AnonymBruker Skrevet 27. juli 2021 #1 Skrevet 27. juli 2021 Har ca. 500 g rabarbra, og vil lage syltetøy, men helst en litt annen vri enn jeg har pleid. Har allerede laget en porsjon rabarbra med jordbær, så ønsker tips til andre kombinasjoner. Kom gjerne med tips om andre gode kombinasjoner også, som f.eks. mango og bringebær. Anonymkode: 86413...e30
Gjest Føsleguri Skrevet 27. juli 2021 #2 Skrevet 27. juli 2021 https://vegetarmat.org/oppskrift/eple-og-rabarbrasyltetoy-med-rosmarin/ https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/rabarbrasyltetoy-med-grapefrukt,61280 https://www.smaabruket-i-skjaergaarden.no/rabarbrasyltetoy-med-vanilje-og-sitron/ Jeg har ikke prøvd noen av dem, men du finner kanskje litt inspirasjon her.
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2021 #3 Skrevet 27. juli 2021 Eple og rabarbra er veldig godt. Min sviger-farmor laget alltid dette til oss da hun levde. Anonymkode: 22d36...6d6
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2021 #5 Skrevet 27. juli 2021 Rabarbra og bringebær, som du nevner selv, er min favorittkombinasjon for tiden. Bringebær er jo også i sesong nå, så jeg ville definitivt gått for det. Aprikoser fra Sør-Europa kommer jo mest på forsommeren, mens norske epler ikke kommer før om et par måneders tid, så om syltetøyet skal lages nå er det bringebær som er tingen. Anonymkode: 77361...eb4
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2021 #6 Skrevet 27. juli 2021 Meldejenta skrev (1 time siden): Aprikos og rabarbra er nydelig! Skulle også foreslå dette, det er aldeles nydelig sammen, enda så merkelig jeg først syntes det var😊 Anonymkode: 179b6...8f6
AnonymBruker Skrevet 27. juli 2021 #8 Skrevet 27. juli 2021 Disse lager jeg 1,25 kg oppskjært rabarbra 0,75 kg rips 2,5 dl vann 1 vaniljestang og 1 ts vanilje (frø)/evt. 2-3 vaniljestenger – delt på midten 4 kanelstenger (ca 20 cm til sammen) 7-9 dl sukker 1 pk Certo syltepulver Kok rabarbra/rips/vanilje/kanel til det er mørt (ca 10 min) Rør i sukker/Certo Kok opp 750 gr renset rabarbra 600 gr sukker 1 vaniljestang 3 stjerneanis Saften fra 1 lime Skjær rabarbraen i biter og legg i en bolle sammen med sukkeret. Rør så det blander seg godt. Dekk bollen til og la den stå over natten, rør av og til. Neste dag har sukkeret smeltet og rabarbraen saftet seg. Ha alt i en gryte. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i rabarbraen. Ha også oppi stjerneanis og limesaften. La det koke i ca. 45 minutter. Steriliser syltetøyglass ved å koke dem i 5 minutter eller legg dem i dampovn med 100 % damp og 100 grader i 10 minutter. Ta ut vaniljestangen og stjerneanisen og hell det varme syltetøyet på glassene og lukk igjen umiddelbart. Anonymkode: 652b1...6bb
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå