Gå til innhold

hvor mye vin regner man grovt pr person?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Til voksne mennesker som skal drikke på festen? 

Forrett:  1-2 glass? 

Hovedrett: 3-4 glass? 

Dessert: usikker på om vi skal ha dessertvin, men det er i såfall et glass til alle. 

 

hvordan regner vi dette? Vi kjøper treliter og fyller i fine karafler. 

Kan noen hjelpe meg med sånn ca standard menger med hvit og rødvin til forrett og hovedrett. Samt at jeg regner med vi kjøper inn litt ekstra, pinlig å gå tom, men vi trenger ikke type 20 liter ekstra:) 

 

 

Anonymkode: c4067...7cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Dette kan Vinmonopolet:) 

https://app.vinmonopolet.no/vmp/content/lar-om-vin/lagring-og-servering/servering/praktisk-om-vin

"

 

Førebu innkjøp

Korleis vel du vin til selskapet, og kor mykje skal du berekne?

Før du kjøper inn vin til selskapet, bør du tenkje gjennom nokre ting:

  • Kor mange gjester kjem?
  • Kor mange retter skal du servere?
  • Kor stort budsjett har du?

Skal du bestille vin, rår vi deg til å gjere det minst ei veke før selskapet. Før høgtider bør du rekne to veker for å vere sikker på å få vinane du ønskjer. Du kan hente varene dine i butikk, på postkontor eller få dei sende heim.

I tabellen nedanfor vil eitt glas seie 10–12 cl raudvin, 10 cl musserande vin / kvitvin og 6 cl søt vin / sterkvin. Sjølve glaset bør romme meir, men med tanke på innkjøp er det mengda vin i glaset som er det interessante.

Skal de sitje lenge ved bordet, til dømes dersom det er mange planlagde talar, kan det vere greitt å rekne noko ekstra vin til hovudretten.

Ønskjer du å returnere uopna flasker etter selskapet, er det lurt å avtale det på førehand med den lokale vinmonopolbutikken. Hugs kvittering! Vi tek ikkje retur av brennevin på grunn av risikoen for metanoltilsetning.

Kor mange flasker vin treng eg?

 

Rekn ut kor mange flasker vin du treng, ut frå talet på gjester og vinmengd per gjest:

Aperitif/musserande vin:
1-2 glas pr person         6-7 glas pr flaske

Forrett:
1-2 glas pr person         6-7 glas pr flaske 

Hovedrett:
2-3 glas pr person         5-6 glas pr flaske 

Dessert - søt vin eller søt sterkvin:
1 glas pr person             10-12 glas pr flaske

Ein kartong med vin (3 liter) tilsvarar 4 flasker vin. I ein standard 70cl flaske brennevin, likør etc er det 17,5 einingar. Da beregner vi 4cl pr eining

Anonymkode: 22f60...804

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uåpnet vin kan leveres tilbake. Husk velkomstdrink/musserende. 

Se ellers innlegget over. :) 

Anonymkode: 1c3ad...eea

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Til våre venner: ca en flaske av hver type per person. Er en grunn til at vi sitter på gjerdet ang bryllup #oidetvardyrt 😂😂

Anonymkode: 9df6b...4bf

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Forrett: ½ glass, hovedrett: 1 ½ glass. Dvs i snitt to glass pr person. Det bør vel stå vannmugger der også og noen vil ha øl i steden og drikker farris, vann, eplemost, mozell eller annen brus hvis de kjører.

Anonymkode: 592ee...180

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (4 minutter siden):

Forrett: ½ glass, hovedrett: 1 ½ glass. Dvs i snitt to glass pr person. Det bør vel stå vannmugger der også og noen vil ha øl i steden og drikker farris, vann, eplemost, mozell eller annen brus hvis de kjører.

Anonymkode: 592ee...180

haha

Anonymkode: 1c3ad...eea

  • Liker 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

On 10/8/2021 at 6:15 PM, AnonymBruker said:

Til våre venner: ca en flaske av hver type per person. Er en grunn til at vi sitter på gjerdet ang bryllup #oidetvardyrt 😂😂

Anonymkode: 9df6b...4bf

Da kan vennene deres ta seg sammen og begrense den sterk behov for å bli dritings i en av de mest viktige dager i livet ditt.  Tips:  Ikke sette åpne flasker på bordet og betale noe studenter å hjelpe med servering/skjenking og si at de kan ta 2 runder med å fylle opp glassene.  

Anonymkode: 89293...a00

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 8.10.2021 den 18.20):

Forrett: ½ glass, hovedrett: 1 ½ glass. Dvs i snitt to glass pr person. Det bør vel stå vannmugger der også og noen vil ha øl i steden og drikker farris, vann, eplemost, mozell eller annen brus hvis de kjører.

Anonymkode: 592ee...180

1/2 glass til forrett? :fnise: Også skal de kun få et halvt glass påfyll under middagen? :ler: 

Anonymkode: 802c4...86d

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 8.10.2021 den 18.20):

Forrett: ½ glass, hovedrett: 1 ½ glass. Dvs i snitt to glass pr person. Det bør vel stå vannmugger der også og noen vil ha øl i steden og drikker farris, vann, eplemost, mozell eller annen brus hvis de kjører.

Anonymkode: 592ee...180

I alle dager!!!!! Her håper jeg du tuller, får være grenser for grådighet her da. Jeg hadde holdt igjen den servitøren i bukselinningen, dratt han tilbake til meg og bedt han vennligst fylle opp Forrett-glasset helt opp. 

Anonymkode: 80ca6...1db

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (1 time siden):

1/2 glass til forrett? :fnise: Også skal de kun få et halvt glass påfyll under middagen? :ler: 

Anonymkode: 802c4...86d

Kanskje de spiser fort- bryllupsmiddagen unnagjort på halvannnen times tid?? 😂

Anonymkode: 960e5...8c8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En flaske per person gjennom en kveld er ganske vanlig snitt. 

Anonymkode: cc1f4...d55

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Når vi har matlag (ganske fancy opplegg) har alle med en flaske hver. Og da pleier det å bli tom. Vertene har noe i bakhånd. 

Anonymkode: 615e3...3d1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker skrev (På 8.10.2021 den 18.15):

Til våre venner: ca en flaske av hver type per person. Er en grunn til at vi sitter på gjerdet ang bryllup #oidetvardyrt 😂😂

Anonymkode: 9df6b...4bf

 

AnonymBruker skrev (På 8.10.2021 den 18.20):

Forrett: ½ glass, hovedrett: 1 ½ glass. Dvs i snitt to glass pr person. Det bør vel stå vannmugger der også og noen vil ha øl i steden og drikker farris, vann, eplemost, mozell eller annen brus hvis de kjører.

Anonymkode: 592ee...180

Her er dere på viddene begge to. Den første beskriver de som drikker desidert mest drikker, mens den andre ligger på nivået bestemor på 80 drikker. 
 

Regn to glass til forrett og fire til hovedrett. Det blir totalt en drøy flaske pr. Person. Mange av gjestene vil ikke drikke så mye. I et bryllup er gjestene ganske ulike. Det er som beskrevet over stor forskjell på vennene som drikker mest og bestemødre. 
Hvor mye vin som kjøpes inn bør også vurderes ut fra hvor lang middagen skal være og hva som serveres etterpå. Er det meningen med rask middag og deretter fest med fri bar kan vinmengden fint reduseres litt. Er det ikke fri bar, kan man ha litt ekstra vin. Det samme om middagen skal vare lenge.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...