AnonymBruker Skrevet 16. september 2021 #1 Skrevet 16. september 2021 Konvensjonell omelett har stekeskorpe som smaker som gummi. Fransk smaker det bedre og har bedre konsistens. Hva synes du? Anonymkode: ff3d6...526
AnonymBruker Skrevet 16. september 2021 #2 Skrevet 16. september 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Konvensjonell omelett har stekeskorpe som smaker som gummi. Fransk smaker det bedre og har bedre konsistens. Hva synes du? Anonymkode: ff3d6...526 Da steker du den for hardt om stekeskorpen blir som gummi. Anonymkode: 69ede...fb3 7
AnonymBruker Skrevet 16. september 2021 #3 Skrevet 16. september 2021 Hadde vært greit om du forklarte hva en fransk omelett er kanskje? Anonymkode: 08326...38d 4
Fufu Skrevet 16. september 2021 #4 Skrevet 16. september 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Konvensjonell omelett har stekeskorpe som smaker som gummi. Fransk smaker det bedre og har bedre konsistens. Hva synes du? Anonymkode: ff3d6...526 Konvensjonell omelett har ikke gummiskorpe. Her er det nok du som ikke mestrer å lage omelett. 3
AnonymBruker Skrevet 19. september 2021 #5 Skrevet 19. september 2021 AnonymBruker skrev (På 16.9.2021 den 15.53): Hadde vært greit om du forklarte hva en fransk omelett er kanskje? Anonymkode: 08326...38d Et visst kunnskapsnivå må man forvente på et matforum. Alle vet hva fransk omelett er. Anonymkode: ff3d6...526
AnonymBruker Skrevet 19. september 2021 #6 Skrevet 19. september 2021 AnonymBruker skrev (På 16.9.2021 den 15.52): Da steker du den for hardt om stekeskorpen blir som gummi. Anonymkode: 69ede...fb3 Fufu skrev (På 16.9.2021 den 15.59): Konvensjonell omelett har ikke gummiskorpe. Her er det nok du som ikke mestrer å lage omelett. Mulig. Men jeg opplevd det samme på dyre restauranter, at skorpen er som gummi. Anonymkode: ff3d6...526
AnonymBruker Skrevet 19. september 2021 #8 Skrevet 19. september 2021 Foretrekker finsk omelett Anonymkode: 6584a...db2 2
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #9 Skrevet 20. september 2021 Og jeg spansk! Anonymkode: f64d7...0ac 1
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #10 Skrevet 20. september 2021 Jeg liker ikke konsistensen på fransk omelett Jeg foretrekker min omelett med en lett stekeskorpe, med masse grønnsaker, kylling og ost. Nesten som en bondeomelett. Anonymkode: 9172e...fbd
Duff Skrevet 20. september 2021 #11 Skrevet 20. september 2021 Helt vanlig med purre, løk, ost og litt skinke
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #12 Skrevet 20. september 2021 AnonymBruker skrev (På 9/16/2021 den 12.20): Konvensjonell omelett har stekeskorpe som smaker som gummi. Fransk smaker det bedre og har bedre konsistens. Hva synes du? Anonymkode: ff3d6...526 AnonymBruker skrev (12 timer siden): Et visst kunnskapsnivå må man forvente på et matforum. Alle vet hva fransk omelett er. Anonymkode: ff3d6...526 siden du er en med et hvist kunnskapsnivå burde du kunne svare bedre... Eneste forskjellen på en frans omelett og en annen er at de pisker eggene mer før de har dem på mannen og at de rører i dem mens den steker med en slikkepott for å "jevne den ut" i starten.. Forøvrig er det den mest "kjedelige" formen for bruk av egg ever.. Anonymkode: fcee0...f69 1
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #13 Skrevet 20. september 2021 Jeg liker alle typer omelett, så varierer mye. Franske omeletter både men konvensjonelt og ukonvensjonelt fyll. Spanske fritattaer i alle varianter, nå på høsten gjerne med middagsrester av poteter og rotgrønnsaker som fyll. Japansk omelett som del av en lunsjboks. Kan til og med finne på å lage ulike fusion varianter med curry, kjøtt, og mer. Den klassiske omeletter er imidlertid lik den franske. Så hva du viser til her forstår jeg ikke? Eller er det norsk-konvensjonell-stekt på for høy varme, uten uten noe særlig smak, du tenker på som konvensjonell? Anonymkode: f0e53...ff9
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #14 Skrevet 20. september 2021 Omelett skal ikke ha en tykk stekeskorpe, da steker du den på for høy varme. Varmen skal ned og omeletten skal stivne sakte. Anonymkode: 0d10d...618
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #15 Skrevet 20. september 2021 AnonymBruker skrev (4 minutter siden): Omelett skal ikke ha en tykk stekeskorpe, da steker du den på for høy varme. Varmen skal ned og omeletten skal stivne sakte. Anonymkode: 0d10d...618 Enig. Hvis man lager tykk omelett må man ha induksjonsovn for å regulere temperaturen raskt nok, samt lokk til stekepanna. Selv foretrekker jeg å løfte stekepanna over i ovnen rett etter at bunnen har satt seg. Anonymkode: f0e53...ff9
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #16 Skrevet 20. september 2021 Nei, liker ikke den bleke ekle fuktige typen omelett eller eggerøre. Men gummiaktig skorpe? Jeg vil ha crispy skorpe jeg. Anonymkode: d3236...c87
Perleblomst Skrevet 20. september 2021 #17 Skrevet 20. september 2021 Nå måtte jeg google. "Konvensjonell" omelett er gjerne tykkere/ laget i ovn for høyde, tilsatt f.eks kjøtt/grønnsaker og ost på toppen, mens frank er tynnere, uten noe ekstra og gjerne fyll inni (litt som wrap)?
AnonymBruker Skrevet 20. september 2021 #18 Skrevet 20. september 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Jeg liker alle typer omelett, så varierer mye. Franske omeletter både men konvensjonelt og ukonvensjonelt fyll. Spanske fritattaer i alle varianter, nå på høsten gjerne med middagsrester av poteter og rotgrønnsaker som fyll. Japansk omelett som del av en lunsjboks. Kan til og med finne på å lage ulike fusion varianter med curry, kjøtt, og mer. Den klassiske omeletter er imidlertid lik den franske. Så hva du viser til her forstår jeg ikke? Eller er det norsk-konvensjonell-stekt på for høy varme, uten uten noe særlig smak, du tenker på som konvensjonell Anonymkode: f0e53...ff9 Fritatta er italiensk. I Spania er tortilla de patatas mest kjent. Anonymkode: fdfe4...228
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå