AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #1 Del Skrevet 12. juli 2021 Jeg glemte en boks med stekt kylling og ris på kjøkkenbenken i 10 timer før den ble satt i kjøleskapet. Kan den spises i dag om den varmes godt opp? Den ser helt fin ut og lukter ikke. Anonymkode: 65471...f3a Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #2 Del Skrevet 12. juli 2021 Hadde ikke gjort det! Anonymkode: a7fd9...93c 9 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Blomsterpotta Skrevet 12. juli 2021 #3 Del Skrevet 12. juli 2021 Akkurat ris og kylling hadde jeg ikke spist etter så lang tid nei. Hadde ikke luktet og smakt engang. Det ville gått rett i søpla. 10 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jacuzzi Skrevet 12. juli 2021 #4 Del Skrevet 12. juli 2021 Definitivt ikke ris. Kylling: godt oppvarmet, hvis du er modig. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #5 Del Skrevet 12. juli 2021 Ris og pasta bør ikke stå på kjøkkenbenken så lenge, og heller ikke kjøtt. Anonymkode: bc40c...af3 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #6 Del Skrevet 12. juli 2021 Ikke pokker Anonymkode: 1ee4e...0c5 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #7 Del Skrevet 12. juli 2021 Mja, ville vært skeptisk. Ris som har vært varmebehandlet og oppbevart i romtemperatur i mer enn 6 timer kan være farlig. Kjøttet ville jeg vurdert om det ikke luktet bedervet og det kunne varmebehandles. Anonymkode: e0a41...830 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest DEN NAKNE GARTNER Skrevet 12. juli 2021 #8 Del Skrevet 12. juli 2021 Lukter det greit så ville jeg gjort det. Har ikke peiling på risen - du kan jo steke den på panna så får du fried rice Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #9 Del Skrevet 12. juli 2021 Ris skal ikke varmes opp igjen. Og kylling skal aldri utsettes for langvarig romtemperatur. Så definitivt nei på begge to. Du har råd til å lage deg en ny porsjon med kylling og ris. Anonymkode: fdbe6...6f8 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #10 Del Skrevet 12. juli 2021 Det kan være bakteriedannelse i risen som skaper giftstoffer som ikke lukter, og heller ikke blir ødelagt av varmebehandling. Derfor advarselen om å ikke varme opp igjen pasta/ris. Anonymkode: 8c2de...192 6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #11 Del Skrevet 12. juli 2021 Folk har dødd av å spise gammel ris og pasta. Anonymkode: ff341...56e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jukkapalme Skrevet 12. juli 2021 #12 Del Skrevet 12. juli 2021 Det hadde jeg aldri gjort. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #13 Del Skrevet 12. juli 2021 https://www.google.com/amp/s/www.sciencealert.com/5-day-old-pasta-or-rice-can-be-deadly-here-s-how/amp Anonymkode: ff341...56e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #14 Del Skrevet 12. juli 2021 Takk for svar alle sammen! Da kaster jeg den. Ts Anonymkode: 65471...f3a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #15 Del Skrevet 12. juli 2021 https://forskning.no/forskeren-forteller-mat-mat-og-helse/sa-farlig-er-det-a-spise-ris-og-pasta-som-er-lagret-feil/733037 Sitat Ris og pasta inneholder relativt store mengder bakteriesporer som overlever koking, og som ikke har konkurranse i produktet etter at det er kokt, og alle vegetative bakterier er drept. Sporene spirer (germinerer) og vokser ut. Under vekst i produktene danner enkelte sporedannende bakterier et varmestabilt giftstoff (toksin). Det bør derfor advares på det sterkeste mot å la ris og pasta stå lenge lagret ved romtemperatur og deretter spises. Sitat Det første dødsfallet på grunn av dette toksinet ble beskrevet i 1997. En 17 år gammel gutt fra Sveits spiste pasta som hadde stått lagret flere dager på kjøkkenbenken, og selv om han varmet opp produktet før han spiste ble han så syk, med blant annet oppkast, at han ble lagt inn på sykehus. Relativt kort tid etter innleggelsen dør denne gutten av leversvikt, og verden blir klar over hvor farlig dette toksinet kan være. Anonymkode: 879c9...d23 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #16 Del Skrevet 12. juli 2021 Godt du kaster den Ris og pasta er jeg alltid nøye med å få i kjøleskap eller frys max 2 timer etter det er ferdig, helst før. Bare ikke bli som min mor, som aldri tørr å spise restene. Hun mener reste-ris er farlig, punktum, men det er ikke farlig så lenge du behandler det riktig. Anonymkode: 15a23...d91 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 12. juli 2021 #17 Del Skrevet 12. juli 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Ris skal ikke varmes opp igjen. Og kylling skal aldri utsettes for langvarig romtemperatur. Så definitivt nei på begge to. Du har råd til å lage deg en ny porsjon med kylling og ris. Anonymkode: fdbe6...6f8 Akkurat dette er bare tull, men ris skal kjøles raskt ned og settes i kjøleskap eller fryseboks fort. Så kan den godt varmes opp igjen. Det er ikke farlig i varme den, det kan være farlig å oppbevare den i romtemperatur over lenger tid for så å varme den igjen. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #18 Del Skrevet 12. juli 2021 AnonymBruker skrev (8 timer siden): Ris skal ikke varmes opp igjen. Og kylling skal aldri utsettes for langvarig romtemperatur. Så definitivt nei på begge to. Du har råd til å lage deg en ny porsjon med kylling og ris. Anonymkode: fdbe6...6f8 Ris kan så klart varmes opp igjen, MEN det må være avkjølt for nok først Anonymkode: 1ee4e...0c5 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 12. juli 2021 #19 Del Skrevet 12. juli 2021 Brunhilde skrev (1 time siden): Akkurat dette er bare tull, men ris skal kjøles raskt ned og settes i kjøleskap eller fryseboks fort. Så kan den godt varmes opp igjen. Det er ikke farlig i varme den, det kan være farlig å oppbevare den i romtemperatur over lenger tid for så å varme den igjen. Presisering: Man trenger ikke varme den igjen for at det skal være farlig. Toksinene som dannes når kokt ris og pasta oppbevares for lenge ved for høy temperatur drepes ikke av oppvarming, men de er der selv om pastaen evt spises kald også. Anonymkode: 879c9...d23 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 12. juli 2021 #20 Del Skrevet 12. juli 2021 AnonymBruker skrev (1 time siden): Presisering: Man trenger ikke varme den igjen for at det skal være farlig. Toksinene som dannes når kokt ris og pasta oppbevares for lenge ved for høy temperatur drepes ikke av oppvarming, men de er der selv om pastaen evt spises kald også. Anonymkode: 879c9...d23 Akkurat det sier seg jo selv? Eller er du en sånn som må ha alt inn med teskje? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå