AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #1 Skrevet 21. juli 2021 Jeg har aldri brukt parmesan før nylig, og har forstått at det kan være stor forskjell på kvalitet. Hvilke synes dete er gode? Jeg har kjøpt en fra eldorado. Er det noe poeng å prøve en annen eller er de like god? Anonymkode: 33b45...186
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #2 Skrevet 22. juli 2021 Pass på at du kjøper parmesan reggiano og ikke juksevarianten grana padano. Jeg synes ekte parmesan fra ferskvaredisken er hundre ganger bedre enn den plastinnpakkede i ostehylla. (men bruker den i nøden) Bare synd at den er så sjukt dyr. Anonymkode: 94f8f...6e0 2
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #3 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (6 timer siden): Pass på at du kjøper parmesan reggiano og ikke juksevarianten grana padano. Jeg synes ekte parmesan fra ferskvaredisken er hundre ganger bedre enn den plastinnpakkede i ostehylla. (men bruker den i nøden) Bare synd at den er så sjukt dyr. Anonymkode: 94f8f...6e0 Juksevarianten grana padano?🤔 Det er en annen type ost, med en noe annen fremstilling, men svært lite juks. Parmesan er kun Parmeggiano Reggiano produsert i et begrenset område og få utvalgte provinser, opprinnelig i Parma, Reggio Emilia og Modena. Grana Padano er tillatt produsert i flere provinser i Nord Italia. Den er ikke fullt så skarp som parmesanen, og ikke like tørr og smuldrete. Kjennes fyldigere i smaken synes jeg. All ost er aller best fra ferskvare- eller ostedisk/-butikk synes jeg, så ville sjekket der uansett hva du er ute etter! Anonymkode: 86f40...73d 8
Dolce Skrevet 22. juli 2021 #4 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Juksevarianten grana padano?🤔 Det er en annen type ost, med en noe annen fremstilling, men svært lite juks. Parmesan er kun Parmeggiano Reggiano produsert i et begrenset område og få utvalgte provinser, opprinnelig i Parma, Reggio Emilia og Modena. Grana Padano er tillatt produsert i flere provinser i Nord Italia. Den er ikke fullt så skarp som parmesanen, og ikke like tørr og smuldrete. Kjennes fyldigere i smaken synes jeg. All ost er aller best fra ferskvare- eller ostedisk/-butikk synes jeg, så ville sjekket der uansett hva du er ute etter! Anonymkode: 86f40...73d Dette. Grana Padano er ikke en jukseparmesan. Det er selve ordet "parmesan" som er juks. For å kunne produsere skikkelig jukseoster (ikke Grana Padano...) oppfant amerikanerne ordet "parmesan". Under navnet "parmesan" produseres det masse motbydelige oster, mange fra USA. Noen kaller Parmigiano Reggiano for "ekte parmesan". Den er ikke mer ekte enn andre. Ekte parmesan finnes ikke. Både Parmigiano Reggiano og Grana Padano er ekte, gode oster. Begge er laget under strenge vilkår, og produseres kun i utvalgte områder i Italia. Men styr for all del unna oster som bare heter "parmesan". Selv foretrekker vi en godt lagret Parmigiano Reggiano (minst 36 mnd) når vi skal spise osten alene/som snacks. Til å rive over pasta m.m. synes vi Grana Padano fungerer helt fint. Den er litt mildere på smaken, og har kortere lagring. 4
Lafamiglia Skrevet 22. juli 2021 #5 Skrevet 22. juli 2021 Vi bruker denne som "standardparmesan", og spiser oss gjennom minst én per uke. Den er fast til "3 for 2" på Meny, og da blir kilosprisen ca. 267 kr. Ingen dårlig pris for en ganske bra parmesan. Uåpnet holder den seg dessuten nesten uendelig i kjøleskapet.
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #6 Skrevet 22. juli 2021 Lafamiglia skrev (24 minutter siden): Vi bruker denne som "standardparmesan", og spiser oss gjennom minst én per uke. Den er fast til "3 for 2" på Meny, og da blir kilosprisen ca. 267 kr. Ingen dårlig pris for en ganske bra parmesan. Uåpnet holder den seg dessuten nesten uendelig i kjøleskapet. Er dette den samme bare mindre? Anonymkode: 33b45...186
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #7 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (3 minutter siden): Er dette den samme bare mindre? Anonymkode: 33b45...186 Æsj den kom visst ikke opp, men den som er fra Parmareggio i 125g stick Anonymkode: 33b45...186
Lafamiglia Skrevet 22. juli 2021 #8 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (16 minutter siden): Æsj den kom visst ikke opp, men den som er fra Parmareggio i 125g stick Anonymkode: 33b45...186 Nei, det er den til 79,90, hvor det står under: Parmesan Trekant 12mnd 200g Parmareggio
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #9 Skrevet 22. juli 2021 Lafamiglia skrev (26 minutter siden): Nei, det er den til 79,90, hvor det står under: Parmesan Trekant 12mnd 200g Parmareggio Den stick'en er ikke den samme bare i mindre størrelse? Anonymkode: 33b45...186
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #10 Skrevet 22. juli 2021 Dumt spørsmål; Hva smaker parmesan? Sånn fra skala fra blåmuggost til norvegia, hvor mye lukter/smaker det? Anonymkode: 1a568...fe6
Lafamiglia Skrevet 22. juli 2021 #11 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (8 minutter siden): Den stick'en er ikke den samme bare i mindre størrelse? Anonymkode: 33b45...186 Det vet jeg ikke.
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #12 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (1 minutt siden): Dumt spørsmål; Hva smaker parmesan? Sånn fra skala fra blåmuggost til norvegia, hvor mye lukter/smaker det? Anonymkode: 1a568...fe6 Er vel bare å smake? Merkelig med vpksne folk som ikke har smakt helt alminnelig mat. Anonymkode: a6a59...813 5
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #13 Skrevet 22. juli 2021 Alle som du ser er biter fra hjul er som regel gode. De som er ferdigrevet er som regel dritt. Anonymkode: 02710...feb
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #14 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (9 minutter siden): Alle som du ser er biter fra hjul er som regel gode. De som er ferdigrevet er som regel dritt. Anonymkode: 02710...feb Sticks er biter fra hjul også? Anonymkode: 33b45...186
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #15 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Sticks er biter fra hjul også? Anonymkode: 33b45...186 De er dyrere enn trekantene hvis du regner kilopris, men hver sin lyst. Om de er den samme osten vet jeg ikke. jeg kjøper de i alle fall aldri. Anonymkode: 046e1...6b5 2
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #16 Skrevet 22. juli 2021 AnonymBruker skrev (23 timer siden): Jeg har aldri brukt parmesan før nylig, og har forstått at det kan være stor forskjell på kvalitet. Hvilke synes dete er gode? Jeg har kjøpt en fra eldorado. Er det noe poeng å prøve en annen eller er de like god? Anonymkode: 33b45...186 Som du kanskje skjønner på diskusjonen som oppstod her, så er det stor forskjell på parmesan. Mitt tips til deg er å prøve flere forskjellige, og smak ordentlig på dem og finn ut hva du liker best. Lengre lagret og dyrere er vanligvis bedre, men det er masse du kan få til helt holdbare priser i dagligvareforretningene. Anonymkode: 1d676...5ed 2
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #17 Skrevet 22. juli 2021 Lafamiglia skrev (1 time siden): Nei, det er den til 79,90, hvor det står under: Parmesan Trekant 12mnd 200g Parmareggio Har du prøvd den fra Jacobs utvalgte? Er den i tilfelle like god? Meny har 3 for 2 på Jacobs også, så det er litt lettere for meg å finne tre ting når jeg ikke spiser så mye ost😊 Hva bruker dere parmesan til hvis dere spiser såpass mye?😊 Anonymkode: 33b45...186
AnonymBruker Skrevet 22. juli 2021 #18 Skrevet 22. juli 2021 1 hour ago, AnonymBruker said: Dumt spørsmål; Hva smaker parmesan? Sånn fra skala fra blåmuggost til norvegia, hvor mye lukter/smaker det? Anonymkode: 1a568...fe6 Parmesan er i likhet med blåmuggost ganske salt. I tillegg har Parmesan en litt nøttaktig smak som Jarlsberg. Parmesan har mye mildere smak enn blåmugg-ost så parmesan er nok noe "alle" liker. Anonymkode: acb48...648 1
AnonymBruker Skrevet 23. juli 2021 #19 Skrevet 23. juli 2021 Hvilken forskjell utgjør lagringstiden på smaken? Feks 24 mnd ifht 12 mnd? Anonymkode: 33b45...186
AnonymBruker Skrevet 23. juli 2021 #20 Skrevet 23. juli 2021 AnonymBruker skrev (2 minutter siden): Hvilken forskjell utgjør lagringstiden på smaken? Feks 24 mnd ifht 12 mnd? Anonymkode: 33b45...186 Prøv å bruk hodet litt. Hva tror du selv? TS, ingen kan forklare deg hva ost smaker. Du må smake selv. Anonymkode: a6a59...813 2
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå