tobo Skrevet 15. september 2005 #1 Skrevet 15. september 2005 Hbor i ovnen skal jeg steke banankake i springform?
tobo Skrevet 15. september 2005 Forfatter #2 Skrevet 15. september 2005 Hei! dette er urgent!! Røra er ferdig nå og klar til å settes i ovnen. Hjelp!
Gjest Xavia Skrevet 15. september 2005 #3 Skrevet 15. september 2005 Jeg vet ikke, men jeg ville tro nederst. Tunge kaker stekes vel gjerne nederst i ovnen...?
Eliza Doalot Skrevet 15. september 2005 #4 Skrevet 15. september 2005 Hvis du har varmluftsovn spiller det ingen rolle...
Gjest Xavia Skrevet 15. september 2005 #5 Skrevet 15. september 2005 Vel, jeg bruker aldri varmluftsovn når jeg baker kaker.
tobo Skrevet 15. september 2005 Forfatter #6 Skrevet 15. september 2005 Jeg bruker heller ikke varmluft når jeg baker kaker. Burde jeg? Hva er fordelen med det? Satt inn kaken før jeg leste svaret ditt, Xavia. Satt den nest nederst. Ble ikke bra. Sprakk, og når jeg tok den ut klappet den sammen. ÅÅÅH - er så lei av å prøve og prøve og ALDRI få det til! Nå har jeg en eplekake i ovnen. Den fant jeg oppskrift på her inne og skulle etter sigende være enkel. Jeg vet ikke jeg. Mister selvtilliten av dette.
Eliza Doalot Skrevet 15. september 2005 #7 Skrevet 15. september 2005 Xavia har helt rett i at det ikke er anbefalt å bruke varmluft ved baking, men det betyr ikke at det ikke går. Fordelen med varmluft er blant annet at det ikke spiller noen rolle hvor i ovnen du setter kaka. Du kan også steke i flere etasjer, det er ikke mulig uten varmluft. Det du må huske på når du bruker varmluft er å skru ned termostaten ca 20 i forhold til det som er oppgitt i oppskriften. At en kake sprekker på toppen, er vel ikke nødvendig vis noe problem, er det det da? Og dersom kaken ramlet sammen kan det jo nesten høres ut som om den ikke er stekt lenge nok?
Gjest 1111 Skrevet 15. september 2005 #8 Skrevet 15. september 2005 Skal jeg være helt ærlig så har jeg aldri lagd en kake som ikke har sprukket på toppen. Ser ikke noe problem med det jeg
tobo Skrevet 15. september 2005 Forfatter #9 Skrevet 15. september 2005 OK -det var jo oppløftende, Riakath. Det gjør altså ikke noe. Ok - da steker jeg den lengre neste gang. Men er det noen tommelfingerregel på hvor i ovnen en skal steke hva?
Gjest 1111 Skrevet 15. september 2005 #11 Skrevet 15. september 2005 Jeg steker som regel midt i. Legger eventuelt et bakepapir over hvis toppen begynner å bli for brun.
Gyda Skrevet 15. september 2005 #12 Skrevet 15. september 2005 Tror jeg steker kakene nederst eller nest nederst...
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå