Gjest Catwoman Skrevet 21. september 2005 #1 Skrevet 21. september 2005 Potetmel er jo perfekt til å få ting tjukt. Har noen ganger hatt litt potetmeljevning oppi en eller annen varm væske som jeg har ønsket å tjukne, og da stivner det med en gang. Men bør potetmelet egentlig kokes? eller er det reit å spise den sånn "rå"?
Gjest Gjesta Skrevet 21. september 2005 #2 Skrevet 21. september 2005 Hvis du koker noe du har tilsatt potetmelsjevning, blir det tynt igjen, så du må ikke koke potetmel.
Gjest gjest1 Skrevet 21. september 2005 #3 Skrevet 21. september 2005 Det virker fortykkende? Interessant.. Prøvde maisenna for å få brunsaus tykkere engang. Makan til klumpemareritt...
Arkana Skrevet 21. september 2005 #4 Skrevet 21. september 2005 Prøvde maisenna for å få brunsaus tykkere engang. Makan til klumpemareritt... ← Rør den ut i litt væske først, da slipper du klumper.
Gjest Gjest Skrevet 21. september 2005 #5 Skrevet 21. september 2005 Pleier riste maisenna eller potetmel med litt vann eller melk som jeg så heller i det jeg skal tykne i en tynn stråle mens jeg rører - da går det bra!
Gjest Catwoman Skrevet 21. september 2005 #6 Skrevet 21. september 2005 Hvis du koker noe du har tilsatt potetmelsjevning, blir det tynt igjen, så du må ikke koke potetmel. ← jepp, det trodde jeg og. Men i diverse oppskrifter jeg fant med potetmelsjevning så koker de etter at jevningen er tilsatt. Derfor jeg ble litt i tvil.
Lula Skrevet 23. september 2005 #7 Skrevet 23. september 2005 Koker du potetmelsjevningen blir den seeeeeeeeeeeeeeeeeig! Både potetmel og maizena blandes ut i litt kaldt vann før tilsetting. Maizena skal kokes opp, mens potetmel altså ikke skal koke.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå