Gå til innhold

Glutenfri bakst + grei nistemat


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei ☺️
Har et tantebarn som nettopp har begynt på ungdomsskolen. Vi har veldig lyst til å lage noe digg skolemat og noe digg bakst som vi kan fryse! Har kjøkkenmaskin. Setter stooor pris på noen gode oppskrifter 🤓🤓

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Så koselig🙂 Tåler hun hvetestivelse, eller må hun ha det som kalles naturlig glutenfritt? 

Anonymkode: c91bb...eaf

  • Liker 2
Skrevet
Zappelin skrev (13 timer siden):

Hei ☺️
Har et tantebarn som nettopp har begynt på ungdomsskolen. Vi har veldig lyst til å lage noe digg skolemat og noe digg bakst som vi kan fryse! Har kjøkkenmaskin. Setter stooor pris på noen gode oppskrifter 🤓🤓

Er hun «kresen»?

Her i huset elsker ungene pizzabollef fylt med spinat og soltørket tomat.

Grove pizzasnurrer:
6 dl siktet hvetemel
4 dl grov sammalt hvete
1 ts sukker
1 1/2 ts salt
1 ts tørket oregano
1 ts tørket basilikum
25 gram fersk gjær
1/2 dl olivenolje
4 1/2 dl vann

Fyll

350 g Frossen spinat 
1  Løk 
Soltørket tomat 
1 fedd Hvitløk

Bland alle de tørre ingrediensene i kjøkkenmaskinen.
Smuldre gjæren i melblandingen.
Varm vannet til det holder 25-30 grader.
Tilsett vann og olje i melblandingen, men spar 1/2-1 dl vann til senere i elteprosessen.
Elt deigen på sakte-middels hastighet til alt er godt blandet.
Sett hastigheten noe opp og tilsett resten av vannet litt og litt, bruk 4-5 minutter på dette.
Juster eventuelt med mer vann eller mel til konsistensen er bra. Deigen skal ikke være for fast, men heller ikke klissete. Elt til du har en smidig deig.
La deigen heve til dobbel størrelse under plast, ca en time.

så fyllet. hakk opp løken og stek den i en panne. Tilsett spinat og hvitløk - hakket eller revet. Krydre med salt og pepper. Hakk opp soltørket tomat.

Når deigen er ferdig hevet, kjevle den utover et melet underlag ca. ½cm tykk. Prøv å få et avlangt rektangel. Smør spinatblandingen utover og strø over soltørket tomat

Rull nå sammen deigen fra langsiden slik at du får en lang pølse (samme fremgangsmåte som kanelsnurrer). Det kan være greit å ha en bakeskrape om deigen har festet seg litt til underlaget. Skjær den opp i ca. 4-5 cm tykke skiver og legg disse til etterheving (ca. 30 min.) på et stekebrett med bakepapir.

Stekes i ovnen på 200°C i ca 15 min

 

 

Anonymkode: 8ddbd...fdb

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 30.8.2021 den 0.44):

Så koselig🙂 Tåler hun hvetestivelse, eller må hun ha det som kalles naturlig glutenfritt? 

Anonymkode: c91bb...eaf

Hun reagerer veldig på gluten, så regner med hun må ha naturlig glutenfritt?😅🙉

Skrevet
AnonymBruker skrev (2 timer siden):

Pappa uten gluten har mange gode oppskrifter https://pappautengluten.no/category/brodgjaerdeig/

Anonymkode: 83596...32f

Ja, vi prøvde oss på fyltehorn herfra. Gikk sånn tålig.. synes deigen var vanskelig, den ble liksom litt smuldrete? Men resultatet ble veldig godkjent av mottageren 😀

Skrevet

Bruk dette melet, sammen med pappautengluten sine oppskrifter. Både boller, hamburgerbrød og fylte horn ble for første gang like godt som med vanlig mel. Obs! Det er glutenfritt, men inneholder hvetestivelse (det gjør ofte glutenfrie varer i butikken også). Dobbeltsjekk at barnet er allergisk mot gluten og ikke hvete :) 
Jeg pleier å bestille fra denne siden, de leverer raskt. 
https://www.allergikost.no/glutenfritt/mel-brod-og-kakeblandinger/elda-allbruksmel






 

Anonymkode: bb97d...c4d

Skrevet
Zappelin skrev (11 timer siden):

Ja, vi prøvde oss på fyltehorn herfra. Gikk sånn tålig.. synes deigen var vanskelig, den ble liksom litt smuldrete? Men resultatet ble veldig godkjent av mottageren 😀

Spør henne om hun tåler hvetestivelse. Og spør henne hvilket mel hun pleier å bruke. Det tryggeste er nok å starte med et mel hun er kjent med fra før.
Hvis hun ikke kan spise hvetestivelse er det enklest å bake med en melblanding av rismel, det er billig og enkelt å få til et godt resultat. Etterhvert som du blir vant til å bake med glutenfritt mel kan du teste ut andre meltyper. 


Når du baker glutenfritt må deigen være en god del løsere enn vanlig deig. Den kan gjerne være så løs at det er nesten så den nærmer seg kakerøre. 
Bruker du f.eks. Jyttemel skal du bare bruke 2/3 mel sammenlignet med mengden hvetemel du ville brukt. 
Kjevle ut deigen mellom to lag bakepapir eller plastfolie, da slipper du at deigen sitter fast i kjevlen og kjøkkenbenken.

 

Husk at du alltid må rengjøre alle redskaper som er brukt til hvetemelsbakst grundig. Først skal det stå i kaldt vann i 10–15 min for å løse opp glutenet, og deretter vaskes det som vanlig.
Det er meget viktig at hun ikke får i seg gluten via kjørler, brødkniv og slike ting. Selv mikroskopiske smuler kan ødelegge tarmtottene hennes, også selv om hun ikke merker at hun har fått i seg gluten. Så vær nøye med rengjøring, og hold glutenfritt godt adskilt fra glutenholdig mat. 

Anonymkode: c91bb...eaf

  • Liker 2
Skrevet

Jeg elsker proteinrundstykker☺️ Holder seg et par dager på benken og kan godt fryses. Synes også det er skikkelig godt i matpakken, da noe glutenfritt blir litt trist hvis det ikke er helt ferskt.

4 egg

1boks cottage cheese

1ts salt

1ss bakepulver

Havregryn (eventuelt bland i litt av ditt favoritt glutenfrie mel) til du får en fast, men klissete deig.

Bruk stavmikser på røra. Legg klatter på bakepapir ( ca 12stk) Steik på 200 grader i ca 15-20 min.

Anonymkode: 948a9...b31

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...