Gå til innhold

Tips på rask, enkel, billig og god middag?


Anbefalte innlegg

Jeg føler at hver gang jeg lager mat blir jeg stående i minst en time å lage mat + en halvtime med oppvask (har ikke oppvaskmaskin). Og så skal man jo handle også før alt dette. Hele prosessen med å lage mat tar så sykt lang tid for meg.

Har noen tips på veldig enkle og gode middager slik at jeg kan få effektivisert hverdagen litt?
Spiser alt, men gjerne vegetarisk :) 

Anonymkode: 777d1...b64

Fortsetter under...

AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Jeg føler at hver gang jeg lager mat blir jeg stående i minst en time å lage mat + en halvtime med oppvask (har ikke oppvaskmaskin). Og så skal man jo handle også før alt dette. Hele prosessen med å lage mat tar så sykt lang tid for meg.

Har noen tips på veldig enkle og gode middager slik at jeg kan få effektivisert hverdagen litt?
Spiser alt, men gjerne vegetarisk :) 

Anonymkode: 777d1...b64

Jeg lager større porsjoner og fryser ned


Gulrot og ingefærsuppe med byggryn
600 g Gulrøtter 
2  Store sjalottløk 
3 fedd Hvitløk 
1 l Vann/grønnsakskraft 
0.25  Chili 
2 ts Fersk ingefær 
0.5  Appelsin, saften 
 Byggryn

-Skrell gulrøtter og kutt dem i terninger. Hakk opp løk og hvitløk og surr det sammen med gulrøtter på middels varme. 
-Tilsett finhakket ingefær og chili. Bruk  en romslig kjele med litt olje. 
-Tilsett så grønnsakskraft eller buljong. La det koke til det er mørt. 
Rør inn appelsinsaft og bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt. Kok opp igjen og smak til med salt. Server med kokte byggryn

 

Kikertgryte (Chana masala)
2 gule løk
4 fedd hvitløk
1 dl rapsolje
4 ss garam masala
2 ts gurkemeie
1/4 - 1/2 ts chilipulver (smak til)
4 bokser hakka tomater
2 boks kikerter, skylt og avrent (evt 3 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
litt salt (smak til)

-Fres hakka løk og hvitløk i olje i en kjele.
-Tilsett krydderet, la det frese litt. Rør! Det skal ikke bli brent.
-Sleng oppi tomater og kikerter, la det koke ca 10 min. Smak til med evt mer krydder og salt.

Linsegryte
250 gr. røde linser
1 l. kokende vann
1 stor løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts revet ingefærrot
2 ss. tomatpuré
grønnsaksbuljong
gurkemeie
basilikum
cayennepepper
karri
salt
 
 -Stek løk, hvitløk, og ingefær til de er myke. Tilsett gurkemeie og tomatpuré. Hell over 5dl vann og linsene samt en 
terning/ca 1ss (pulver) grønnsaksbuljong.
 -Kok opp under omrøring, senk varmen og la gryta småkoke i 30 minutter. Tilsett krydder noen minutter før du fjerner gryta fra varmen.
-Tilsett f.eks. brokkoli, sukkererter, gulrot, blomkål osv. Server gjerne med litt godt brød til.
 Vegetarisk gryte med kokosmelk 
2 stk gulrøtter 
1 stk løk 
0,5 stk chili 
1 ss rapsolje 
1 ss karri 
1 boks kikerter , hermetiske 
1 boks bønner , hermetiske 
1 boks linser , hermetiske 
8 dl kokosmelk 
0,5 pose grønnkål 
salt og pepper(Kan sløyfes,evt byttes med spinat) 
2 stk vårløk(valgfritt) 
frisk koriander(valgfritt)

-Fres gulrøttene, løken og chilien i olje i en kjele i 2 minutter.  
-Ha i karri og la frese i ytterligere 2 minutter. 
-Ha kikerter, bønner og linser i en sil og skyll raskt i vann. La renne av og ha alt i kjelen.       -Ha i kokosmelk og la koke til gryten tykner og du har den konsistensen du ønsker 
-Ha i grønnkålen og la trekke i 2 minutter før servering 
Smak til med salt og pepper. 
Ha vårløk og frisk koriander over retten før servering(valgfritt)
 

Søtpotetgryre 
2 søtpoteter
2 bokser  kikerter 
2 bokser hakkede tomater 
2 dl vann 
2 dl quinoa  
1 grønnsaksbuljong terning  
Salt og pepper

-Kok quinoa etter anvisningen på pakken. 
-Kutt søtpotet i terninger – kok til de er møre. 
-Tilsett hakkede tomater, kikerter, buljong og vann i en kjele og kok opp.  
-Tilsett søtpoteten og quinoa i gryten med de andre ingrediensene.  
-La småputre i ca. ti minutter.  
-Smak til med salt og pepper.

 

 

 

Anonymkode: ad5eb...fc4

  • Liker 4
AnonymBruker skrev (1 time siden):

Jeg lager større porsjoner og fryser ned


Gulrot og ingefærsuppe med byggryn
600 g Gulrøtter 
2  Store sjalottløk 
3 fedd Hvitløk 
1 l Vann/grønnsakskraft 
0.25  Chili 
2 ts Fersk ingefær 
0.5  Appelsin, saften 
 Byggryn

-Skrell gulrøtter og kutt dem i terninger. Hakk opp løk og hvitløk og surr det sammen med gulrøtter på middels varme. 
-Tilsett finhakket ingefær og chili. Bruk  en romslig kjele med litt olje. 
-Tilsett så grønnsakskraft eller buljong. La det koke til det er mørt. 
Rør inn appelsinsaft og bruk en stavmikser for å gjøre suppen glatt. Kok opp igjen og smak til med salt. Server med kokte byggryn

 

Kikertgryte (Chana masala)
2 gule løk
4 fedd hvitløk
1 dl rapsolje
4 ss garam masala
2 ts gurkemeie
1/4 - 1/2 ts chilipulver (smak til)
4 bokser hakka tomater
2 boks kikerter, skylt og avrent (evt 3 dl tørre som du bløtlegger over natta og koker møre)
litt salt (smak til)

-Fres hakka løk og hvitløk i olje i en kjele.
-Tilsett krydderet, la det frese litt. Rør! Det skal ikke bli brent.
-Sleng oppi tomater og kikerter, la det koke ca 10 min. Smak til med evt mer krydder og salt.

