Gå til innhold

Hva skal jeg bruke alle plommene til?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Det må være plomme-år eller noe. Vi har så utrolig mange plommer på treet i år. Vi har gitt bort mye, men det er vanvittige mengder igjen.

Hva skal jeg bruke de til?

Har dere noen favoritter og oppskrifter? 

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

 

 

Anonymkode: 08561...60c

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Chutney, syltetøy, saft og innlagte i lake? Frossen halverte er også kjekt å ha til kaker/pai og smoothies. 

  • Liker 1
Skrevet

Bra tips :) har sikkert 10 kg på kjøkkenbenken og treet er fortsatt fullt. 

Anonymkode: 08561...60c

Skrevet

Kanskje lage plommevin? Kan se for meg at en sterkt fruktvin fort blir en slager på dessertebordet i festlige lag. :)

  • Liker 1
Skrevet

Syltet i rom? eller romtopf  om du har andre bær tilgjengelig? 

Anonymkode: a2732...7eb

  • Liker 1
Skrevet

Det blir kompott :) i bøtter og spann. Skal fryses ned. 

Har andre bær tilgjengelig så kanskje jeg prøver på litt forskjellig.

Potetavlingen feilet og har alt blitt spist opp. 

Det er så gøy å produsere selv med en liten byhage.

Anonymkode: 08561...60c

Skrevet
AnonymBruker skrev (5 timer siden):

Det må være plomme-år eller noe. Vi har så utrolig mange plommer på treet i år. Vi har gitt bort mye, men det er vanvittige mengder igjen.

Hva skal jeg bruke de til?

Har dere noen favoritter og oppskrifter? 

🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

 

 

Anonymkode: 08561...60c

1 kg plommer
1/2 kg solbær og/eller rips
1 kg Dansukker Syltesukker
50 g skivede mandler uten skall

Skåld plommene, og fjern skallet og steinen. Kutt dem i mindre biter. Skyll og rens solbærene/ripsen.
Bland plommer, solbær/rips og syltesukker i en gryte, og kok i 10 minutter. Tilsett mandelsponene. Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
 

Chutney

1 kg plommer 
1/4 kg brunt sukker  
3 dl rødvinseddik 
1 rødløk – eller 100 g sjalottløk 
2 dl rosiner 
1 finhakket rød chili 
20 gram fersk ingefær pr. kilo plommer

Slik gjør du:

Del opp plommene i flere deler og fjern steinene. Kok alle ingredienser sammen og la det putre uten lokk til massen er blitt tykk. Det kan ta både en og to timer.

Fyll massen over på varme og steriliserte glass, og fyll dem helt, skru på lokk med en gang. Sett dem opp ned til dagen etter. Skal glassene fryses, ikke fyll dem helt fulle.

 

Anonymkode: 0b0a7...86f

Skrevet

Du kan gi det til meg :sikle:

Anonymkode: d3909...c10

  • Liker 2
Skrevet

Plommelikør er veldig godt! Passer bra å lage den nå, så kan den stå og godgjøre seg til jul.

Anonymkode: e52dc...e9c

  • Liker 1
Skrevet

Tusen takk for alle tips :)

Skal prøve og feile litt. 

 

Anonymkode: 08561...60c

Skrevet
AnonymBruker skrev (På 29.8.2021 den 19.48):

1 kg plommer
1/2 kg solbær og/eller rips
1 kg Dansukker Syltesukker
50 g skivede mandler uten skall

Skåld plommene, og fjern skallet og steinen. Kutt dem i mindre biter. Skyll og rens solbærene/ripsen.
Bland plommer, solbær/rips og syltesukker i en gryte, og kok i 10 minutter. Tilsett mandelsponene. Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.
 

Chutney

1 kg plommer 
1/4 kg brunt sukker  
3 dl rødvinseddik 
1 rødløk – eller 100 g sjalottløk 
2 dl rosiner 
1 finhakket rød chili 
20 gram fersk ingefær pr. kilo plommer

Slik gjør du:

Del opp plommene i flere deler og fjern steinene. Kok alle ingredienser sammen og la det putre uten lokk til massen er blitt tykk. Det kan ta både en og to timer.

Fyll massen over på varme og steriliserte glass, og fyll dem helt, skru på lokk med en gang. Sett dem opp ned til dagen etter. Skal glassene fryses, ikke fyll dem helt fulle.

 

Anonymkode: 0b0a7...86f

I dag prøvde jeg chutney.

Hadde ikke riktig ingredienser, så måtte tilpasse (ikke rødvin men vanlig eddik, ikke rødløk men gul, ingen rosiner og både ingefær og chilli var tørket). Men det ble sykt vellykket. Mannen er helt ekstatisk. Takk for oppskrift. 

Anonymkode: 08561...60c

Skrevet

-Plommesyltetøy,-plommelikør til jul,-plommesaus til viltkjøtt,-dessert (feks panna Costa,crème brulee) med ovnsbakte plommer,rød saus og hakkede nøtter,-tørkede plommer og plommepai🙂

 

Anonymkode: b06e5...e0b

  • Liker 2
Skrevet

Plommer er godt i middag også. Som noe søtt til kjøttkaker, som noe søtt i en salat osv. Bare å skjære opp og legge på tallerkener. 

Anonymkode: 55785...8a8

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...