Gå til innhold

Hvordan lage vegetar julemiddag og ribbe, slik at alt blir ferdig samtidig?e


Anbefalte innlegg

Skrevet

På julaften blir vi to kjøttspisere og to vegetarianere. Vi skal spise kl 17. Jeg har kun en stekeovn og en stusselig micro.

Hva ville dere laget til vegerarianerene og hvordan få alt ferdig samtidig varmt med en stekeovn?

Kjøttspiserene skal ha ribbe, små julepølser og medisterkaker.

Vegisterkaker kan jeg lage i forkant, men de må jo varmes opp også må jeg ha noe mer enn vegisterkaker.

Anonymkode: bdb25...98f

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Ribba har godt av å stå en god halvtime og hvile, så da har du god tid til å varme opp/ steke vegetarmaten og tilbehøret til ribba.

  • Liker 4
Skrevet

Vet mange bruker nøttestek til jul.  Håper gjestene tåler nøtter! Her er en oppskrift: https://meny.no/oppskrifter/vegeta

Siden det ikke er så lang steketid på nøttesteka, så kan den stekes og hvile, mens ribba hviler.

  • Liker 1
Skrevet

Stek nøttestek. Stek ribba. Ta ut ribba for å hvile 30min. Varm så opp nøttestek og medister i ovnen. For medister gir jeg de først en runde i jernpanne, som så går rett inn i ovnen. 

Anonymkode: 568df...f09

  • Liker 1
Skrevet

Takker for tips!

Så også litt på denne, tror dere jeg kunne laget den ferdig dagen før, uten å steke den og så steke den julaften?

Anonymkode: bdb25...98f

Skrevet

Vi har også ribbe og medsiterkaker på julaften og en vegetarianer som får vegisterkaker og nøttestek (innbakt i butterdeig). Jeg lager nøttestek dagen før, medisterkaker og vegisterkaker lages også på forhånd. Jeg varmer nøttestek skåret i skiver forsiktig i en stekepanne sammen med vegisterkaker. Det fungerer helt fint. Husk vegetarisk saus til! 

Anonymkode: 863fc...735

Skrevet

Nøttestek og vegisterkaker er jo godt. Hva med å spørre veggisene om hva de vil ha, og oppskrifttips? (som glutenalergiker får jeg ofte det spørmålet, og jeg kan tenke meg til at selvvalgte vegeteranere og syns det er greit) 

Anonymkode: 673ff...3c2

  • Liker 1
Skrevet

Jeg lager nøttestek med butterdeig rundt på lille julaften, fryser ned, og steker i stekepanne før servering (ovn funker sikkert også). En idé kunne jo vært å lage små porsjonsnøttesteker istedenfor dersom man vil ha den helt nystekt 

Mange Meny butikker selger ferdiglaget nøttestek som man kan bestille for julaften. Kanskje det kan være en idé? :) 

Anonymkode: e8191...69e

Skrevet

Du kan ikke steke de sammen nei. Du kan jo høre selv hva de vil ha og hva de liker😊

  • Liker 1
Skrevet
S_ofie skrev (5 minutter siden):

Du kan ikke steke de sammen nei. Du kan jo høre selv hva de vil ha og hva de liker😊

Når jeg skriver "sammen i ovnen" mener jeg selvfølgelig i to ulike former. Har aldri møtt en vegetarianer som er så nøye på det at dette er et problem. Da kan man jo ikke spise på et kjøkken der det vanligvis tilberedes animalske produkter en gang. 

Anonymkode: 568df...f09

  • Liker 1
Gjest PunkCouture
Skrevet
AnonymBruker skrev (17 timer siden):

På julaften blir vi to kjøttspisere og to vegetarianere. Vi skal spise kl 17. Jeg har kun en stekeovn og en stusselig micro.

Hva ville dere laget til vegerarianerene og hvordan få alt ferdig samtidig varmt med en stekeovn?

Kjøttspiserene skal ha ribbe, små julepølser og medisterkaker.

Vegisterkaker kan jeg lage i forkant, men de må jo varmes opp også må jeg ha noe mer enn vegisterkaker.

Anonymkode: bdb25...98f

Jeg er vegetarianer, mens resten av familien spiser kjøtt. 

Vi pleier å lage vegisterkaker 22-23.12, og ellers spiser jeg det samme tilbehøret som de andre; poteter, kålrabistappe, grønnsaker og saus. Hvis dere pleier å lage saus med kjøttkraft, kan en vegetarisk saus også lages i forveien. Pleier dere å ha kjøttkraft i kålrabistappen, er det bare å ta av litt stappe før kjøttkraften tilsettes. 

Nå har mange andre i familien også begynt å spise vegisterkaker, fordi det er så godt ☺️

 

Skrevet
AnonymBruker skrev (38 minutter siden):

Når jeg skriver "sammen i ovnen" mener jeg selvfølgelig i to ulike former. Har aldri møtt en vegetarianer som er så nøye på det at dette er et problem. Da kan man jo ikke spise på et kjøkken der det vanligvis tilberedes animalske produkter en gang. 

Anonymkode: 568df...f09

Jeg forsto det. Men nei det kan du ikke. Det er veldig stor forskjell på å tilberede mat på ett animalsk kjøkken og steke en ribbe sammen med vegetar mat i en ovn. For det første så vil selvfølgelig maten deres ha en smak av ribbe? Og for det andre så vil osen sette seg i maten. Jeg ville aldri servert det på den måte. Nå må jeg understreke at det er ribbe jeg tenker på. Kan du ikke lage veggiskaker? Steke de i panna 

Skrevet
S_ofie skrev (42 minutter siden):

Jeg forsto det. Men nei det kan du ikke. Det er veldig stor forskjell på å tilberede mat på ett animalsk kjøkken og steke en ribbe sammen med vegetar mat i en ovn. For det første så vil selvfølgelig maten deres ha en smak av ribbe? Og for det andre så vil osen sette seg i maten. Jeg ville aldri servert det på den måte. Nå må jeg understreke at det er ribbe jeg tenker på. Kan du ikke lage veggiskaker? Steke de i panna 

Eh.. hele huset lukter jo Ribbe.. 

Jeg har aldri kjent en vegetarianer som er så hysterisk at man ikke kan varme opp nøttesteken i stekeovnen sammen med medister mens ribba hviler, slik jeg foreslår. Og er man så redd for konteminering kan man jo bare trekke folie over veggismaten.. 

Anonymkode: 568df...f09

Skrevet
AnonymBruker skrev (38 minutter siden):

Eh.. hele huset lukter jo Ribbe.. 

Jeg har aldri kjent en vegetarianer som er så hysterisk at man ikke kan varme opp nøttesteken i stekeovnen sammen med medister mens ribba hviler, slik jeg foreslår. Og er man så redd for konteminering kan man jo bare trekke folie over veggismaten.. 

Anonymkode: 568df...f09

Det handler ikke om at hele huset LUKTER ribbe😂 Det handler om at det trekker inn i maten, tror du maten er vegansk/vegetarisk da? Ville aldri spist mat som smakte kjøtt hvis jeg ikke er kjøttspiser. Bare spør gjestene da? Problemet løst 

Skrevet
S_ofie skrev (Akkurat nå):

Det handler ikke om at hele huset LUKTER ribbe😂 Det handler om at det trekker inn i maten, tror du maten er vegansk/vegetarisk da? Ville aldri spist mat som smakte kjøtt hvis jeg ikke er kjøttspiser. Bare spør gjestene da? Problemet løst 

Det smaker ikke kjøtt, maten hopper heller ikke fra en tildekket skål til den andre. Og som sagt - ingen vegetarianere jeg kjenner har noe i mot at man må sjonglere veganske, vegetarianske, og animalske produkter når man lager mat til mange. Det gjør man også på storkjøkken, i kantiner, på restauranter, i buffeter, og alt. Vegetariansk og vegansk mat blir på ingen måte behandlet slik som mat som tilberedes etter enkelte religioner, som kosher, eller halal. Da har man som vegetarianer ganske store vrangforestillinger. 

Anonymkode: 568df...f09

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...