Gyda Skrevet 18. september 2005 #1 Skrevet 18. september 2005 Åpnet en kartong rødvin på fredag. Klarte ikke å drikke den opp. Lurer på om den skal stå i kjøleskap eller om den kan stå i matskapet...
Gjest Gjesta Skrevet 18. september 2005 #2 Skrevet 18. september 2005 Den kan utmerket godt stå i matskapet.
Gjest Étoile Skrevet 18. september 2005 #3 Skrevet 18. september 2005 (endret) Den kan stå i matskap ja, men holder seg best i kjøleskap. Endret 18. september 2005 av Étoile
Gyda Skrevet 18. september 2005 Forfatter #4 Skrevet 18. september 2005 Da setter jeg den i kjøleskapet - regner med at den kommer til å vare en stund. Hvor lenge holder den seg da?
Smørblomsten Skrevet 18. september 2005 #6 Skrevet 18. september 2005 Rundt tre uker er vel maks ← Åj, er det ikke lenger holdbarhet!? Synd! Jeg har forresten aldri satt rødvinen i kjøleskap, har vært like god for det, men kanskje jeg burde teste det neste gang...
Arwen Skrevet 18. september 2005 #7 Skrevet 18. september 2005 Delte meninger om holdbareheten http://www.dagbladet.no/magasinet/2003/04/12/366383.html Jeg har hatt vin på kartong som har holdt mye lengre en 3 uker.
Gjest Gjesta Skrevet 18. september 2005 #8 Skrevet 18. september 2005 Jeg har alltid åpen rødvinskartong stående på kjøkkenbenken, jeg. Jeg har aldri tenkt over hvor lenge den har vært åpen, og det har aldri smakt annet enn veldig godt
Gjest lillelou ii Skrevet 18. september 2005 #9 Skrevet 18. september 2005 Oppbevaring i kjøleskapet er nok lurest, det sinker alle eventuelle uønskede prosesser i vinen. Dessuten er det de færreste viner, verken røde eller hvite som er på sitt beste romtemperert.
skrue Skrevet 18. september 2005 #11 Skrevet 18. september 2005 Nei, de skal ikke drikkes kjøleskapskalde (noen enkle hvitviner kan det), men heller ikke romtemperert. De fleste rødviner er best ved ca 16 grader, mens gode hvitviner kan ligge på en 11-12 grader.
Grooo Skrevet 18. september 2005 #12 Skrevet 18. september 2005 I blant går mer enn tre uker fint, men som regel er vel tre uker maks. Men så kommer det ann på hvor "kresen" man er også da (Jeg hadde sikkert kunnet drikke noe som er mye eldre uten å merke at noe er "galt"...)
Elanor Skrevet 18. september 2005 #13 Skrevet 18. september 2005 Nå er vel ikke poenget at vinen smaker død og fordervelse etter 3 uker. Men vinen endrer karakter og smaker annerledes enn det den gjorde da den ble åpnet. Vinen blir gradvis dårligere og dårligere. Hvor dårlig vin du kan tillate deg å drikke, kommer an på hvor "kresen" du er, som Grooo sier. Men ikke server den til gjestene dine, da hvertfall.
tommeline Skrevet 19. september 2005 #14 Skrevet 19. september 2005 Tre uker er vel oppbevaringstiden som står på kartongen etter at den er åpnet, men hvis den ikke oppbevares for varmt (høy romtemperatur, solpåvirkning etc) holder den seg fin lengre.
Lillesøster Skrevet 19. september 2005 #15 Skrevet 19. september 2005 (endret) Rødvin i kjøleskapet? Not, ikke kald rødvin. Ha den i romtemp. Endret 19. september 2005 av Lillesøster
Gjest Gjest Skrevet 19. september 2005 #16 Skrevet 19. september 2005 Rødvin i kartong bør IKKE oppbevares i romtemperatur, hvis det er sånn at man bare liker "varm"vin-så ta deg et glass og la det tempereres en halvtimes tid før du skal drikke det. Ingen smaker som tjener på "pisslunkenhet", ei heller rødvin.
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2005 #17 Skrevet 20. september 2005 Rødvin i kjøleskapet? Not, ikke kald rødvin. Ha den i romtemp. ← Det har faktisk kommet frem i det siste at de fleste rødviner får en bedre smak av å stå litt i kjøleskapet. Jeg har alltid hatt rødvin i kjøleskapet før jeg drikker den og syns det smaker mye bedre!
Gjest piaf Skrevet 20. september 2005 #18 Skrevet 20. september 2005 (endret) ... Endret 6. september 2007 av Eurydike
Gjest Gjest Skrevet 20. september 2005 #19 Skrevet 20. september 2005 En fransk venninne bemerker ofte at rødvin i Norge som regel blir servert alt for varm, både på restaurant og hjemme på middag hos folk. "Romtemperert" er dessuten et relativt begrep - vi har feks det mye varmere innendørs nå enn man hadde det før i tiden. ← Jeg syns ofte det blir en mer fremtredende smak av alkohol og metaller når man serverer vinen i romtemteratur.
Gjest lillelou Skrevet 20. september 2005 #20 Skrevet 20. september 2005 Jeg liker heller ikke "romtemperert vin",syns rødvin absolutt er best litt avkjølt.Når den blir for varm,"legger" smaken seg litt,og den blir fort dau.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå