Gå til innhold

Hva slags søtning foretrekker dere?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg ser at  det er en haug med sukkerstatninger der ute og lurer på hvilke dere fortrekker? Sukrin alternativene, finesse, ren stevia, tagasøtt/tagatesse eller Splenda?

Anonymkode: 4307e...ef0

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kokossukker. Styrer unna all form for kunstig søtning 

Anonymkode: c2c0a...5dc

  • Liker 2
Skrevet

Den røde sukrinen, den er veldig lik sukker på smak og uten den metalliske ettersmaken. Trenger vesentlig mer av den enn vanlig sukker og den er ganske stiv i pris, ellers er den super.

Anonymkode: 8b35f...b23

Skrevet

Jeg velger sukker.

Anonymkode: 74c06...e89

  • Liker 6
Skrevet

Sukrin gold har fungert ganske bra i mye for å redusere litt sukkerinntak. Liker det langt bedre enn den vanlige sukrinen, ihvertfall. 

Anonymkode: 91a36...34b

Skrevet

Jeg bruker mest Tagatesse eller Finesse. Syns det er den som erstatter sukker best.

Men bruker også Sukrin Gold og sukrin + og 1. Kommer alt an på hva jeg skal lage

Vanlig sukrin liker jeg ikke så godt.

Stevia har jeg brukt veldig lite av.

Anonymkode: 65208...4d2

Skrevet

Vanlig sukker.

Anonymkode: 0fbb8...871

  • Liker 2
Skrevet

Sukrin gold og sukrin gold sirup er godt og ligner brunt sukker i smak. Ellers liker jeg finesse og tagasøtt som erstatning til vanlig sukker. Vanlig sukrin og sukrin melis har for mye metallsmak for mine smaksløker. 

Anonymkode: d7cfd...37c

Skrevet
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Jeg velger sukker.

Anonymkode: 74c06...e89

Hvorfor svarer du i tråden da? :)

Anonymkode: ace62...15a

  • Liker 3
Skrevet

Sukrin + og sukrin gold :) Evt honning

Anonymkode: ace62...15a

Skrevet

Kokosblomstsukker, lønnesirup, honning og rårørsukker. Spiser lite og skjeldent søte ting.

Vi spiser ikke ultraprossesert og kunstig søtning.

Anonymkode: 2c1dc...29d

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (14 minutter siden):

Kokosblomstsukker, lønnesirup, honning og rårørsukker. Spiser lite og skjeldent søte ting.

Vi spiser ikke ultraprossesert og kunstig søtning.

Anonymkode: 2c1dc...29d

Sukrin og stevia kommer vel strengt tatt fra planter?

Anonymkode: 4307e...ef0

Skrevet
AnonymBruker skrev (13 timer siden):

Sukrin gold og sukrin gold sirup er godt og ligner brunt sukker i smak. Ellers liker jeg finesse og tagasøtt som erstatning til vanlig sukker. Vanlig sukrin og sukrin melis har for mye metallsmak for mine smaksløker. 

Anonymkode: d7cfd...37c

Er det noen forskjell i smaken mellom finesse og tagasøtt? Ser at finesse har erytrithol og tagasøtt har Tagatose men ellers så er de helt like.

Anonymkode: 4307e...ef0

Skrevet

Bruker kokossukker og lønnesirup i alt fra frokostgrøten til bakst 🙂

Anonymkode: b6c15...4ba

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Sukrin og stevia kommer vel strengt tatt fra planter?

Anonymkode: 4307e...ef0

At noe opprinnelig kommer fra en plante betyr ikke at kroppen kjenner det igjen som mat etter ekstreme mengder prosessering. 😅 Er ikke mange likhetstegn mellom det kritthvite krystallpulvereret som er sikring og en sopp (som de hevder det utvinnes fra)?

Jeg bruker litt pulverisert steviaplante, men det er slitsomt å dosere korrekt for å unngå den bitre ettersmaken, så det blir bare en gang i blandt.

Anonymkode: 2c1dc...29d

  • Liker 2
Skrevet

*sukrin, ikke sikring

Anonymkode: 2c1dc...29d

Skrevet

Spiser ingen form for søtning. Men bruker banan som søtning i havregrøt og havrelapper. 

Litt off topic, men helsefordelene med å kutte ut raske raffinerte karbohydrater er undervurdert! 

  • Liker 2
Skrevet

Spiser lavkarbo og foretrekker Sukrin Gold, Sukrin+ og Stevia. Disse søtstoffene er faktisk like naturlige som vanlig raffinert sukker, og ikke syntetisk framstilt.

Skrevet

Får heftige reaksjoner av alt av sukkeralkoholer så erythritol (sukrin), maltitol etc utgår. Hvis jeg skal lage noe med erstatninger så blir det enten med allulose eller aspartam men begge er noe herk å få tak i her i Norge.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...