Midnattsol Skrevet 14. september 2005 #1 Skrevet 14. september 2005 Pleier ALDRI å bake men fikk plutselig så lyst på boller. Har du en enkel oppskrift til meg?
Arkana Skrevet 14. september 2005 #2 Skrevet 14. september 2005 Min favorittoppskrift: 50 g gjær 6-7 dl melk 170 g sukker ½ ts salt 1 kg hvetemel 150-200 g smør/margarin 1 egg Smuldre gjæren i lunken melk. Smelt smøret. Bland sukker, salt og mel i en bolle. Hell i melk, smeltet smør og egg. Arbeid deigen smidig og glatt. Dekk med plast og la heve til dobbel størrelse. Kna deigen, del i emner som formes. La etterheve på plate. Pensle med egg og stek ved 250 grader i 5-6 minutter.
Brunhilde Skrevet 14. september 2005 #3 Skrevet 14. september 2005 Og kardemomme! Ingen boller uten kardemomme. Og rosiner (men det vet jeg at Arkana ikke liker )
Midnattsol Skrevet 14. september 2005 Forfatter #4 Skrevet 14. september 2005 Blir det mange boller av den oppskriften ca?
Midnattsol Skrevet 14. september 2005 Forfatter #5 Skrevet 14. september 2005 Går det forresten an å bruke tørrgjær? Har ikke fersk.
Hannemor Skrevet 14. september 2005 #6 Skrevet 14. september 2005 Jeg hadde en super bolleoppskrift her inne et sted. Ligger i endel bryllupsdagbøker vet jeg, men de har jo så mange sider.
Midnattsol Skrevet 14. september 2005 Forfatter #7 Skrevet 14. september 2005 Jeg hadde en super bolleoppskrift her inne et sted. Ligger i endel bryllupsdagbøker vet jeg, men de har jo så mange sider. ← DET gidder jeg ikke lete etter. Må på butikken uansett fant jeg ut, også skal jeg prøve meg på bollebaking etterpå.
Arkana Skrevet 14. september 2005 #8 Skrevet 14. september 2005 Går det forresten an å bruke tørrgjær? Har ikke fersk. ← Ja, det er ikke noe problem. Da bare blander du den med det tørre istedet for å smuldre i melken, og væsken kan med fordel være noen grader varmere (40 istedet for 37).
Arkana Skrevet 14. september 2005 #9 Skrevet 14. september 2005 (endret) Ville bare nevne at det står cirka-mengde på melk og smør fordi du kan regulere det litt selv. Hvis du vil ha litt mindre smør i øker du melkemengden. Og kardemomme er kjempegodt i ja, glemte det. Men rosiner er blæh. (Prøv litt sukat istedet.) Endret 14. september 2005 av Arkana
Arkana Skrevet 14. september 2005 #10 Skrevet 14. september 2005 Blir det mange boller av den oppskriften ca? ← Ca 30 stk.
Gjest gjest1 Skrevet 14. september 2005 #11 Skrevet 14. september 2005 Hannemor, her er oppskrifte din tror jeg: Oppskrift på boller (ca 20 stk) 50 g gjær 100 g mykt smeltet margarin 4 dl melk, lunken 6 ss sukker 1 ts kardemomme ca 1 l mel (pass på at deigen ikke blir for tørr) Stekes midt i ovnen på 240 grader i 5-7 minutter. Husk at væsken skal være varmere (ca 42 grader) når du bruker tørrgjær lillemor! Husk pensle bollene med egg, og skal du lag kanelsnurrer er det godt med perlesukker på toppen! Jeg har laget skoleboller, kanelsnurrer og kanelsnurrer med vaniljekrem... Den lå i dagboken til Huldra
Midnattsol Skrevet 14. september 2005 Forfatter #12 Skrevet 14. september 2005 Ok, takk! Da prøver jeg...
-Fisken- Skrevet 14. september 2005 #13 Skrevet 14. september 2005 Min favoritt: Tante Bentes skolebrød ingredienser: 100 g smeltet smør/margarin 1/2 l melk 50 g gjær 1 ts salt 2 ts kardemomme 1 dl sukker 1 egg ca. 1 1/2 l hvetemel eggekrem: 1 eggeplomme 20 g sukker 20 g hvetemel 2 dl melk Lag vanlig gjærdeig. Eggekremen: Bland alt og kok opp. Stekes ved 225-250 grader til de er gylne. Kan også lages som vanlige boller uten eggekremen.
Midnattsol Skrevet 14. september 2005 Forfatter #14 Skrevet 14. september 2005 Nam, eggekrem. Det må jeg også prøve å lage en gang. Brukte Arkana sin oppskrift nå (uten kardemomme, rosin og sukat) og bollene ble kjempegode.
Midnattsol Skrevet 14. september 2005 Forfatter #16 Skrevet 14. september 2005 Da har Tex fastslått DET i alle fall, så vet vi det. Vi liker ikke kardemomme.
Gjest 1111 Skrevet 15. september 2005 #17 Skrevet 15. september 2005 De beste bollene har mye kardemomme i deigen
Gjest Gjesta Skrevet 15. september 2005 #18 Skrevet 15. september 2005 Mine boller kommer MED kardemomme, altså - bare så det er sagt, middis!
Gjest 1111 Skrevet 15. september 2005 #19 Skrevet 15. september 2005 Min favoritt: Tante Bentes skolebrød ingredienser: 100 g smeltet smør/margarin 1/2 l melk 50 g gjær 1 ts salt 2 ts kardemomme 1 dl sukker 1 egg ca. 1 1/2 l hvetemel eggekrem: 1 eggeplomme 20 g sukker 20 g hvetemel 2 dl melk Lag vanlig gjærdeig. Eggekremen: Bland alt og kok opp. Stekes ved 225-250 grader til de er gylne. Kan også lages som vanlige boller uten eggekremen. ← Nå står deigen og hever, snart skal jeg lage eggekrem
Gjest Gjesta Skrevet 15. september 2005 #20 Skrevet 15. september 2005 Da har Tex fastslått DET i alle fall, så vet vi det. Vi liker ikke kardemomme. ← nemlig
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå