AnonymBruker Skrevet 8. august 2021 #1 Del Skrevet 8. august 2021 Trenger tips til barnevennlige vegetar retter. Barnet liker ikke bønner og linser og er allegisk mot melk og soya. Så tofu og bønne/linse-retter utgår. Vil gjerne spise mer vegetarisk, men det er vanskelig med de begrensingene over synes jeg. Anonymkode: bcdc7...29c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. august 2021 #2 Del Skrevet 8. august 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Trenger tips til barnevennlige vegetar retter. Barnet liker ikke bønner og linser og er allegisk mot melk og soya. Så tofu og bønne/linse-retter utgår. Vil gjerne spise mer vegetarisk, men det er vanskelig med de begrensingene over synes jeg. Anonymkode: bcdc7...29c Sjekk ut vegansk barnemat på Facebook,mange gode tips der. Og hva linser angår er det smakløst og lett å kamuflere. Vårt barn sa også at hun ikke linser helt til hun oppdaget at det var linser i mange av favoritt rettene hennes. Spaghetti,lasange,pannekaker, «kjøttkakene» men saus,poteter og grønnsaker «kjøttbollene» med potetmos,middagsvaflene og for å nevne noen https://www.vegetarbloggen.no/2017/10/31/klassiske-norske-kjottkaker-helt-vegansk/ https://matpaabordet.no/2019/10/07/kjottfrie-kjottboller-linseboller/ http://www.veganmisjonen.com/2018/01/oppskrift-linsepannekaker-vegansk.html?m=1 https://www.renmat.no/oppskrift/linsebolognese http://www.veganmisjonen.com/2010/07/oppskrift-sunne-frokost-vafler-vegan.html?m=1 https://www.kristingjelsvik.no/oppskrift-vegansk-lasagne-linser/ Andre retter. https://www.vegetarbloggen.no/2013/02/20/kremet-tomatsuppe/ Server med pasta. https://www.vegetarbloggen.no/2018/11/13/blomkalnuggets/ http://www.veganmisjonen.com/2015/05/vegansk-plsegrateng-med-brokkoli-og.html?m=1 Vi bruker go vegan pølser. De er frie for soya. https://gryr.no/oppskrifter/gode-middagsretter/vegansk-pasta-alfredo Grønnsaker kan varieres etter ønske http://www.veganmisjonen.com/2010/11/oppskrift-lapskaus-vegan-vegetar.html?m=1 Serverer med brød Anonymkode: 4458d...0fc 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
rampeguri Skrevet 8. august 2021 #3 Del Skrevet 8. august 2021 Omelett og pai 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. august 2021 #4 Del Skrevet 8. august 2021 Vegetarlasagne. Lagde den toro sin nye for å gjøre det enkelt sin i dag, med squash, gulrot og paprika i stedet for champignon og spinat som stod i oppskriften på pakken, og mine kresne unger elsket den. Anonymkode: d3c7c...6f4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. august 2021 #5 Del Skrevet 8. august 2021 Tusen takk! Har lagt inn noen av oppskriftene i middagslista mi Kom gjerne med fler. 3 åringen liker ikke linser og bønner når hun vet de er der så hun har spist vegetar bolognese noen ganger helt til hun oppdager at det er linser i den, da vil hun pelle bort alle linsene. Chili con carne spiser hun bare hvis vi tar bort bønnene, så chili sin carne har jeg ikke giddet å prøvd Anonymkode: bcdc7...29c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. august 2021 #6 Del Skrevet 8. august 2021 Falafelrull eller falafeltallerken😍🤤 Pad thai Pannekaker Vegan taco med enten vegankjøttdeig eller blomkål Blomkålvinger og ris Hjemmelagde supper Anonymkode: 859de...89a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. august 2021 #7 Del Skrevet 8. august 2021 Hvis dere spiser noe kjøtt og fisk i tillegg, altså bare vegetarisk noen dager i uken, og i tillegg egg og melk, er det jo ikke nødvendig i det hele tatt å kjøre på med bønner og