AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #1 Skrevet 22. september 2021 Kanelbolle, kanelsnurr, skillingsbolle - kjært barn har mange navn. Men hva mener du er en perfekt kanelbolle? Her er nemlig søsteren min og jeg veldig uenige! Har lånt bilder fra google for å vise poenget. Hun mener at bollene må være godt stekt og ha god skorpe, ellers smaker de deig. Mens jeg helst baker de i form for å fjerne mest mulig skorpe og definitivt ikke steke for mye, heller for lite, slik at de blir saftige. Samtidig så ser jeg jo i diverse oppskrifter og bilder rundt om på nett at det er flest av den sorten jeg mener er skikkelig tørre 🙈 Søsteren min synes det første bildet er perfekte kanelboller. Jeg synes de ser tørre ut, og jeg mener det andre bildet er perfekte kanelboller. Hva synes dere? Anonymkode: 34c85...331 2
Heartland Skrevet 22. september 2021 #2 Skrevet 22. september 2021 Definitivt det andre bildet! Jeg hater tørre boller! 🙈 6
StripeteM Skrevet 22. september 2021 #3 Skrevet 22. september 2021 Den siste der er vel ikke kanelbolle? 3
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #4 Skrevet 22. september 2021 Definitivt i form!!! Kan ikke fordra tørre kanelboller. Anbefaler førvrig Joshua Weissmans oppskrift på kanelboller i form, han har en video på youtube med oppskrift og fremgangsmåte. Det er virkelig verdens beste kanelboller, og det sier alle jeg kjenner som har smakt dem også! Anonymkode: f13a3...c49 2
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #5 Skrevet 22. september 2021 Jeg vil ha skikkelig smørskorpe, og gjerne karamellisert sukker og kanel. Det er krevende å lage en kanelbolle som har god stekeskorpe og likevel saftig. Jeg mener at folk bruker altfor lite smør og fyll. Anonymkode: 93c73...e94 16
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #6 Skrevet 22. september 2021 Jeg vil ha de nederste, med enda mer fyll og med melis på -sukkersjokk de lux med andre ord 😛 Anonymkode: f8094...df4 2
Gjest Merula Skrevet 22. september 2021 #7 Skrevet 22. september 2021 Liker at kanelbollene er så fluffy, myke og saftige som mulig. Og gjerne litt karamellisert under av at fyllet har rent litt utover. Så de nederste definitivt!
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 22. september 2021 #8 Skrevet 22. september 2021 Jeg er enig med deg. Litt deigete og saftige. Det gjelder egentlig all gjærbakst.
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #9 Skrevet 22. september 2021 Mer fyll, takk. Altfor mange er gjerrig på fyllet. Kanelboller skal ha god skorpe, så jeg foretrekker de øverste. Anonymkode: 5713f...2fa 6
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #10 Skrevet 22. september 2021 Ingen av. Mine har masse karamellisert fyll. Lager knuter som er myke inne og har nydelig stekeskorpe. Perfekt kombo av begge deler. Anonymkode: f798a...760 6
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #11 Skrevet 22. september 2021 TS her, må bare påpeke at jeg spør vedr.deigen og ikke fyllet. Var litt lite fyll på bildene jeg fant men det må selvsagt være MASSE fyll! Spørsmålet er mest hvilken type fasong, deig, skorpe dere foretrekker 😊 Ser allerede at de fleste synes deigete og myke boller er best. Hva tror dere er grunnen (om man googler bakeblogger osv) at det finnes mest av den tørre varianten? Er det kanskje ikke nødvendigvis fordi de liker det slik, men at det er bare mange som ikke er så gode på gjærdeig? Anonymkode: 34c85...331 2
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #12 Skrevet 22. september 2021 Ingen av dem, men disse liker jeg. Det er viktig at deigen blir ordentlig eltet i maskin og ikke laget for hånd eller maskin når man har dårlig tid, da blir de ikke gode. Kanelboller er også best nystekt, altså ikke stekt dagen eller flere timer før kaffebesøket Anonymkode: 9cfeb...048 8
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #14 Skrevet 22. september 2021 Uten skorpe er best. Anonymkode: 87884...d71 1
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #15 Skrevet 22. september 2021 AnonymBruker skrev (20 minutter siden): Definitivt i form!!! Kan ikke fordra tørre kanelboller. Anbefaler førvrig Joshua Weissmans oppskrift på kanelboller i form, han har en video på youtube med oppskrift og fremgangsmåte. Det er virkelig verdens beste kanelboller, og det sier alle jeg kjenner som har smakt dem også! Anonymkode: f13a3...c49 Kan du linke til videoen? Ser at han har flere oppskrifter på kanelboller.. Anonymkode: 82aca...c51
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #16 Skrevet 22. september 2021 De øverste, bare en del mindre stekt rundt kanten. Altså, kanten skal ha litt stekeskorpe, men de skal være myke. Anonymkode: 91676...bc9 5
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #17 Skrevet 22. september 2021 Øverste Anonymkode: ae5ec...824 1
Momma Skrevet 22. september 2021 #18 Skrevet 22. september 2021 Noe midt i mellom det du og din søster synes er gode boller: Jeg liker bollene best luftige, saftige og med MASSE smør, sukker og kanel, gjerne med skorpe. 3
Gjest TheCatLady Skrevet 22. september 2021 #19 Skrevet 22. september 2021 Kanelboller synes jeg faktisk at kan være vanskelig å få til. Jeg liker best de myke med masse fyll og som ikke er altfor mye stekt. Dessverre blir mange kanelboller veldig tørre og har for lite fyll. Jeg får ofte til deigen, men undervurderer hvor mye fyll som må til
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #20 Skrevet 22. september 2021 Øverst, men uten perlesukker. Har jeg lyst veldig myke og fluffy boller velger jeg hvete boller eller rosinboller. Anonymkode: bf118...a00 3
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå