Aliquis Skrevet 19. juli 2021 #1 Skrevet 19. juli 2021 Hei. Forsøkte meg på å lage tapas-kjøttboller her om dagen, og jeg ble egentlig ganske fornøyd med resultatet mtp. smak, men jeg savnet at kjøttbollene hadde en litt sprø skorpe å bite i. Måten jeg gikk frem var å steke dem på medium varme i litt smør med hvitløk og timian. Det satte god smak, men som sagt ble det ingen sprø skorpe. Er det noen som har noen tips om hvordan jeg kan få skorpen sprø?
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2021 #2 Skrevet 19. juli 2021 Går an å blande med brødsmuler. Husker ikke hva det heter akkurat nå , men det er ganske vanlig. Bare smør kjøttbollene og ta de oppi en skål med smuler. Anonymkode: 4b81e...b87 1
Mezzosoprena Skrevet 19. juli 2021 #3 Skrevet 19. juli 2021 Aliquis skrev (3 minutter siden): Hei. Forsøkte meg på å lage tapas-kjøttboller her om dagen, og jeg ble egentlig ganske fornøyd med resultatet mtp. smak, men jeg savnet at kjøttbollene hadde en litt sprø skorpe å bite i. Måten jeg gikk frem var å steke dem på medium varme i litt smør med hvitløk og timian. Det satte god smak, men som sagt ble det ingen sprø skorpe. Er det noen som har noen tips om hvordan jeg kan få skorpen sprø? Sterk varme i starten for å få stekeskorpe... 2
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2021 #4 Skrevet 19. juli 2021 Rull i hvetemel før steking på høy varme. Anonymkode: 81097...2c4
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2021 #5 Skrevet 19. juli 2021 Bland brødrasp i dem. Anonymkode: e58ed...80d
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2021 #6 Skrevet 19. juli 2021 AnonymBruker skrev (Akkurat nå): Rull i hvetemel før steking på høy varme. Anonymkode: 81097...2c4 Og mye smør. Anonymkode: 81097...2c4
Aliquis Skrevet 19. juli 2021 Forfatter #7 Skrevet 19. juli 2021 Jeg hadde brødsmuler i dem, men det var kanskje ikke nok da? Virker som de fleste er enige i at varmen burde ha vært sterkere i begynnelsen ihvertfall, og at man eventuelt kan rulle de i mel/smuler i tillegg, så tenker jeg kommer til å prøve det.
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2021 #8 Skrevet 19. juli 2021 Aliquis skrev (2 minutter siden): Jeg hadde brødsmuler i dem, men det var kanskje ikke nok da? Virker som de fleste er enige i at varmen burde ha vært sterkere i begynnelsen ihvertfall, og at man eventuelt kan rulle de i mel/smuler i tillegg, så tenker jeg kommer til å prøve det. Brødsmuler INNI?? De skal jo være utenpå, som en panering... Vet man kan ha smuler i deigen, men for å få bollene sprø kan ikke smulene være inni, sier seg selv. Anonymkode: 81097...2c4
Aliquis Skrevet 19. juli 2021 Forfatter #9 Skrevet 19. juli 2021 25 minutter siden, AnonymBruker said: Brødsmuler INNI?? De skal jo være utenpå, som en panering... Vet man kan ha smuler i deigen, men for å få bollene sprø kan ikke smulene være inni, sier seg selv. Anonymkode: 81097...2c4 Oppskriften hadde det vel ikke med med tanke på skorpen da regner jeg med.
AnonymBruker Skrevet 21. juli 2021 #10 Skrevet 21. juli 2021 Best resultat får du hvis du friterer dem i olje Anonymkode: 1cd9b...59c
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå