Gå til innhold

Boller


Anbefalte innlegg

Skrevet

Pleier ALDRI å bake men fikk plutselig så lyst på boller.

Har du en enkel oppskrift til meg? :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Min favorittoppskrift:

50 g gjær

6-7 dl melk

170 g sukker

½ ts salt

1 kg hvetemel

150-200 g smør/margarin

1 egg

Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt og mel i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 250 grader i 5-6 minutter.

Skrevet

Og kardemomme! Ingen boller uten kardemomme. Og rosiner (men det vet jeg at Arkana ikke liker :ler: )

Skrevet

Blir det mange boller av den oppskriften ca? :)

Skrevet

Går det forresten an å bruke tørrgjær? Har ikke fersk.

Skrevet

Jeg hadde en super bolleoppskrift her inne et sted. Ligger i endel bryllupsdagbøker vet jeg, men de har jo så mange sider.

Skrevet
Jeg hadde en super bolleoppskrift her inne et sted.  Ligger i endel bryllupsdagbøker vet jeg, men de har jo så mange sider.

:ler: DET gidder jeg ikke lete etter. ;)

Må på butikken uansett fant jeg ut, også skal jeg prøve meg på bollebaking etterpå.

Skrevet
Går det forresten an å bruke tørrgjær? Har ikke fersk.

Ja, det er ikke noe problem. Da bare blander du den med det tørre istedet for å smuldre i melken, og væsken kan med fordel være noen grader varmere (40 istedet for 37).

Skrevet (endret)

Ville bare nevne at det står cirka-mengde på melk og smør fordi du kan regulere det litt selv. Hvis du vil ha litt mindre smør i øker du melkemengden. Og kardemomme er kjempegodt i ja, glemte det. Men rosiner er blæh. :ler:

(Prøv litt sukat istedet.) :ler:;)

Endret av Arkana
Skrevet
Blir det mange boller av den oppskriften ca?  :)

Ca 30 stk.

Skrevet

Hannemor, her er oppskrifte din tror jeg:

Oppskrift på boller (ca 20 stk)

50 g gjær

100 g mykt smeltet margarin

4 dl melk, lunken

6 ss sukker

1 ts kardemomme

ca 1 l mel (pass på at deigen ikke blir for tørr)

Stekes midt i ovnen på 240 grader i 5-7 minutter.

Husk at væsken skal være varmere (ca 42 grader) når du bruker tørrgjær lillemor!

Husk pensle bollene med egg, og skal du lag kanelsnurrer er det godt med perlesukker på toppen!

Jeg har laget skoleboller, kanelsnurrer og kanelsnurrer med vaniljekrem... :sikle:

Den lå i dagboken til Huldra :)

Skrevet

Ok, takk!

Da prøver jeg...

Skrevet

Min favoritt:

Tante Bentes skolebrød

ingredienser:

100 g smeltet smør/margarin

1/2 l melk

50 g gjær

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 dl sukker

1 egg

ca. 1 1/2 l hvetemel

eggekrem:

1 eggeplomme

20 g sukker

20 g hvetemel

2 dl melk

Lag vanlig gjærdeig. Eggekremen: Bland alt og kok opp. Stekes ved 225-250 grader til de er gylne.

Kan også lages som vanlige boller uten eggekremen.

Skrevet

Nam, eggekrem. Det må jeg også prøve å lage en gang.

Brukte Arkana sin oppskrift nå (uten kardemomme, rosin og sukat) og bollene ble kjempegode. :)

Skrevet

Da har Tex fastslått DET i alle fall, så vet vi det. Vi liker ikke kardemomme. ;)

Skrevet

Mine boller kommer MED kardemomme, altså - bare så det er sagt, middis! ;)

Skrevet
Min favoritt:

Tante Bentes skolebrød

ingredienser:

100 g smeltet smør/margarin

1/2 l melk

50 g gjær

1 ts salt

2 ts kardemomme

1 dl sukker

1 egg

ca. 1 1/2 l hvetemel

eggekrem:

1 eggeplomme

20 g sukker

20 g hvetemel

2 dl melk

Lag vanlig gjærdeig. Eggekremen: Bland alt og kok opp. Stekes ved 225-250 grader til de er gylne.

Kan også lages som vanlige boller uten eggekremen.

Nå står deigen og hever, snart skal jeg lage eggekrem :sikle:

Skrevet
Da har Tex fastslått DET i alle fall, så vet vi det. Vi liker ikke kardemomme.  ;)

nemlig ;)

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...