linser de dagene dere har vegetarmiddag. Jeg skjønner ikke det opphenget enkelte har på bønner og linser når de skal lage vegetarmiddag en gang i blant. Her i huset spiser vi stort sett ren kjøttmiddag 1 dag i uken, fisk 2-3 dager, og vegetarisk 3-4 dager, uten at jeg tenker over at det er noe spesielt med det. De vegetariske middagene er som regel pastamiddager, purésupper eller feks shakshuka, dvs egg posjert i spicy tomatsaus med paprika. Anonymkode: 6b725...ff3 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #8 Del Skrevet 9. august 2021 PS: Her har jeg søkt på vegetariske pastaoppskrifter til 4 pers på BBC Good Food: https://www.bbcgoodfood.com/search/recipes/?q=pasta&sort=-relevance&meal-type=dinner&diet=vegetarian&servings=4-servings Kanskje noe passer? Ellers er grønnsakspaier av ulikt slag, enten quiche med eggestand, eller galette (grønnsaksfylt pai laget uten form) også en god løsning som barn liker. Grønn salat ved siden av. Anonymkode: 6b725...ff3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #9 Del Skrevet 9. august 2021 AnonymBruker skrev (9 timer siden): Hvis dere spiser noe kjøtt og fisk i tillegg, altså bare vegetarisk noen dager i uken, og i tillegg egg og melk, er det jo ikke nødvendig i det hele tatt å kjøre på med bønner og linser de dagene dere har vegetarmiddag. Jeg skjønner ikke det opphenget enkelte har på bønner og linser når de skal lage vegetarmiddag en gang i blant. Her i huset spiser vi stort sett ren kjøttmiddag 1 dag i uken, fisk 2-3 dager, og vegetarisk 3-4 dager, uten at jeg tenker over at det er noe spesielt med det. De vegetariske middagene er som regel pastamiddager, purésupper eller feks shakshuka, dvs egg posjert i spicy tomatsaus med paprika. Anonymkode: 6b725...ff3 Jeg nevnte det fordi jeg føler at 85% av alle vegetariske/veganske oppskrifter har linser/bønner i seg, så jeg trengte tips til retter som ikke har det i seg. NB vi bruker ikke melk pga allergi. Anonymkode: bcdc7...29c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #10 Del Skrevet 9. august 2021 Linser og bønner er barnevennlig om man er god på de. Mine barn "liker ikke fisk", men de elsker kremet fiskesuppe. Det er altså ikke ingridiensene i seg selv som er problemet, det er krydringen og tilbredingen. Man kan heller ikke unngå lage mat med fisk bare fordi barna ikke liker. Barna mine liker for eks linse-lasagne og spagetti med Naturli veggie balls. Taco med kidneybønner er også benkers. Anonymkode: ff8d8...d91 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #11 Del Skrevet 9. august 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Jeg nevnte det fordi jeg føler at 85% av alle vegetariske/veganske oppskrifter har linser/bønner i seg, så jeg trengte tips til retter som ikke har det i seg. NB vi bruker ikke melk pga allergi. Anonymkode: bcdc7...29c Hvis du sjekker de 89 pastaoppskrifter jeg lenket til er det forsvinnende lite bønner og linser. Poenget mitt var at man kan tenke annerledes som alteter når man lager kjøttfrie retter, fordi man får mer enn nok protein fra andre måltider. Det mange altetere er ute etter med å spise mer vegetarisk er jo å få mer grønnsaker inn i kostholdet. Jeg overså at du skrev om melkeallergi i åpningsinnlegget, beklager det. Men det forandrer jo ikke hovedpoenget: Om dere ellers spiser kjøtt, fisk og egg trenger dere ikke å bruke bønner og linser i vegetarmiddager. Å velge mer grønnsaker i stedet er antakelig et bedre alternativ mht næringsinnhold og kostholdet totalt. Anonymkode: 6b725...ff3 