Gå til innhold

potetmel


Gjest Catwoman

Anbefalte innlegg

Potetmel er jo perfekt til å få ting tjukt.

Har noen ganger hatt litt potetmeljevning oppi en eller annen varm væske som jeg har ønsket å tjukne, og da stivner det med en gang.

Men bør potetmelet egentlig kokes? eller er det reit å spise den sånn "rå"?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Prøvde maisenna for å få brunsaus tykkere engang. Makan til klumpemareritt...

Rør den ut i litt væske først, da slipper du klumper.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

:) Pleier riste maisenna eller potetmel med litt vann eller melk som jeg så heller i det jeg skal tykne i en tynn stråle mens jeg rører - da går det bra!
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvis du koker noe du har tilsatt potetmelsjevning, blir det tynt igjen, så du må ikke koke potetmel.

jepp, det trodde jeg og. Men i diverse oppskrifter jeg fant med potetmelsjevning så koker de etter at jevningen er tilsatt. Derfor jeg ble litt i tvil.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Koker du potetmelsjevningen blir den seeeeeeeeeeeeeeeeeig!

Både potetmel og maizena blandes ut i litt kaldt vann før tilsetting.

Maizena skal kokes opp, mens potetmel altså ikke skal koke.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...