Gå til innhold

Syltetøy - kombinasjoner med rabarbra


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har ca. 500 g rabarbra, og vil lage syltetøy, men helst en litt annen vri enn jeg har pleid. Har allerede laget en porsjon rabarbra med jordbær, så ønsker tips til andre kombinasjoner.

Kom gjerne med tips om andre gode kombinasjoner også, som f.eks. mango og bringebær. 

Anonymkode: 86413...e30

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Eple og rabarbra er veldig godt. Min sviger-farmor laget alltid dette til oss da hun levde. 

Anonymkode: 22d36...6d6

Skrevet

Aprikos og rabarbra er nydelig!

AnonymBruker
Skrevet

Rabarbra og bringebær, som du nevner selv, er min favorittkombinasjon for tiden. Bringebær er jo også i sesong nå, så jeg ville definitivt gått for det.

Aprikoser fra Sør-Europa kommer jo mest på forsommeren, mens norske epler ikke kommer før om et par måneders tid, så om syltetøyet skal lages nå er det bringebær som er tingen.

Anonymkode: 77361...eb4

AnonymBruker
Skrevet
Meldejenta skrev (1 time siden):

Aprikos og rabarbra er nydelig!

Skulle også foreslå dette, det er aldeles nydelig sammen, enda så merkelig jeg først syntes det var😊

Anonymkode: 179b6...8f6

Skrevet

Rabarbra og anis😍

AnonymBruker
Skrevet

Disse lager jeg :)

1,25 kg oppskjært rabarbra 
0,75 kg rips
2,5 dl vann
1 vaniljestang og 1 ts vanilje (frø)/evt. 2-3 vaniljestenger – delt på midten
4 kanelstenger (ca 20 cm til sammen)
7-9 dl sukker
1 pk Certo syltepulver

Kok rabarbra/rips/vanilje/kanel til det er mørt (ca 10 min)
Rør i sukker/Certo
Kok opp

 

750 gr renset rabarbra  
600 gr sukker 
1 vaniljestang 
3 stjerneanis 
Saften fra 1 lime 

Skjær rabarbraen i biter og legg i en bolle sammen med sukkeret.

Rør så det blander seg godt. Dekk bollen til og la den stå over natten, rør av og til.

Neste dag har sukkeret smeltet og rabarbraen saftet seg. Ha alt i en gryte.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha både frø og stang i rabarbraen.

Ha også oppi stjerneanis og limesaften.

La det koke i ca. 45 minutter.

Steriliser syltetøyglass ved å koke dem i 5 minutter eller legg dem i dampovn med 100 % damp og 100 grader i 10 minutter.

Ta ut vaniljestangen og stjerneanisen og hell det varme syltetøyet på glassene og lukk igjen umiddelbart.

Anonymkode: 652b1...6bb

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...