Linsegryte
250 gr. røde linser
1 l. kokende vann
1 stor løk, hakket
2 hvitløksfedd, finhakket
2 ts revet ingefærrot
2 ss. tomatpuré
grønnsaksbuljong
gurkemeie
basilikum
cayennepepper
karri
salt
 
 -Stek løk, hvitløk, og ingefær til de er myke. Tilsett gurkemeie og tomatpuré. Hell over 5dl vann og linsene samt en 
terning/ca 1ss (pulver) grønnsaksbuljong.
 -Kok opp under omrøring, senk varmen og la gryta småkoke i 30 minutter. Tilsett krydder noen minutter før du fjerner gryta fra varmen.
-Tilsett f.eks. brokkoli, sukkererter, gulrot, blomkål osv. Server gjerne med litt godt brød til.
 Vegetarisk gryte med kokosmelk 
2 stk gulrøtter 
1 stk løk 
0,5 stk chili 
1 ss rapsolje 
1 ss karri 
1 boks kikerter , hermetiske 
1 boks bønner , hermetiske 
1 boks linser , hermetiske 
8 dl kokosmelk 
0,5 pose grønnkål 
salt og pepper(Kan sløyfes,evt byttes med spinat) 
2 stk vårløk(valgfritt) 
frisk koriander(valgfritt)

-Fres gulrøttene, løken og chilien i olje i en kjele i 2 minutter.  
-Ha i karri og la frese i ytterligere 2 minutter. 
-Ha kikerter, bønner og linser i en sil og skyll raskt i vann. La renne av og ha alt i kjelen.       -Ha i kokosmelk og la koke til gryten tykner og du har den konsistensen du ønsker 
-Ha i grønnkålen og la trekke i 2 minutter før servering 
Smak til med salt og pepper. 
Ha vårløk og frisk koriander over retten før servering(valgfritt)
 

Søtpotetgryre 
2 søtpoteter
2 bokser  kikerter 
2 bokser hakkede tomater 
2 dl vann 
2 dl quinoa  
1 grønnsaksbuljong terning  
Salt og pepper

-Kok quinoa etter anvisningen på pakken. 
-Kutt søtpotet i terninger – kok til de er møre. 
-Tilsett hakkede tomater, kikerter, buljong og vann i en kjele og kok opp.  
-Tilsett søtpoteten og quinoa i gryten med de andre ingrediensene.  
-La småputre i ca. ti minutter.  
-Smak til med salt og pepper.

 

 

 

Anonymkode: ad5eb...fc4

Tusen takk for dette! :)

Anonymkode: 777d1...b64

Enkleste middagen vi spiser er frittatta.

Jeg tar en pose frossen lapskausblanding eller pyttipanneblanding i en ildfast form. Visper sammen 8-12 egg med en halv boks kesam og krydder jeg liker, og hakker opp litt skinke/pølser/rester. Heller eggeblandingen over og tar ost på toppen. Inn igjen i ovnen på 200 i ca 30-40 min.
 

Det tar jo litt tid i ovnen, men krever ekstremt lite oppvask og forberedelser. 

Anonymkode: a8cc0...89a

  • Liker 1

Fried rice

 

kok opp en stor kjele ris (SKYLL RISEN), sett evnt rester i kjøleskap

god porsjon olje i stekepanna på høy varme

stek risen

ha i american blend

Knekk noen egg

 

smak til med evnt siracha

 

 

 

 

 

 

 

 

Anonymkode: 0f7a2...4c6

  • Liker 1

Vil bare skyte inn her; for å spare oppvask, hva med å prøve one pot middager? Trines matblogg og Fru Timian (spesielt sistnevnte) har mange slike gryter.

Det sier vel seg selv at det blir svært lite oppvask etterpå, og grytene er kjempegode! Bare å søke på "one pot" på sidene deres 😊

Anonymkode: 3fd72...090

  • Liker 1

Annonse

Mine go to når jeg må lage noe kjapt og enkelt og uten mye oppvask;

En pose lapskausblanding og pølser i biter. Har oppi buljong. Sper ofte på med gulrøtter/poteter/løk etc alt etter hva jeg har i kjøleskapet som må brukes opp (krever dog litt lenger koketid da).

Enkleste i verden - men kanskje ikke det sunneste alternativet da. Et par pakker tortellini/annen fult pasta og et glass tomatsaus. Det tar maks 10 min og krever kun to kjeler (evt en kjele om du bare varmer sausen i samme gryte som tortellinien mens den ligger i dørslaget).

Alt i form. Hiver ofte laksebiter, poteter, grønnsaker etc i en form og setter i ovnen. Superenkelt og lite oppvask, men krever jo litt tid. Kan variere med annen fisk, kylling...

Egentlig krever alt i ovn lite krefter og oppvask. Potetbåter og feks panert fisk, fiskepinner, fiskeburger etc.. ellers spiser vi mye fullkornspasta og karbonadedeig i ulike varianter. Stekt ris er godt. 

Anonymkode: 8ffa8...fe6

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...