AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #1 Skrevet 22. september 2021 Jeg er en katastrofe på kjøkkenet. Er invitert i selskap, hvor man skal ta med mat. Det må være enkelt og raskt å lage, helst billig, ikke noe som skal varmes. Og det må holde seg en stund i romtemp helst. Vil helst ikke kjøpe kjølebag bare for dette. Tar 1,5 timer å kjøre til stedet vi skal være. Anonymkode: 5846c...e30
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #3 Skrevet 22. september 2021 Eggerøre? Anonymkode: a404a...ebc
Guppy88 Skrevet 22. september 2021 #4 Skrevet 22. september 2021 Illuminatum skrev (1 minutt siden): Spekefat Spekemat er dyrt. Hva med å lage eggerøre + potetsalat fra bunnen? 1
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #5 Skrevet 22. september 2021 Pastasalat? Anonymkode: ddd93...4f2 1
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #6 Skrevet 22. september 2021 Kan du bake? Focaccia er enkelt. Anonymkode: 278db...0ca 4
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #7 Skrevet 22. september 2021 Spansk omelett, like god uansett temperatur og består kun av egg, poteter og løk. Anonymkode: 6bf54...590 1
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #9 Skrevet 22. september 2021 Pasta kan ikke oppbevares i romtemperatur i flere timer! Det kan utvikle seg bakterier som danner giftstoffer en hverken lukter eller smaker. https://forskning.no/forskeren-forteller-mat-mat-og-helse/sa-farlig-er-det-a-spise-ris-og-pasta-som-er-lagret-feil/733037 Anonymkode: c74c3...aa0 1
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #10 Skrevet 22. september 2021 Mye av det dere nevner skal noen andre ta med. Pastasalat, spekemat, eggerøre, foccacia. Potetsalat og.. Anonymkode: 5846c...e30
Zidji Skrevet 22. september 2021 #11 Skrevet 22. september 2021 Fiskekaker Sykt digg på godt brød med majones og paprika!
Veggdyret Skrevet 22. september 2021 #12 Skrevet 22. september 2021 Hjemmelagde rundstykker, grove muffins eller pizzaruller?
Brunello Skrevet 22. september 2021 #14 Skrevet 22. september 2021 AnonymBruker skrev (4 timer siden): Pasta kan ikke oppbevares i romtemperatur i flere timer! Det kan utvikle seg bakterier som danner giftstoffer en hverken lukter eller smaker. https://forskning.no/forskeren-forteller-mat-mat-og-helse/sa-farlig-er-det-a-spise-ris-og-pasta-som-er-lagret-feil/733037 Anonymkode: c74c3...aa0 Det er uproblematisk å spise pasta og ris som har stått i romtemperatur noen timer. De tilfellene det har gått riktig galt i dreier seg om både mye lenger tid utenfor kjøleskap og høyere temperatur enn normal romtemperatur.
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #15 Skrevet 22. september 2021 Grove pizzasnurrer med grønnsaksfyll. 6 dl siktet hvetemel 4 dl grov sammalt hvete 1 ts sukker 1 1/2 ts salt 1 ts tørket oregano 1 ts tørket basilikum 25 gram fersk gjær 1/2 dl olivenolje 4 1/2 dl vann Pizzasaus Bland alle de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen. Smuldre gjæren i melblandingen. Varm vannet til det holder 25-30 grader. Tilsett vann og olje i melblandingen, men spar 1/2-1 dl vann til senere i elteprosessen. Elt deigen på sakte-middels hastighet til alt er godt blandet. Sett hastigheten noe opp og tilsett resten av vannet litt og litt, bruk 4-5 minutter på dette. Juster eventuelt med mer vann eller mel til konsistensen er bra. Deigen skal ikke være for fast, men heller ikke klissete. Elt til du har en smidig deig. La deigen heve til dobbel størrelse under plast, ca en time. Mens deigen hever steker du grønnsaker. Grønnsaker jeg bruker er: 2 rødløk 6 sjampinjonger 1/2squash 1 paprika (men dette kan selvsagt varieres) Finhakk alle grønnsakene, surr dem over middels varme til de er blanke og tilsett tacokrydder/eventuelt annet krydder. Grønnsakene stekes mens deigen hever. Tilsett tacokrydder. Når deigen er ferdig hevet hvelves den ut på melet bakebord. Form emnet/emnene forsiktig til store boller. La dem hvile 15 minutter under plast før du fortsetter, dette for å roe glutenet i deigen. Kjevle eller trykk ut et emne til et rektangel. Ha over pizzasaus og fyll. La det være et par cm klaring på øverste langside så ikke fyllet tyter ut mens du ruller. Ha den ferdig rullede deigen over på et skjærebrett. Bruk en kniv og skjær i mindre emner som ved kanelboller. Ha gjerne litt olje på kniven dersom det er vanskelig å få fine emner. Legg snurrene over på bakepapir med godt mellomrom mellom hver. Jeg fikk ni snurrer per stekebrett. Strø gjerne litt revet ost på toppen også. Hev pizzasnurrene under plast i en times tid og stek dem på 220 grader i 18-20 minutter. Anonymkode: d3490...b08 2
Muskath Skrevet 22. september 2021 #16 Skrevet 22. september 2021 Wraps med kremost, salat, skinke og ost. Eller med røkelaks, kremost, salat, purre. Rull sammen og kutt over på skrå. 1
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #17 Skrevet 22. september 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Pasta kan ikke oppbevares i romtemperatur i flere timer! Det kan utvikle seg bakterier som danner giftstoffer en hverken lukter eller smaker. https://forskning.no/forskeren-forteller-mat-mat-og-helse/sa-farlig-er-det-a-spise-ris-og-pasta-som-er-lagret-feil/733037 Anonymkode: c74c3...aa0 Ingen forholder seg til dette, og ingen tar skade av det. TS: Lakseruller kan gjøres helt sykt enkelt og er veldig godt: Kjøp lomper/lefser, smør på snøfrisk, legg på røkelaks. Tada! Du kutter hver lefse i 4 eller 5 biter, så er det perfekt på et tapas-bord. Anonymkode: 872db...991
Fabienne Skrevet 22. september 2021 #18 Skrevet 22. september 2021 Hvis alle følger regelen billig, enkelt og raskt blir det ikke særlig god mat og i tillegg ofte en mangel på proteiner/ting som metter. Vel verdt å tenke på.
AnonymBruker Skrevet 22. september 2021 #19 Skrevet 22. september 2021 Bake fine rundstykker?😋 Anonymkode: 3e841...626
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå