AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #1 Skrevet 21. juli 2021 Jeg har kjøpt en potte med basilikum, men jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke den til. Hva bruker du fersk basilikum til? Anonymkode: 65fdc...afa 1
AnonymBruker 42 Skrevet 21. juli 2021 #3 Skrevet 21. juli 2021 (endret) På pizza/ostesmørbrød, på ferske tomater/tomatsalat, og i pastasaus bla. Endret 21. juli 2021 av Beeblebrox 3
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #5 Skrevet 21. juli 2021 På toppen av pasta med saus. Nam! Anonymkode: 78236...40a 1
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #6 Skrevet 21. juli 2021 Skjær opp to tomater. Bland inn basilikum og ha på litt pepper. Kokt pasta, lettkokt brokkoli, en halv boks kidneybønner på et fat. Hell over tomatene som "saus". Strø over masse aromasopp som er skiva og stekt i litt smør og salta og pepra. Min enkle favorittsommermiddag. Anonymkode: 6e373...318 2
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #8 Skrevet 21. juli 2021 Det meste med tomat. Også makrell i tomat! Anonymkode: 9c920...749 2
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #9 Skrevet 21. juli 2021 Tomatbasert pasta, pasta med grønnsaker, pesto, pizza, tomatsalat med enten løk eller mozzarella, italiensk tomatsuppe. Det meste av italienskinspirert og/eller tomatbasert mat. Toimatisert fiskesuppe med oliven, f.eks. Bruker noen blader på en sandwich.... Jeg er veldig glad i fersk basilikum og kan ha det på veldig mye. Anonymkode: 4d9fd...fe7 2
moroklompen Skrevet 21. juli 2021 #11 Skrevet 21. juli 2021 Capresesalat (mozzarella, tomat, salt, pepper olivenolje), på alt av pizza og pasta, lage egen pesto, og helbakt kylling med masse krydder og basilikum. 2
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #12 Skrevet 21. juli 2021 Alt mulig. Hva som helst. Klipp det bare over. Brødskiver, middag, is Anonymkode: f0c52...74c 3
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #13 Skrevet 21. juli 2021 Ovnsbakt - torskefilet, små tomater, kalamataoliven, sitronskiver, olivenolje og basilikum. Er sikkert godt med litt spekeskinke også, men det har jeg ikke prøvd ennå. Anonymkode: cafe4...f7c 2
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #14 Skrevet 21. juli 2021 500 g penne 150 g soltørkede tomater i olje 50 g pinjekjerner 2 hvitløksfedd 1⁄2 potte fersk basilikum 1 1⁄2 dl olivenolje Litt olivenolje til steking 100 g olivener uten stener 1 håndfull ferske basilikumblader Salt og nykvernet sort pepper Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Rist pinjekjernene lett i en tørr stekepanne. Ha de soltørkede tomatene, hvitløken, basilikumen og pinjekjernene i en food processor. Tilsett oljen litt etter litt og kjør til pestoen får en fin konsistens. Stek i mellomtiden olivenene i litt olje på svak varme. La pastaen renne av i et dørslag og ha den tilbake i grytene. Hell pestoen i og rør den inn. Tilsett olivenene, smak til med salt og pepper, strø over basilikumblader og server. Anonymkode: abcdd...dcf
hablador Skrevet 29. juli 2021 #15 Skrevet 29. juli 2021 F.eks til Strø oppå Italiensk pizza og til bruschetta.
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2021 #16 Skrevet 29. juli 2021 Skjær tomat og mozarella i skiver, legg annenhver, litt olivenolje over + basilikum 😊 Kan serveres som egen rett, som del av tapas eller tilbehør til feks grillmat. Anonymkode: d5155...d8b
AnonymBruker Skrevet 29. juli 2021 #17 Skrevet 29. juli 2021 Pastaretter og båtpoteter, og av og til på kyllinglår Anonymkode: 252f9...02e
AnonymBruker Skrevet 30. juli 2021 #20 Skrevet 30. juli 2021 AnonymBruker skrev (På 21.7.2021 den 16.58): Jeg har kjøpt en potte med basilikum, men jeg vet ikke helt hva jeg skal bruke den til. Hva bruker du fersk basilikum til? Anonymkode: 65fdc...afa På alle slags pasta som spagetti og kjøttboller eller pasta arrabiata. Til alle slags thaimat som nudler, wok etc. Basilikum er også et must i ferske vårruller, tom ka gai, utmerket på curry og super i stekt ris. Så kan du selvsagt bare ha det på skiva med litt ost eller leverpostei. Å hakke det over koteletter og lammesteik blir heller aldri feil. Basilikum og mynte er gode kompiser, og mynte på grillet kjøtt eller fisk eller ost eller aubergine er supert. Så hakket mynte, pesto, hvitløk + grillmat er en vinner. Anonymkode: e3d0a...623
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå