Gå til innhold

Bokhvete


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hva bruker dere bokhvete til? Hvordan tilbereder dere det?

Anonymkode: 3a881...37a

AnonymBruker
Skrevet

Blinis 😃 Du finner oppskrift på nett.

Anonymkode: 3909f...5bd

Skrevet

Galettes de Breton.

AnonymBruker
Skrevet

Til bokhvetepannekaker. 

250 g bokhvetemel, 7-8 dl vann, 2 ts salt, 1 egg. Bland sammen og pisk kraftig i 5 min.

Stek på én side i skikkelig meierismør (en liten klatt), knekk et egg på oversiden av pannekaken, ha røkt skinke og revet gruyère eller comté rundt, og brett tilslutt inn kantene.

Nytes helst med bretonsk sider (de har på polet).

 

Anonymkode: 58aa4...083

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

PS: Disse sjokoladecookiesene til Nigella Lawson er også ganske gode (men med endel nøtteaktig og bitter smak pga kombinasjonen av bokhvete og mørk sjokolade). Geniale om man trenger noe glutenfritt til kaffen!

https://www.bbc.co.uk/food/recipes/buckwheat_triple_32460

Anonymkode: 58aa4...083

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hva slags bokhvete har du i skapet? Mel? Gryn/nøtt? Flak? Ristet eller rå? 

Anonymkode: 17b47...ae6

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (På 19.7.2021 den 16.38):

Hva slags bokhvete har du i skapet? Mel? Gryn/nøtt? Flak? Ristet eller rå? 

Anonymkode: 17b47...ae6

Jeg tenkte på hel bokhvete 

Anonymkode: 3a881...37a

AnonymBruker
Skrevet

Grøt 
50 gr hel bokhvete ca 3,5 ss 
2 dl kaldt vann spe evt med litt mer vann om nødvendig 
1 dl kokosmelk rist boksen/kartongen godt først 
1 ss kakao 
1/2 ts ekte kanel 
1/2 ts malt anis 
1/4 ts havsalt evt himalayasalt 
1-3 dadler uten stein, antall avhengig av størrelse og ønsket sødme

Ved servering

1/2 banan

Instruksjoner

Ha bokhvete, vann og kokosmelk i en kasserolle, og kok opp på middels varme 

Mens grøten koker, tilsettes kakao, kanel, anis og salt. Bland sammen.

Grovhakk dadler uten stein, og tilsett, bland sammen. Rør av og til ved behov, og juster varmen om nødvendig.

Grøten skal koke 12-15 minutter, til bokhvetefrøene er helt møre. Hvis grøten koker for mye inn/får for lite væske, tilsettes bare litt mer vann

Kutt banan i skiver, tilsett og server

 

Varm bokhvete salat

3 dl bokhvete hel korn 
2 dl vann kaldt 
1 rødløk 
1 kinesisk hvitløk evt 4 fedd 
4 ss extra virgin olivenolje 
1 glass soltørkede tomater hakkede, avrent (nettovekt ca 145 gr) 
2 ss kremet balsamico 
himalayasalt evt havsalt 
1 håndfull frisk oregano evt andre urter etter ønske

Legg bokhvetekornene i rikelig med kaldt vann en times tid før koking

Kok bokhveten i vann i 5-8 minutter, til den er gjennomkokt. Trekk til side, og la lokket være på så lenge.

Rødløk og hvitløk kuttes litt smått, og has i en egen kasserolle sammen med extra virgin olivenolje. Stekes noen minutter på middels varme, rør av og til. Tilsett soltørkede tomater og kremet balsamico, bland sammen, og stek etpar minutter til.

Tilsett løkblandingen i den ferdigkokte bokhveten, og bland sammen. Smak til med himalayasalt.

Grovhakk frisk oregano, og dryss over ved servering

 

Anonymkode: 2d84d...82f

Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Jeg tenkte på hel bokhvete 

Anonymkode: 3a881...37a

Dette er det BESTE jeg vet:

Legg 2 dl hel bokhvete i vann over natten, sammen med en håndfull valnøtter (andre nøtter kan også brukes)

Hell av vannet, og ha i en moden banan, en klype salt og en teskje kanel (helst Ceylon).

Så stavmikses det til en kald grøt. Pleier å ha oppå hakkede nøtter, blåbær og litt honning.

Dette er til to porsjoner. NAM

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...