elien Skrevet 29. august 2021 #1 Del Skrevet 29. august 2021 Jeg har i dag fått 5 kg seterrømme i hus. Har tenkt å prøve meg på å lage smør for aller første gang. Noen som har tips til det? Er veldig usikker på hvordan jeg skal "vaske" det etterpå? Kom med tips 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lauv Skrevet 29. august 2021 #2 Del Skrevet 29. august 2021 Ha smøret i en bolle og kna. Bytt vann flere ganger helt til vannet forblir klart når du knar. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #3 Del Skrevet 29. august 2021 elien skrev (1 minutt siden): Jeg har i dag fått 5 kg seterrømme i hus. Har tenkt å prøve meg på å lage smør for aller første gang. Noen som har tips til det? Er veldig usikker på hvordan jeg skal "vaske" det etterpå? Kom med tips https://www.melk.no/Inspirasjon/Lag-dine-egne-meieriprodukter/Lag-ditt-eget-smoer https://www.nrk.no/mat/hjemmelaget-smor-1.7894078 Anonymkode: 10bbd...3f8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
elien Skrevet 29. august 2021 Forfatter #4 Del Skrevet 29. august 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): https://www.melk.no/Inspirasjon/Lag-dine-egne-meieriprodukter/Lag-ditt-eget-smoer https://www.nrk.no/mat/hjemmelaget-smor-1.7894078 Anonymkode: 10bbd...3f8 Ser den nederste linken står 1 liter rømme blir ca 250 gr smør. Når jeg har 5 kg blir det då sånn ca 1,25 kg smør? Det er vel best å lage opp all rømme når jeg først åpner boksen med rømme? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #5 Del Skrevet 29. august 2021 elien skrev (Akkurat nå): Ser den nederste linken står 1 liter rømme blir ca 250 gr smør. Når jeg har 5 kg blir det då sånn ca 1,25 kg smør? Det er vel best å lage opp all rømme når jeg først åpner boksen med rømme? Jeg vet ikke hva som blir best. I den ene linken sto det noe om holdbarheten på smøret (2 uker i kjøleskap og 2 måneder i dypfryser?). Blir smøret spist innen 2 måneder? Jeg vet ikke om rømme kan fryses og eventuell holdbarhet på fryst rømme? Anonymkode: 10bbd...3f8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
elien Skrevet 29. august 2021 Forfatter #6 Del Skrevet 29. august 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Jeg vet ikke hva som blir best. I den ene linken sto det noe om holdbarheten på smøret (2 uker i kjøleskap og 2 måneder i dypfryser?). Blir smøret spist innen 2 måneder? Jeg vet ikke om rømme kan fryses og eventuell holdbarhet på fryst rømme? Anonymkode: 10bbd...3f8 Tenker det er best å fryse ned noe av smøret. Det kom litt uplanlagt i hus, så har allerede en del meieri smør i kjøleskapet 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #7 Del Skrevet 29. august 2021 Jeg har prøvd å fryse rømme og det ble ikke bra, jeg hadde heller laget smøret og fryst det. Anonymkode: 23857...134 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #8 Del Skrevet 29. august 2021 elien skrev (1 minutt siden): Tenker det er best å fryse ned noe av smøret. Det kom litt uplanlagt i hus, så har allerede en del meieri smør i kjøleskapet Det er kanskje lengre holdbarhetstid på meierismøret, slik at det er lurt å bruke det hjemmelagede smøret først? Kanskje du starter julebaksten tidlig i år med det hjemmelagede smøret? 🎄 Anonymkode: 10bbd...3f8 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
elien Skrevet 29. august 2021 Forfatter #9 Del Skrevet 29. august 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det er kanskje lengre holdbarhetstid på meierismøret, slik at det er lurt å bruke det hjemmelagede smøret først? Kanskje du starter julebaksten tidlig i år med det hjemmelagede smøret? 🎄 Anonymkode: 10bbd...3f8 Topp tips med baking, trenger ikke være julekaker 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Muskath Skrevet 29. august 2021 #10 Del Skrevet 29. august 2021 (endret) 4 minutter siden, AnonymBruker said: Det er kanskje lengre holdbarhetstid på meierismøret, slik at det er lurt å bruke det hjemmelagede smøret først? Kanskje du starter julebaksten tidlig i år med det hjemmelagede smøret? 🎄 Anonymkode: 10bbd...3f8 Julebaksten må spises før jul da, kakene kan også smake harskt hvis de blir lagret. Endret 29. august 2021 av Muskath 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Muskath Skrevet 29. august 2021 #11 Del Skrevet 29. august 2021 3 minutter siden, elien said: Topp tips med baking, trenger ikke være julekaker Nei, det fins masse gode kaker! 🥰 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #12 Del Skrevet 29. august 2021 elien skrev (9 minutter siden): Topp tips med baking, trenger ikke være julekaker Det har du rett i Og kanskje rømmevafler? Anonymkode: 10bbd...3f8 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #13 Del Skrevet 29. august 2021 Ta en del rømme i et glass, luk glassrt og rist til rømme skiller seg. Jeg brukte 3-liters glass fra syltagurker. Det går raskest da. Anonymkode: 78a3e...9dd 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
elien Skrevet 29. august 2021 Forfatter #14 Del Skrevet 29. august 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Det har du rett i Og kanskje rømmevafler? Anonymkode: 10bbd...3f8 Ja, vafler tenkte jeg ikke på en gang, rømmevaffler med eget smør må være topp 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #15 Del Skrevet 29. august 2021 Kok rømmegrøt av noe, om det blir mye smør? Anonymkode: e7786...822 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #16 Del Skrevet 29. august 2021 Bruk misker eller blender. Anonymkode: 78a3e...9dd 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
elien Skrevet 29. august 2021 Forfatter #17 Del Skrevet 29. august 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Ta en del rømme i et glass, luk glassrt og rist til rømme skiller seg. Jeg brukte 3-liters glass fra syltagurker. Det går raskest da. Anonymkode: 78a3e...9dd Tror ikke jeg har krefter til det, må nok bli med en kjøkkenmaskin..... 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #18 Del Skrevet 29. august 2021 elien skrev (2 minutter siden): Ja, vafler tenkte jeg ikke på en gang, rømmevaffler med eget smør må være topp Ja, det er sikkert lurt å spare litt av rømmen til godsaker. Kanskje også rømme til ørret eller laks? https://gladkokken.no/oppskrifter/pannestekt-orret-med-rommesaus-og-agurksalat-en-norsk-klassiker https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/sprostekt-laks-med-nypotet-nykal-og-rommesaus,62243 https://godtlevert.no/oppskrift/1304/bakt-laks-med-poteter-romme-og-agurk-og-gulrotsalat Anonymkode: 10bbd...3f8 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #19 Del Skrevet 29. august 2021 Hva med å bake kake og bruke rømme i kakedeigen? Kaker (uten glasur) tåler godt å fryses. Her er noen oppskrifter til inspirasjon, men du kan bruke alle oppskrifter som trenger fete meieriprodukter (lettrømme, yoghurt e.l.): http://www.kakemonsen.no/sider/vis.asp?id=955 http://matformons.blogspot.com/2007/10/mommos-rmmekake.html https://www.godt.no/oppskrift/7937/sjokoladekake-med-roemme-og-firkloeverglasur http://gryskjokken.no/2014/12/rmmekake-med-safran-ostekrem-tyttebr-og/ https://www.mineoppskrifter.no/eple-og-rømmekake/ https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/formkaker/krydderkake Anonymkode: 986ef...192 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 30. august 2021 #20 Del Skrevet 30. august 2021 Rømme har lang holdbarhet, du trenger ikke nødvendigvis lage smør av alt med en gang. Rømme kan stå «uendelig» i kjøleskapet, så lenge det ikke er mugg på den er den fullt spiselig. Jeg ser aldri på stemplingsdatoen på syrnede melkeprodukter. Vask smøret i kaldt vann i en bolle. Kna som en gjærdeig. Bytt vann helt til det er blankt. Saupen som blir til overs etter du har pisket smør kan du bruke i brøddeigen. Blir det mye kan du fryse det ned. Rømmen kan du også bruke i rømmegrøt, kaker, vafler, dressinger, brød, gjærbakst, ostekake, som tilbehør til fiskemiddag, for å nevne noe. Du kan også fryse rømme, men etter tining vil den skille seg så den blir da best brukt i bakverk. Anonymkode: 123e5...e4b 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå