Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei.

Forsøkte meg på å lage tapas-kjøttboller her om dagen, og jeg ble egentlig ganske fornøyd med resultatet mtp. smak, men jeg savnet at kjøttbollene hadde en litt sprø skorpe å bite i. Måten jeg gikk frem var å steke dem på medium varme i litt smør med hvitløk og timian. Det satte god smak, men som sagt ble det ingen sprø skorpe. 

Er det noen som har noen tips om hvordan jeg kan få skorpen sprø? 

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Går an å blande med brødsmuler. Husker ikke hva det heter akkurat nå , men det er ganske vanlig. Bare smør kjøttbollene og ta de oppi en skål med smuler.

Anonymkode: 4b81e...b87

  • Liker 1
Skrevet
Aliquis skrev (3 minutter siden):

Hei.

Forsøkte meg på å lage tapas-kjøttboller her om dagen, og jeg ble egentlig ganske fornøyd med resultatet mtp. smak, men jeg savnet at kjøttbollene hadde en litt sprø skorpe å bite i. Måten jeg gikk frem var å steke dem på medium varme i litt smør med hvitløk og timian. Det satte god smak, men som sagt ble det ingen sprø skorpe. 

Er det noen som har noen tips om hvordan jeg kan få skorpen sprø? 

Sterk varme i starten for å få stekeskorpe...

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Rull i hvetemel før steking på høy varme.

Anonymkode: 81097...2c4

AnonymBruker
Skrevet

Bland brødrasp i dem. 

Anonymkode: e58ed...80d

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Rull i hvetemel før steking på høy varme.

Anonymkode: 81097...2c4

Og mye smør.

Anonymkode: 81097...2c4

Skrevet

Jeg hadde brødsmuler i dem, men det var kanskje ikke nok da? 

Virker som de fleste er enige i at varmen burde ha vært sterkere i begynnelsen ihvertfall, og at man eventuelt kan rulle de i mel/smuler i tillegg, så tenker jeg kommer til å prøve det. 

AnonymBruker
Skrevet
Aliquis skrev (2 minutter siden):

Jeg hadde brødsmuler i dem, men det var kanskje ikke nok da? 

Virker som de fleste er enige i at varmen burde ha vært sterkere i begynnelsen ihvertfall, og at man eventuelt kan rulle de i mel/smuler i tillegg, så tenker jeg kommer til å prøve det. 

Brødsmuler INNI??

De skal jo være utenpå, som en panering...

Vet man kan ha smuler i deigen, men for å få bollene sprø kan ikke smulene være inni, sier seg selv.

Anonymkode: 81097...2c4

Skrevet
25 minutter siden, AnonymBruker said:

Brødsmuler INNI??

De skal jo være utenpå, som en panering...

Vet man kan ha smuler i deigen, men for å få bollene sprø kan ikke smulene være inni, sier seg selv.

Anonymkode: 81097...2c4

Oppskriften hadde det vel ikke med med tanke på skorpen da regner jeg med. 

AnonymBruker
Skrevet

Best resultat får du hvis du friterer dem i olje :Nikke:

Anonymkode: 1cd9b...59c

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...