AnonymBruker Skrevet 18. juli 2021 #1 Skrevet 18. juli 2021 Hva bruker dere bokhvete til? Hvordan tilbereder dere det? Anonymkode: 3a881...37a
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2021 #2 Skrevet 18. juli 2021 Blinis 😃 Du finner oppskrift på nett. Anonymkode: 3909f...5bd
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2021 #4 Skrevet 18. juli 2021 Til bokhvetepannekaker. 250 g bokhvetemel, 7-8 dl vann, 2 ts salt, 1 egg. Bland sammen og pisk kraftig i 5 min. Stek på én side i skikkelig meierismør (en liten klatt), knekk et egg på oversiden av pannekaken, ha røkt skinke og revet gruyère eller comté rundt, og brett tilslutt inn kantene. Nytes helst med bretonsk sider (de har på polet). Anonymkode: 58aa4...083 2
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2021 #5 Skrevet 18. juli 2021 PS: Disse sjokoladecookiesene til Nigella Lawson er også ganske gode (men med endel nøtteaktig og bitter smak pga kombinasjonen av bokhvete og mørk sjokolade). Geniale om man trenger noe glutenfritt til kaffen! https://www.bbc.co.uk/food/recipes/buckwheat_triple_32460 Anonymkode: 58aa4...083 1
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2021 #6 Skrevet 19. juli 2021 Hva slags bokhvete har du i skapet? Mel? Gryn/nøtt? Flak? Ristet eller rå? Anonymkode: 17b47...ae6
AnonymBruker Skrevet 23. juli 2021 #7 Skrevet 23. juli 2021 AnonymBruker skrev (På 19.7.2021 den 16.38): Hva slags bokhvete har du i skapet? Mel? Gryn/nøtt? Flak? Ristet eller rå? Anonymkode: 17b47...ae6 Jeg tenkte på hel bokhvete Anonymkode: 3a881...37a
AnonymBruker Skrevet 23. juli 2021 #8 Skrevet 23. juli 2021 Grøt 50 gr hel bokhvete ca 3,5 ss 2 dl kaldt vann spe evt med litt mer vann om nødvendig 1 dl kokosmelk rist boksen/kartongen godt først 1 ss kakao 1/2 ts ekte kanel 1/2 ts malt anis 1/4 ts havsalt evt himalayasalt 1-3 dadler uten stein, antall avhengig av størrelse og ønsket sødme Ved servering 1/2 banan Instruksjoner Ha bokhvete, vann og kokosmelk i en kasserolle, og kok opp på middels varme Mens grøten koker, tilsettes kakao, kanel, anis og salt. Bland sammen. Grovhakk dadler uten stein, og tilsett, bland sammen. Rør av og til ved behov, og juster varmen om nødvendig. Grøten skal koke 12-15 minutter, til bokhvetefrøene er helt møre. Hvis grøten koker for mye inn/får for lite væske, tilsettes bare litt mer vann Kutt banan i skiver, tilsett og server Varm bokhvete salat 3 dl bokhvete hel korn 2 dl vann kaldt 1 rødløk 1 kinesisk hvitløk evt 4 fedd 4 ss extra virgin olivenolje 1 glass soltørkede tomater hakkede, avrent (nettovekt ca 145 gr) 2 ss kremet balsamico himalayasalt evt havsalt 1 håndfull frisk oregano evt andre urter etter ønske Legg bokhvetekornene i rikelig med kaldt vann en times tid før koking Kok bokhveten i vann i 5-8 minutter, til den er gjennomkokt. Trekk til side, og la lokket være på så lenge. Rødløk og hvitløk kuttes litt smått, og has i en egen kasserolle sammen med extra virgin olivenolje. Stekes noen minutter på middels varme, rør av og til. Tilsett soltørkede tomater og kremet balsamico, bland sammen, og stek etpar minutter til. Tilsett løkblandingen i den ferdigkokte bokhveten, og bland sammen. Smak til med himalayasalt. Grovhakk frisk oregano, og dryss over ved servering Anonymkode: 2d84d...82f
Kvinne87Rogaland Skrevet 23. juli 2021 #9 Skrevet 23. juli 2021 AnonymBruker skrev (3 timer siden): Jeg tenkte på hel bokhvete Anonymkode: 3a881...37a Dette er det BESTE jeg vet: Legg 2 dl hel bokhvete i vann over natten, sammen med en håndfull valnøtter (andre nøtter kan også brukes) Hell av vannet, og ha i en moden banan, en klype salt og en teskje kanel (helst Ceylon). Så stavmikses det til en kald grøt. Pleier å ha oppå hakkede nøtter, blåbær og litt honning. Dette er til to porsjoner. NAM
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå