Jotunjenta Skrevet 14. september 2005 #1 Skrevet 14. september 2005 Har prøvd på et lite pilotprosjekt på kjøkkenbenken og lagd spirer av grønne linser, mungbønner og svartøyebønner. Likte de grønne linsene best, da de ble veldig gode + at mungbønnene hadde noen som ikke spirte og de ble harde og som "stein i munnen". De grønne linsene spirer og spirer. Når skal man egentlig spise de? Vil jo helst spise de når næringen er på topp. Først kommer det jo ut 1 tråd som er roten til frøet. Etterpå kommer det ut 1 tråd til. Den siste tråden får etterpå grønne blader og skal tydeligvis bli toppen av planten. Bør man kanskje spise den før det grønne kommer? Eller skal det se ut som en miniplante?
Gjest Peder Andreas Skrevet 20. september 2005 #2 Skrevet 20. september 2005 (endret) Hei Det er kjempebra at du har spirt . Jeg spirer også nå. De fleste frø er spiseklare etter 2-3 dager, men det varierer. Husk å skylle de to ganger om dagen og la de gjerne stå i lys, men ikke direkte sollys. Dette skaper klorofyll som er viktig for dannelsen av lymfe, som er kroppens viktigste næringsstoff.. kan jeg sende deg en sms så kan du få mere input :=) E-posten er slettet i henhold til våre regler. Veslejenta - moderator Endret 20. september 2005 av Veslejenta
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå