AnonymBruker Skrevet 12. september 2021 #1 Skrevet 12. september 2021 Noen som vet om det er lett å få lærlingplass innen restaurant og matfag? Spør fordi datter vurderer denne utdanningen..usikker på om det er et klokt valg. Anonymkode: 03204...67a
AnonymBruker Skrevet 13. september 2021 #2 Skrevet 13. september 2021 Det kommer an på hvor hun vil videre. Jeg jobber i industriell matproduksjon nå, og har jobbet på hotell og institusjonsskjøkken. Vi har lærlingeplasser i flertall på mitt arbeidssted, i fjor hadde vi en lærling, som sluttet etter ett år, i år er det ingen... Restaurantbransjen er omtrent desperat etter faglært arbeidskraft, og mange klarer ikke fylle opp lærlingsplassene de tilbyr. Så jobber er det mange av, lærlingeplasser er det mange av. Spørsmålet er hva hun vil bli, og om hun eventuelt er forberedt på å jobbe mye kvelder og helger, til en lavere lønn enn andre faglærte, og med fare for slitasje i rygg og skuldre. Anonymkode: 09652...eef
AnonymBruker Skrevet 13. september 2021 #3 Skrevet 13. september 2021 Bransjen er desperate etter påfyll! Har flere venner i resturantbransjen, og det er gjennomgående tomme lærlingeplasser. Anbefaler å ta fagbrev som kokk, da kan hun både jobbe på kjøkkenet og front of house når hun er ferdig. Hvis hun satser på mer fine dining er det supert å ta sommelier-utdannelse etter fagbrevet også. Anonymkode: bb312...0b8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå