Rio Skrevet 18. september 2005 #1 Skrevet 18. september 2005 Ja nå har jeg en stor pakke kyllingfileter liggende på kjøkkenet til tining, sånn jeg kan få kutta de opp. Jeg har nemlig ikke tenkt å spise opp alt på en gang. De har lagt i fryseren siden jeg kjøpte de. Datoen står 9.september på. Er de for gamle eller?
Chiquita Skrevet 18. september 2005 #2 Skrevet 18. september 2005 Nei, de er ikke for gamle så lenge de er blitt frosset før holdbarhetsdatoen. Men jeg vet ikke om jeg ville tatt opp dem, for så og frosset dem igjen...
Malama Skrevet 18. september 2005 #3 Skrevet 18. september 2005 Så lenge de har lagt i fryseren siden du kjøpte dem er de ikke dårlige, men bruk dem kort tid ette timing (og tin i kjøleskap, ikke på benken) Dersom de lukter dårlig eller har skiftet farg, da spiser du dem ikke (det skjedde med noen av mine, men de aller fleste kyllingfiletene jeg har i fryseren holder seg utmerket. De som ble dårlige hadde nok lagt litt for lenge i kjøleskapet for frysing, og ble dessutenen liggende et døgn der etter tining fordi jeg ikke spiste dem den planlagte dagen likevel.
Malama Skrevet 18. september 2005 #4 Skrevet 18. september 2005 Fryse for andre gang ville ikke jeg heller gjort tror jeg Pakke ned til frysing slik at de er i posjoner allerd ved første nedfrysing er absoluttå anbefale.
Grooo Skrevet 18. september 2005 #5 Skrevet 18. september 2005 Helt sikkert ok å bruke dem, men hvis du ikke skal spise dem nå alle sammen bør du steke opp resten også... Fryse på nytt ting som har vært tint skal man aldri gjøre... Men hvorfor har du dem oppe alle sammen? Kylling bruker da å gå veldig lett å bryte i fra hverandre selv om de er frossne
Rio Skrevet 19. september 2005 Forfatter #6 Skrevet 19. september 2005 Takk for svar! Nå har jeg 5 kyllingfileter (!) i kjøleskpet, som bør fortæres fortest mulig Ja, jeg tenker ikke så langt i blant. Skulle porsjonere de da jeg kjøpte pakken, og tenkte jo såklart at det er umulig å få de fra hverandre i frossen tilstand Jeg tror jeg vet hvordan jeg skal håndtere saken neste gang nå
Malama Skrevet 19. september 2005 #7 Skrevet 19. september 2005 Pakker dem alltid i plastfolie en og en før jeg fryser dem inn i en samlet pakke jeg, da er det lett å ta ut så mange som jeg trenger hver gang. Det lønner seg i alle fall å fryse dem me en gang og pise dem inn en krot tid, fnt jeg ut da jeg "slurva" i begge ender og endte opp med illeluktende kylling, som jeg bare kastet, og fikk karbonader til middag i stedet...
monja Skrevet 19. september 2005 #8 Skrevet 19. september 2005 De du ikke spiser idag kan du jo skjære opp i terninger, steke og bruke f.eks i kyllingslat
Rio Skrevet 19. september 2005 Forfatter #9 Skrevet 19. september 2005 Jeg så nettopp tråden om stekt ris her, så nå tror jeg at jeg skal få brukt opp kyllingen
søndagsengel? Skrevet 23. september 2005 #10 Skrevet 23. september 2005 Det er vel også mulig å fryse den etter at den er stekt. Sikkert ikke like godt, men ok til kyllinggryter med mye smak...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå