AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #1 Skrevet 29. august 2021 Det må være plomme-år eller noe. Vi har så utrolig mange plommer på treet i år. Vi har gitt bort mye, men det er vanvittige mengder igjen. Hva skal jeg bruke de til? Har dere noen favoritter og oppskrifter? 🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳 Anonymkode: 08561...60c
onyx Skrevet 29. august 2021 #2 Skrevet 29. august 2021 Chutney, syltetøy, saft og innlagte i lake? Frossen halverte er også kjekt å ha til kaker/pai og smoothies. 1
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #3 Skrevet 29. august 2021 Bra tips har sikkert 10 kg på kjøkkenbenken og treet er fortsatt fullt. Anonymkode: 08561...60c
onyx Skrevet 29. august 2021 #4 Skrevet 29. august 2021 Kanskje lage plommevin? Kan se for meg at en sterkt fruktvin fort blir en slager på dessertebordet i festlige lag. 1
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #5 Skrevet 29. august 2021 Syltet i rom? eller romtopf om du har andre bær tilgjengelig? Anonymkode: a2732...7eb 1
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #6 Skrevet 29. august 2021 Det blir kompott i bøtter og spann. Skal fryses ned. Har andre bær tilgjengelig så kanskje jeg prøver på litt forskjellig. Potetavlingen feilet og har alt blitt spist opp. Det er så gøy å produsere selv med en liten byhage. Anonymkode: 08561...60c
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #7 Skrevet 29. august 2021 AnonymBruker skrev (5 timer siden): Det må være plomme-år eller noe. Vi har så utrolig mange plommer på treet i år. Vi har gitt bort mye, men det er vanvittige mengder igjen. Hva skal jeg bruke de til? Har dere noen favoritter og oppskrifter? 🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳 Anonymkode: 08561...60c 1 kg plommer 1/2 kg solbær og/eller rips 1 kg Dansukker Syltesukker 50 g skivede mandler uten skall Skåld plommene, og fjern skallet og steinen. Kutt dem i mindre biter. Skyll og rens solbærene/ripsen. Bland plommer, solbær/rips og syltesukker i en gryte, og kok i 10 minutter. Tilsett mandelsponene. Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig. Chutney 1 kg plommer 1/4 kg brunt sukker 3 dl rødvinseddik 1 rødløk – eller 100 g sjalottløk 2 dl rosiner 1 finhakket rød chili 20 gram fersk ingefær pr. kilo plommer Slik gjør du: Del opp plommene i flere deler og fjern steinene. Kok alle ingredienser sammen og la det putre uten lokk til massen er blitt tykk. Det kan ta både en og to timer. Fyll massen over på varme og steriliserte glass, og fyll dem helt, skru på lokk med en gang. Sett dem opp ned til dagen etter. Skal glassene fryses, ikke fyll dem helt fulle. Anonymkode: 0b0a7...86f
AnonymBruker Skrevet 29. august 2021 #8 Skrevet 29. august 2021 Du kan gi det til meg Anonymkode: d3909...c10 2
AnonymBruker Skrevet 31. august 2021 #9 Skrevet 31. august 2021 Plommelikør er veldig godt! Passer bra å lage den nå, så kan den stå og godgjøre seg til jul. Anonymkode: e52dc...e9c 1
AnonymBruker Skrevet 31. august 2021 #10 Skrevet 31. august 2021 Tusen takk for alle tips Skal prøve og feile litt. Anonymkode: 08561...60c
AnonymBruker Skrevet 31. august 2021 #11 Skrevet 31. august 2021 AnonymBruker skrev (På 29.8.2021 den 19.48): 1 kg plommer 1/2 kg solbær og/eller rips 1 kg Dansukker Syltesukker 50 g skivede mandler uten skall Skåld plommene, og fjern skallet og steinen. Kutt dem i mindre biter. Skyll og rens solbærene/ripsen. Bland plommer, solbær/rips og syltesukker i en gryte, og kok i 10 minutter. Tilsett mandelsponene. Ta gryten av platen, og skum godt av. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig. Chutney 1 kg plommer 1/4 kg brunt sukker 3 dl rødvinseddik 1 rødløk – eller 100 g sjalottløk 2 dl rosiner 1 finhakket rød chili 20 gram fersk ingefær pr. kilo plommer Slik gjør du: Del opp plommene i flere deler og fjern steinene. Kok alle ingredienser sammen og la det putre uten lokk til massen er blitt tykk. Det kan ta både en og to timer. Fyll massen over på varme og steriliserte glass, og fyll dem helt, skru på lokk med en gang. Sett dem opp ned til dagen etter. Skal glassene fryses, ikke fyll dem helt fulle. Anonymkode: 0b0a7...86f I dag prøvde jeg chutney. Hadde ikke riktig ingredienser, så måtte tilpasse (ikke rødvin men vanlig eddik, ikke rødløk men gul, ingen rosiner og både ingefær og chilli var tørket). Men det ble sykt vellykket. Mannen er helt ekstatisk. Takk for oppskrift. Anonymkode: 08561...60c
AnonymBruker Skrevet 31. august 2021 #12 Skrevet 31. august 2021 -Plommesyltetøy,-plommelikør til jul,-plommesaus til viltkjøtt,-dessert (feks panna Costa,crème brulee) med ovnsbakte plommer,rød saus og hakkede nøtter,-tørkede plommer og plommepai🙂 Anonymkode: b06e5...e0b 2
AnonymBruker Skrevet 2. september 2021 #13 Skrevet 2. september 2021 Plommer er godt i middag også. Som noe søtt til kjøttkaker, som noe søtt i en salat osv. Bare å skjære opp og legge på tallerkener. Anonymkode: 55785...8a8
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå