Gå til innhold

Hjemmelagde kjøttkaker for første gang. Hjelp!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har googlet litt og prøver meg ca slik, men vil gjerne ha innspill 😊

400gr kjøttdeig av storfe. Litt smått kuttet eller raspet løk? 1ss potetmel. 2 dl helmelk/fløte eller vann? Salt og pepper. Kanskje gastromat?

Stekes i ovn ca 20min på 180 grader. Etterpå trekkes i buljongvann eller stekes i smør på panne?

Ønsker å lage god brun saus til, hvordan gjør jeg det? Vil gjerne bruke stekesjy eller buljongvannet kjøttkakene trakk i.

Har kjøpt frysebegre og ønsker å fryse ned posjonsvis kjøttkaker med saus, for meg som er en person i husholdningen.

Vil veldig gjerne ha tips og råd. Har aldri laget dette!

Anonymkode: c31a2...fdd

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg pleier å lage mer enn av 1 pk kjøttdeig, siden det blir litt lite. Om du uansett skal fryse ned, anbefaler jeg deg å doble porsjonen🙂 Jeg bruker omtrent det samme som deg; kjøttdeig, potetmel, løk, melk, salt og pepper. I tillegg bruker jeg egg. 1-2 stk per pakke kjøttdeig, alt etter str på eggene. Jeg vet at det er anbefalt å blande kjøttdeig og salt først, men jeg putter bare alt i en stor bolle samtidig og blander godt! Bruker hendene😉 Et tips er å mose løk og melk sammen med stavmikser. Jeg begynte med det da jeg ikke er så glad i løkbitene, men elsker smaken løken gir. Så bruker jeg en spiseskje og former passelige kjøttkaker som jeg bruner på alle sider i stekepanne med smør. Legger dem til side på en tallerken etter hvert, og trekker dem ferdige i sausen senere. Saus lager jeg av jevning (hvetemel og smør brunes på stekepanne), vann og buljongterning. Så har jeg i et par dråper sukkerkulør for fargens skyld. Så småkoker/trekker jeg kjøttkakene ferdige i sausen. Kjempegodt 😋

Anonymkode: 7ddf3...4d7

Skrevet

Jeg lager kjøttkaker på slump. Bruker som regel karbonadedeig, 400 gram. Tilsetter en desj med pepper og salt, 1 egg, 1 ss potetmel og ca 1 dl vann. Blander det godt sammen. Steker det på panne til de er gjennomstekte og koker de videre i brunsaus i 15 min eller mer. Disse blir alltid saftige, og har god smak. 

Anonymkode: 31358...4cc

Skrevet

Jeg vet at de fleste oppskrifter sier potetmel, men det blir bedre uten. Jeg pleier å bruke ett egg i stedet og knar det godt inn. Vær obs på at du da også må kutte ned på melk/fløte. Jeg tar bare i en god skvett med fløte.

Og steker det bare rett i panna i meierismør. 

Anonymkode: 2f03d...6be

  • Liker 1
Skrevet

Hvorfor ikke bruke en oppskrift? Jeg har brukt oppskriften til Trine på Trines matblogg. De kjøttkakene er gode. 

Anonymkode: d3d55...970

Skrevet

De saftigste kjøttkakene du får, lager du av en pakke kjøttdeig blandet sammen med en pakke svinekjøttdeig. Må være minst 20 prosent fett i svinekjøttet. Fås kjøpt på Rema. Bruk mix master, bland med et egg, salt, pepper, revet muskat, ingefær pulver og litt kardemomme. Stekes, så trekkes i vann og en knorr buljong fond (storfe) i ca 20 min under lokk. Ha så i med fløte, la det putre uten lokk. Smaker👌🤤  Jeg damper kål og poteter til. Helt nydelig. 

  • Liker 3
Skrevet

Ingefærkrydder gjør all verdens forskjell og gir de absolutt beste kjøttkakene 🤩

Anonymkode: eda4c...e8d

Skrevet
Hmmmmmm skrev (På 29.8.2021 den 11.25):

De saftigste kjøttkakene du får, lager du av en pakke kjøttdeig blandet sammen med en pakke svinekjøttdeig. Må være minst 20 prosent fett i svinekjøttet. Fås kjøpt på Rema. Bruk mix master, bland med et egg, salt, pepper, revet muskat, ingefær pulver og litt kardemomme. Stekes, så trekkes i vann og en knorr buljong fond (storfe) i ca 20 min under lokk. Ha så i med fløte, la det putre uten lokk. Smaker👌🤤  Jeg damper kål og poteter til. Helt nydelig. 

Hvor mye vann? Så det dekker kjøttkakene? Hvor mye fløte ca? Bruker du det som saus? Har ikke i mel/smør base i sausen?

Ts

Anonymkode: c31a2...fdd

Skrevet

Jeg er vandt til å ha et egg i som bindemiddel.

Anonymkode: 350c4...b4e

  • Liker 1
Skrevet (endret)

1 pk på 400 gr er nok til 3 personer.  Hvis kjøttdeigen er uten salt masserer jeg inn salt først for å binde deigen, pepper, så litt muskat, nellik og ingefær. 2 ss potetmel, 1/2 finhakket løk og en dæsj melk. Bland godt.  Steker de på høy-middels varme og koker de i ca 30 min i saus. 

Endret av Peonjenta
Skrevet
Hmmmmmm skrev (På 2021-8-29 den 11.25):

De saftigste kjøttkakene du får, lager du av en pakke kjøttdeig blandet sammen med en pakke svinekjøttdeig. Må være minst 20 prosent fett i svinekjøttet. Fås kjøpt på Rema. Bruk mix master, bland med et egg, salt, pepper, revet muskat, ingefær pulver og litt kardemomme. Stekes, så trekkes i vann og en knorr buljong fond (storfe) i ca 20 min under lokk. Ha så i med fløte, la det putre uten lokk. Smaker👌🤤  Jeg damper kål og poteter til. Helt nydelig. 

Kardemomme?  Da smaker de jo boller.

  • Liker 3
Skrevet

Her lager vi kjøttkaker slik:

400 g kjøttdeig

1 egg per 400 g

1-2 spiseskjeer mel

1-2dl melk

Krydrer med salt/pepper

Bland sammen til det blir riktig konsistens på farsen. Forme til boller, og stek dem i stekepannen.

 

Skrevet
Hmmmmmm skrev (På 29.8.2021 den 11.25):

De saftigste kjøttkakene du får, lager du av en pakke kjøttdeig blandet sammen med en pakke svinekjøttdeig. Må være minst 20 prosent fett i svinekjøttet. Fås kjøpt på Rema. Bruk mix master, bland med et egg, salt, pepper, revet muskat, ingefær pulver og litt kardemomme. Stekes, så trekkes i vann og en knorr buljong fond (storfe) i ca 20 min under lokk. Ha så i med fløte, la det putre uten lokk. Smaker👌🤤  Jeg damper kål og poteter til. Helt nydelig. 

Dette blir morgendagens middag! 😍

  • Liker 1
Skrevet
Peonjenta skrev (31 minutter siden):

Kardemomme?  Da smaker de jo boller.

Hvis det smaker boller så har du glemt å ta i kjøttdeig. 

Skrevet
Peonjenta skrev (4 timer siden):

Kardemomme?  Da smaker de jo boller.

Mulig det var oppskrift på kjøttboller? 🤷‍♀️

Anonymkode: b3b41...122

Skrevet

Denne oppskriften er den beste jeg har prøvd og jeg har laget kjøttkaker i 30 år nå. Eksakt fremgangsmåte både når det gjelder både kjøttkakene og sausen. 

  • Liker 1
Skrevet
21 hours ago, Leo said:

Denne oppskriften er den beste jeg har prøvd og jeg har laget kjøttkaker i 30 år nå. Eksakt fremgangsmåte både når det gjelder både kjøttkakene og sausen. 

Hvilken egenskap er det Farris bidrar med? Jeg har sett det i flere oppskriftsvarianter. 

Skrevet
skrue skrev (42 minutter siden):

Hvilken egenskap er det Farris bidrar med? Jeg har sett det i flere oppskriftsvarianter. 

Jeg mener det bidrar med å binde væske slik at kjøttkakene blir saftigere i tillegg til muligens et ørlite hint av syre. Uansett synes jeg det fungerer veldig bra siden jeg ofte bruker viltkjøtt som er veldig magert og ikke er så glad i å tilsette andre typer fett rett og slett fordi jeg ikke liker smaken. 

  • Liker 1
  • 4 uker senere...
Skrevet
On 9/1/2021 at 7:54 PM, Leo said:

Jeg mener det bidrar med å binde væske slik at kjøttkakene blir saftigere i tillegg til muligens et ørlite hint av syre. Uansett synes jeg det fungerer veldig bra siden jeg ofte bruker viltkjøtt som er veldig magert og ikke er så glad i å tilsette andre typer fett rett og slett fordi jeg ikke liker smaken. 

Jeg laget dem over for ett par uker siden og de første ble spist i dag. Riktig så gode ja, skal bruke denne oppskriften igjen. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...