Gå til innhold

Oppsrift på jordbærmousse og andre mousse


Anbefalte innlegg

Skrevet

Var i Spania i sommer, og bodde på et hotell som hadde mange sorter mousse på dessertmenyen. Det var jorbærmousse, ananasmousse, kokosmousse og vanlig sjokolademousse. Er det noen som har oppskrift på noen av disse, eller en eller annen form for grunnoppskrift på mousse? Har aldri laget mousse selv, og finner ikke noen oppskrifter heller.

Er det en eller flere som kan hjelpe meg her?

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jordbærmousse

5 dl jordbær

3 ss vann

4 ss sukker

4 plater gelatin

3 dl kremfløte

2 ss sukker

Rør bær, vann og sukker godt sammen så bærene blir knust. Du kan godt bruke en foodprocessor eller hurtigmikser. Gni blandingen gjennom en sikt. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i 10 minutter. Klem det meste av vannet ut.

Legg gelatinplatene i en kopp og smelt dem i vannbad eller mikrobølgeovn. Visp kremfløten stiv med 2 ss sukker.

Rør gelatinoppløsningen i bærmosen, og bland kremen forsiktig i.

Fordel massen i porsjonsglass, eller fyll den i en form som er skylt med kaldt vann. La moussen stå i kjøleskapet i to-tre timer.

Lettvint sjokolademousse (4-6 porsj.)

4 egg

1 dl melis

150 g mørk eller hvit sjokolade

½ dl sterk kaffe

2 dl kremfløte

Pisk eggedosis av egg og melis. Smelt sjokoladen i kaffe. Rør sjokoladen i eggedosisen, rør så forsiktig inn stivpisket kremfløte. Avkjøl minst 2 timer før servering.

Skrevet
Var i Spania i sommer, og bodde på et hotell som hadde mange sorter mousse på dessertmenyen. Det var jorbærmousse, ananasmousse, kokosmousse og vanlig sjokolademousse. Er det noen som har oppskrift på noen av disse, eller en eller annen form for grunnoppskrift på mousse? Har aldri laget mousse selv, og finner ikke noen oppskrifter heller.

Er det en eller flere som kan hjelpe meg her?

Vel, du har tydeligvis ikke søkt så masse, søkte på Strawberry mousse på google og fikk opp flere enn jeg gadd å sjekke. Her er nå en oppskrift. Søker du på Pineapple mousse vil du også få opp noen oppskrifter.

STRAWBERRY MOUSSE

1 package sliced strawberries, frozen

1 envelope unflavored gelatine

1 cup heavy cream

1/2 cup sugar

1 teaspoon vanilla extract

Defrost and drain the strawberries. Put the juice in a measuring cup and add enough cold water to make 1 cup of liquid.

Soften the gelatine in this liquid for 5 minutes, then add 1 cup of boiling water and stir until the gelatine is dissolved.

Add the strawberries. Cool the mixture for 30 minutes or until it is slightly thickened.

Meanwhile whip the cream until slightly thickened. Add the sugar gradually, beating constantly, until the cream is thick. Add the vanilla.

Fold the whipped cream into the strawberry and gelatine mixture. Pour into a fancy mold. Chill in the refrigerator for 2 hours or until firm.

Serves 6.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...