holde ren! Vinen bør settes på en plass hvor du slipper å erge deg over ploppene som kommer fra gjærlåsen, og lukta, som noen synes er kvalmende.

I tillegg til kar/dunk (gjerne to, hvis ikke blir det vrient å stikke om vinen), flaskerens, korker trenger du gjærlås (som forteller om vinen gjærer med sånne små "plopp"), en korker (som gjør at du får korkene ned i flaska, jeg har en manuell en som man bruker hammer på), en "hævert" (som du bruker når du stikker om vinen) og vinflasker selvfølgelig, som du kan lagre vinen på. Helst liggende, slik at det ikke kommer luft inn og forsurer den.

Jeg har og et sånt langt termometer jeg kan senke ned i vinen. Det er greit i begynnelsen så man ikke tilsetter gjær mens den enda er for varm.

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...