Gjest Gjest Skrevet 21. september 2005 #1 Skrevet 21. september 2005 sist jeg skulle ha laksemiddag ble den helt hard..kokte den riktignok LENGE...men står i en kokebok: kok opp vann å salt...trekk gryten vekk fra platen, legg oppi fisken å la den trekke i ca 5 min. stemmer dette? er livredd for rå fisk..så må ikke være for lite, men heller ikke for mye...
Gjest gjest1 Skrevet 21. september 2005 #2 Skrevet 21. september 2005 Jeg trekker laksen i 5-7 min (laksekoteletter). Fileter trenger kortere tid. Du kan se når den slipper beinet, da er den ferdig. Laks er best når den er akkurat kokt, saftigst blir den hvis den er bittelitt rå innerst inne.
Nella Skrevet 21. september 2005 #3 Skrevet 21. september 2005 Er det fersk fisk så skal det ikke så mange minuttene nei. Ta opp et stykke og løsne det litt ved beinet så ser di om den er ferdig om du er usikker. Løsner det ikke så må det trekke litt til 10 min står det flere steder på nett. Pleier å koke opp vannet, ta kjelen helt bort fra plate og legge fisken oppi. Så ligger den mens potetene koker ferdig Kokte du fisken sist er det derfor den ble hard antagelig. Skal ikke koke fisk, bare trekke.
Gjest Yvette Skrevet 21. september 2005 #4 Skrevet 21. september 2005 Laks smaker best når det er grillet. Kokt laks smaker tran og er ikke godt!
Nella Skrevet 21. september 2005 #5 Skrevet 21. september 2005 Laks smaker best når det er grillet. Kokt laks smaker tran og er ikke godt! ← Fersk laks smaker ikke tran vel... Men vi har vært veldig uheldig med frossen laks noen ganger så det er det helt slutt på. Kjøpte stor eske av fiskebilen engang som kjører rundt, svinedyrt og smakte tran.....og en gang en pakke fra rema1000. Like vondt begge deler og rett i søpla med det.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå