Gå til innhold

Svineknoke


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg tenkte å lage lapskaus, og kjøpte i god tro en svineknoke som jeg tenkte kunne brukes til dette. 
Helt til jeg begynte å lese at den bør vannes ut, og skal koke i opptil tre timer?

Jeg har aldri laget svineknoke før, så er helt nybegynner på dette. Hvor lenge skal den vannes ut og hvordan? Og skal hele knoken etter utvanningen kokes, eller bør den skjæres litt opp i biter først? Hilsen forvirra

Anonymkode: 37ac4...c79

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Er den salt? 

Da burde den ligge i kaldt vann 1 time eller 2.

Hele knoken skal tas ut av vannet og has opp i nytt vann i kjele. Vannet skal dekke knoken. Den skal koke/trekke til kjøttet løsner fra beinet 🙂

Anonymkode: 42047...379

  • Liker 2
Skrevet

Jeg pleier aldri å vanne den ut, men vær obs om du skal bruke kokevannet i lapskausen siden vannet da kan være veldig salt. Bruk i så fall bare halvparten av det. Hele knoken kokes. Kan fint ligge og trekke i flere timer på svært lav varme. 

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (8 timer siden):

Er den salt? 

Da burde den ligge i kaldt vann 1 time eller 2.

Hele knoken skal tas ut av vannet og has opp i nytt vann i kjele. Vannet skal dekke knoken. Den skal koke/trekke til kjøttet løsner fra beinet 🙂

Anonymkode: 42047...379

Jepp. Du var raskere enn meg.   ☺

Anonymkode: d4251...029

Skrevet

Ok, så da er planen følgende: 

Vanne den ut i en time eller to. Den er forresten salt ja. 
Deretter koke den. Også ta den ut, skjære kjøttet i biter og bruke den i lapskaus. 
Dette blir spennende. Takk for hjelp!

 

Anonymkode: 37ac4...c79

  • Liker 1
Skrevet

Vanner heller aldri ut, lar de koke et par timer og så lager jeg som regel grønnsakssuppa eller gul ertesuppe ved siden av i egen kjele, og så river kjøttet i biter,  og bruker evn noe av kokevannet fra knokene som buljong. 

  • Liker 1
Skrevet

Ok, men hvis man da ikke trenger å vanne det ut så skiter jeg i det. 🙂

 

Anonymkode: 37ac4...c79

Skrevet

Jeg har aldri vannet dem ut og jeg kan ikke huske at det noen gang har blitt for salt. Forresten er dette den beste lapskauslignende retten man kan lage av svineknoke. Haricotbønner er vanlige hvite bønner og brun sirup fungerer helt fint.  

Skrevet

Jeg vanner alltid ut knokene i ca 12 timer og trekker den i 1-2 timer.  trekker knoken mens jeg begynner å kutte opp grønnsaker.  Har grønnsakene oppi når knoken har kokt ca 1 time, da har jeg i grønnsakene og koker opp og trekker videre i ca 1 time til grønnsakene og knoken er ferdig. 

Anonymkode: 57ca5...f33

  • Liker 1
Skrevet

Har aldri vannet ut knoke, viste ikke at noen gjorde det heller. 

  • Liker 1
Skrevet

Vanner aldri ut.

Men pleier koke 2-3 timer, så blir middagen første dagen svineknoke med grønnsaker, potet og saus, og dagen etter deler jeg opp og lager lapskaus.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...