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #12 Del Skrevet 9. august 2021 AnonymBruker skrev (13 timer siden): Tusen takk! Har lagt inn noen av oppskriftene i middagslista mi Kom gjerne med fler. 3 åringen liker ikke linser og bønner når hun vet de er der så hun har spist vegetar bolognese noen ganger helt til hun oppdager at det er linser i den, da vil hun pelle bort alle linsene. Chili con carne spiser hun bare hvis vi tar bort bønnene, så chili sin carne har jeg ikke giddet å prøvd Anonymkode: bcdc7...29c Vi lager chili sin carne med naturli sine farse basert på erteprotein da soya også utgår her i hus Anonymkode: 4458d...0fc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #13 Del Skrevet 9. august 2021 Noen flere tips http://www.veganmisjonen.com/2011/12/oppskrift-vegansk-julemat-vegetar.html?m=1 http://www.veganmisjonen.com/2018/05/oppskrift-fuskegrateng-artisjokk.html?m=1 https://veganki.no/indisk-sotpotetgryte/ vi bruker vanlig karri og dropper cayenepepper for å gjøre den barnevennlig http://www.veganmisjonen.com/2017/09/oppskrift-pasta-flotesaus-brokkoli-erter.html?m=1 https://www.nrk.no/mat/sotpotet--og-gulrotsuppe-med-kokosmelk-1.13146935 Dropper chili og halverer mengden med ingfær og serverer med byggryn https://kiwi.no/oppskrifter/vegetar/Blomkalgrateng-med-kokosmelk-og-mandler/ Bruker oatly i mat som erstatning for fløte https://www.komogspis.no/fyldig-blomkalsuppe/ Her får vi lurt i bønner Anonymkode: 4458d...0fc 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 9. august 2021 #14 Del Skrevet 9. august 2021 Våre liker f.eks. ulike supper (gulrotsuppe med karri eller en god grønnsakschowder med ost er vel favorittene), vegetarlasagne, vegetarpizza, grønnsakscurry med ris og naan, diverse paier og terter, greske grønnsaksboller (laget med bl.a. revet squash og fetaost) i pitabrød eller halloumiburger i brød, for å nevne noe. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #15 Del Skrevet 9. august 2021 Pasta er vel ganske enkelt å lage barnevennlig? Lag en tomatbasert saus, i stedet for kjøttdeig så kan du ha gulrot, løk, paprika, squash og løk (i små biter). Evt vegetarkjøttdeig, om du vil det. Anonymkode: 21bfc...551 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #16 Del Skrevet 9. august 2021 Vi har suppe hver mandag. Kokt fra bunnen. Hold av litt grønnsaker slik at det blir litt tekstur. Bruker fløte eller creme fraiche, for ekstra fett. Vegetar moussaka er en favoritt. Samme er blomkålpizza, og tortillapizza. Chili sin carne er allerede nevnt, men mulig utfordrende uten kidneybønner. Det finnes også mange gode og mettende retter med søtpotet. For eksempel curry i alle varianter. Falafler i pitabrød med tatziki og grønn salat er også godt. Anonymkode: c0782...22d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. august 2021 #17 Del Skrevet 9. august 2021 Hvis du har IKEA i nærheten, så har de skikkelig gode frosne veggisboller. De har to typer, en som ser ut og smaker som kjøtt og en med grønnsaker, den siste er fantastisk å tine opp og forme til burgere, karbonader mm. Pleier også å steke bollene og ha couscous, salat og tzatziki ved siden. Anonymkode: 1ad65...920 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. august 2021 #18 Del Skrevet 11. august 2021 Jeg er fan av denne siden, søstrene bak har og unger. Er jo noe melkeprodukter der, men de kan du kanskje erstatte? Syns det er lettere å få med familien på vegetarmat når det er kosemat https://www.ourkitchenstories.no/ Anonymkode: 9f4dc...3bd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå