AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #1 Skrevet 9. september 2021 Jeg kjøpte fersk kantarell til en saus idag. Men da vi skulle spise det var det som om det var sand i sausen. Det knasa i tennene. Noen som vet om kantarellen kan være grunnen til det? Anonymkode: 2b25f...056
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #2 Skrevet 9. september 2021 AnonymBruker skrev (52 minutter siden): Jeg kjøpte fersk kantarell til en saus idag. Men da vi skulle spise det var det som om det var sand i sausen. Det knasa i tennene. Noen som vet om kantarellen kan være grunnen til det? Anonymkode: 2b25f...056 Hvordan behandlet du kantarellen? Renset du den skikkelig, eller kastet du den rett i panna? Det kan være mye sand, jord, rusk og rask innimellom ribbene på en kantarell. Anonymkode: 66e46...194 3
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #3 Skrevet 9. september 2021 Kantareller vokser ute i naturen der det finnes jord og sand - de er ikke oppvokst i butikken. Anonymkode: 1d142...401 2
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #4 Skrevet 9. september 2021 AnonymBruker skrev (13 minutter siden): Kantareller vokser ute i naturen der det finnes jord og sand - de er ikke oppvokst i butikken. Anonymkode: 1d142...401 Oppvokst i butikken 😁😁 Anonymkode: 15f5a...3ac 2
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #5 Skrevet 9. september 2021 Du må rense de litt nøyere før du steker de. Anonymkode: 9b8a7...0ae
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #6 Skrevet 9. september 2021 Hvordan renser man dem? De var så bløte… Anonymkode: 2b25f...056
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #7 Skrevet 9. september 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Hvordan renser man dem? De var så bløte… Anonymkode: 2b25f...056 Børster dem, f.eks. med en bakepensel som kommer til i ribbene. (Champignon kan "børstes" med tørkepapir for å fjerne jord, men kantareller har for mange og dype ribber til at papiret kommer til.) Skjære av biter der jorden ikke lar seg børste bort, f.eks. helt nederst på stilken. Og skjære av bløte, råtnende partier (slike er det ofte mye av på butikkantarell). Som siste utvei kan du evt. skylle dem raskt, men sopp skal egentlig ikke skylles da den trekker til seg mye vann og har lett for å bli vassen. Anonymkode: 66e46...194
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #8 Skrevet 9. september 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Børster dem, f.eks. med en bakepensel som kommer til i ribbene. (Champignon kan "børstes" med tørkepapir for å fjerne jord, men kantareller har for mange og dype ribber til at papiret kommer til.) Skjære av biter der jorden ikke lar seg børste bort, f.eks. helt nederst på stilken. Og skjære av bløte, råtnende partier (slike er det ofte mye av på butikkantarell). Som siste utvei kan du evt. skylle dem raskt, men sopp skal egentlig ikke skylles da den trekker til seg mye vann og har lett for å bli vassen. Anonymkode: 66e46...194 Jeg skyller de bestandig over en sil og aldri hatt problemer med at de blir vassen. Anonymkode: 7b5e5...d15 1
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #9 Skrevet 9. september 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Jeg skyller de bestandig over en sil og aldri hatt problemer med at de blir vassen. Anonymkode: 7b5e5...d15 Hvis du synes soppen blir like bra etter en runde under springen kan ingen nekte deg å fortsette med det. Men det er fakta at sopp er porøs og trekker til seg vann, og dette påvirker både smak og konsistens. Noen ganger må det likevel til. Anonymkode: 66e46...194
AnonymBruker Skrevet 9. september 2021 #10 Skrevet 9. september 2021 Fersk og bløt kantarell kan skylles kjapt i noen få sekunder uten at det påvirker konsistens og smak. Det er jo det som er fordelen med fersk og bløt kantarell.. den blir ikke vassen og kan ikke trekke til seg for mye vann, nettopp fordi den er full av vann (bløt, fersk..) Anonymkode: fc0ad...f5b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå