melina Skrevet 20. september 2005 #1 Skrevet 20. september 2005 Har bursdag rett rundt hjørnet og lurte på om det er noen snille sjeler der ute som kan tipse meg med en god kake jeg kan lage? Var inne på detsoteliv.no-herregud så mange gode kaker det så ut til å være der Har ikke prøvd noen av dem, og klarer ikke å velge Kunne helst tenkt meg en type sjokoladekake eller en ostekake-eller kanskje begge deler
hilli Skrevet 20. september 2005 #2 Skrevet 20. september 2005 Jeg har ingen tips utenom at kaker med fyll er best! Klarer ikke å spise tørre sjokoladekaker, men så er ikke jeg kakemons heller...
Arkana Skrevet 20. september 2005 #3 Skrevet 20. september 2005 Denne er utrolig god og saftig. Mississippi Mud Cake 250 g smør 150 g mørk sjokolade 440 g sukker 2,5 dl varmt vann 80 ml kaffelikør (Tia Maria, Kahlua, Crème de Cacao) 1 ss kaffepulver 260 g hvetemel ½ ts bakepulver 25 g kakao 2 egg Bland smør, sjokolade, sukker, vann, likør og kaffe i en kjele. Rør over svak varme til sjokoladen smelter. Hell i en bolle og avkjøl 15 minutter. Sikt i det tørre og rør sammen, visp så inn eggene. Hell i en dyp 20 cm springform og stek ved 160 grader i ca 1½ time. La stå 30 minutter før den avkjøles på rist. Og min favoritt-ostekake. Ostekake med rips og bringebær 250 g søte kjeks 90 g smeltet smør 12 gelatinplater 500 g kremost ca 1 dl sitronsaft 125 g sukker ca 3 dl vispet kremfløte 250 g frosne rips og bringebær 2 ss sukker, ekstra Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og press blandingen gjennom en sil. Kast frøene.. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv. Sett kaldt 4 timer. Og et par stykker med begge deler. Sjokoladeostekake I 125 g digestive kjeks 60 g smør 1 ss kakao 175 g mørk sjokolade 500 g kremost 150 g sukker 1 ss vaniljekrempulver 3 store egg 3 store eggeplommer 1,5 dl seterrømme ½ ts kakao løst opp i 1 ss varmt vann 75 g mørk sjokolade 1,25 dl kremfløte 1 ts sirup Mos kjeksene og bland med smør og kakao. Press ut i bunnen av en 23 cm springform. Sett i fryseren mens fyllet lages. Visp kremosten sammen med sukker og vaniljekrempulver. Visp inn egg og eggeplommer, så rømmen. Visp inn kakaovannet og den smeltede sjokoladen. Dekk bunn/sider av formen med plastfolie og så aluminiumsfolie, legg i en stor langpanne. Hell i fyllet. Hell kokende vann i pannen så den dekker halvparten av formen. Stek ved 180 grader i 45-60 minutter. Toppen skal være stivnet, men den skal være litt "wobbly" i midten. Ta av all folien og la kaken avkjøles i formen, på rist. Sett i kjøleskapet, dekket med plast og la stivne over natten. Sjokoladeglasuren lages ved å smelte alt i en kjele og vispe glatt. Ringle den over kaken. Sjokoladeostekake II 200 g knuste sjokoladekjeks 75 g smeltet smør 500 g kremost 90 g sukker 2 egg 1 ss kakao 300 g rømme 250 g mørk smeltet sjokolade ¾ dl Bailey's Irish Cream 3 dl pisket kremfløte kakao og melis til pynt Bland kjeks og smør og fordel i en smurt 23 cm springform. Sett i kjøleskap 10 minutter. Visp kremost og sukker, så ett og ett egg. Visp inn kakao og rømme og så avkjølt sjokolade. Visp i likøren og hell i formen. Stek ved 180 grader i 45 minutter. Kaken vil ikke være helt fast. Sett i kjøleskap over natten, til den er helt kald. Ta ut av formen. Bre pisket krem på kaken og dryss med kakao og melis.
melina Skrevet 21. september 2005 Forfatter #4 Skrevet 21. september 2005 Takker for svar! Tror jeg skal prøve meg på Mississippi mud cake- den hørtes kjempe god ut
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå