Gå til innhold

Rester av mat (grønnsaker, brød, melk osv). Ideer til bruk?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Jeg bruker brødrester til ostesmørbrød, krutonger, rasp til panering. 

 

Anonymkode: 3ce2a...8bf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Lutt avhengig av hva slags brød; fattoush og panzanella i tillegg til det nevnt over. 

Grovbrød til frokost og lunsj har jeg som regel skivet opp i fryseren, så det blir det ikke rester av. 

Anonymkode: 770c2...c48

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grønnsaksrester (rå) fryses ned, og brukes til suppe, gryteretter, kraft, o.l.
Melkeskvetter fryses ned i isbit-form, og brukes til iskaffe/smoothies/matlaging. 
Brødrester blir til rasp, croutons, kavring, o.l. (avhengig av brødslag, vel å merke. Er det grovbrød med masse frø og slik i, får småfuglene det)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Brød:krutonger,planering,topping på gratenger

Grønnsaker: Suppe,i sauser,wok,i brødbakst,i salt osv. Fantasien setter begrensinger 

Anonymkode: c18e9...a8a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Brødrister til krutonger og ostesmørbrød. Grønnsaker kan raspes inn i div kaker og stekes. Med kjøtt eller vegetar. Eller i fiskekaker for de som lager det. Syns det er best i fiskekaker da. Brukes også i fiskesupper og fiskegrateng. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Tørt brød blir blir helgefrokost!

Vi lager arme ridder, som oftest egentlig bare rørte egg som skivene dyppes i før de stekes på panna.

Med jordbærsyltetøy :) 

(Liker denne enkle varianten bedre enn ekte arme riddere.)

 

Kokte grønnsaker stekes ofte opp sammen med ris, litt kylling/kjøtt og soyasaus.

Rå grønnsaker, især de som er blitt slappe og dvaske, får nytt liv som suppe. Evt supplert med pose suppegrønnsaker fra frysedisken og suppeboller/pølserrster/kjøttdeig sluppet rett i gryta i små ‘bolle-knerter’.

 

Anonymkode: c654c...305

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Tørt brød: Arme riddere.

Rester av grønnsaker, pølser kjøtt o.l.: blandes i omelett :spise:

Anonymkode: d98cd...9a8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...