Gå til innhold

Hva er norsk husmannskost? (middager)


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Lammefrikassé eller hønsefrikassé

Kjøtt i løksaus

Kjøtt i mørke

Saltfiskball

Anonymkode: 438de...213

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Blondie65

Da jeg vokste opp var det finere kjøttet forbeholdt søndag og så slo vi stiften fullstendig med pizza da det kom på lørdag.

En ukesmeny bestod gjerne av:

Mandag: fiskekaker, fiskepudding, fiskeboller eller annet av fiskefarse.

Tirsdag: betasuppe

Onsdag: gryte der kjøtt enten var lever eller innmat (type nyre, lunger eller lignende)

Torsdag: raspeballer

Fredag: spaghetti med kjøttsaus laget av kjøttdeig og grønnsaker

Lørdag: risgrøt til lunsj, pizza til kvelds

Søndag: stek eller koteletter av svin eller okse, kjøttkaker med alt tilbehør. Lammefrikasse, helstekt kylling.

 

Hvis jeg får lyst på god og hjertevarmende mat så tenker jeg på:

  • raspeballer
  • kjøttsuppe eller lapskaus med skikkelig kjøtt eller ordentlig god pølse
  • kjøttkaker
  • karbonadesmørbrød med speilegg
  • nytrukket torsk med poteter, gulrøtter og agurk
  • bondeomelett
  • en deilig indisk eller thai inspirert curry (jepp ikke akkurat god tradisjonsrik norsk mat, men hjertevarmende)
  • en deilig spagehetti bolognese
  • gryte med reinsdyrskav og potetstapp
  • pølsegrateng med tomatsaus med potetstapp lokk

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...