Gå til innhold

Rått egg i utlandet


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei!

Jeg er på ferie i Spania (det er av helsemessige årsaker, og jeg er fullvaksinert). Spiste akkurat lunsj på et sted, og glemte meg helt bort og spiste stekt egg hvor plommen var rennende. Fikk egentlig servert to egg, spiste det ene før jeg kom på at man IKKE skal spise rå egg i utlandet. 
 

Nå er jeg så stressa, kan noen plis berolige meg. Er så redd for at jeg skal få salmonella… Noen som har spist tilnærma likt og IKKE fått salmonella? Vil ikke høre skrekkhistorier. 

 

Hilsen superstressa! 

Anonymkode: 2d7e8...384

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Hvis egget var stekt så er det da ikke rått selv om plommen er rennende?

Anonymkode: 38821...276

  • Liker 2
Skrevet

Egget var godt stekt ja, men plommen var jo bare lunken og rennende, så det er vel ikke helt bra.. 

AnonymBruker
Skrevet

Utlandet er så mangt! 
Spiser eggs Benedict overalt, aldri hatt noe problem, og der er alltid plommen rennende.

Anonymkode: 85925...0ff

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Tror dette går helt fint altså

Anonymkode: 38821...276

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Jeg bor i utlandet og spiser rennende plomme hver dag. Visste ikke at det store utland var så farlig. Spania følger vel uansett en del EU-regler med tanke på egg, så ville ikke bekymret meg i det hele tatt.

Anonymkode: 68b63...031

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Selv om det er en viss fare for salmonella, betyr det ikke at alle egg er salmonellainfisert. Du finner vel ut om ditt var det snart...

Anonymkode: ee12b...86b

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har spist rå eggeplomme i de fleste av de 40+ landene jeg har vært i, også i Asia. 

Jeg velger anerkjente hotell og restauranter, og stoler da på at de serverer mat som ikke gir dem et dårlig rykte.

Har aldri blitt dårlig. 

Anonymkode: 6ffc4...6ba

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Men mindre du er gravid eller har svekket immunforsvar, hadde jeg ikke giddet å stresse. Dersom ovennevnte ville jeg unngått rå egg, det inkluderer majoneser og enkelte sauser.

Anonymkode: 87df9...24b

AnonymBruker
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Men mindre du er gravid eller har svekket immunforsvar, hadde jeg ikke giddet å stresse. Dersom ovennevnte ville jeg unngått rå egg, det inkluderer majoneser og enkelte sauser.

Anonymkode: 87df9...24b

Samboeren min ble forresten kjempedårlig etter å ha spist jordbær med krem i Spania, det er vanskelig å unngå alt som potensielt kan gi matforgiftning.

Anonymkode: 87df9...24b

AnonymBruker
Skrevet

ET stekt egg med rennende plomme er jo ikke rått? Det er HELT vanlig at stekte egg er rennende, så ville ikke tenkt noe mere på dette.

Anonymkode: 2a171...18a

  • Liker 1
Skrevet

Du har spist speilegg sunny side up. Eventuelt eggs over easy.  Plommen SKAL være flytende. Eggene er jo ikke rå.

  Har du aldri lagd dette hjemme?   ☺

Skrevet
AnonymBruker skrev (9 minutter siden):

Jeg har spist rå eggeplomme i de fleste av de 40+ landene jeg har vært i, også i Asia. 

Jeg velger anerkjente hotell og restauranter, og stoler da på at de serverer mat som ikke gir dem et dårlig rykte.

Har aldri blitt dårlig. 

Anonymkode: 6ffc4...6ba

Det er jo slik at de fleste egg ikke er infisert med salmonella, så det er nok også årsaken til at du ikke er blitt syk. Men det er omtrent bare i Norge, Sverige og Finnland du kan være helt sikker på at alle egg er uten dette. Det har bl.a med kaldere klima å gjøre. Eggproduksjon i mindre skala etc. Det trenger derfor ikke ha noe med annerkjente hotell å gjøre. God koking og steking dreper jo salmonella-bakterien, så like greit å ikke ta sjansen ved å spise rå egge. Salmonella gir gjerne veldig mye mer symptomer enn annen matforgiftning. Like greit å ikke ta sjansen tenker jeg

AnonymBruker
Skrevet

Takk for mange gode svar, da roer jeg meg litt! Egget var jo såklart stekt, men plommen var rennende (og bare varm). 
 

Føler meg faktisk litt uvel, men det må jo bare være placebo😂 Forhåpentligvis..

Anonymkode: 2d7e8...384

AnonymBruker
Skrevet
Ella-2 skrev (42 minutter siden):

Det er jo slik at de fleste egg ikke er infisert med salmonella, så det er nok også årsaken til at du ikke er blitt syk. Men det er omtrent bare i Norge, Sverige og Finnland du kan være helt sikker på at alle egg er uten dette. Det har bl.a med kaldere klima å gjøre. Eggproduksjon i mindre skala etc. Det trenger derfor ikke ha noe med annerkjente hotell å gjøre. God koking og steking dreper jo salmonella-bakterien, så like greit å ikke ta sjansen ved å spise rå egge. Salmonella gir gjerne veldig mye mer symptomer enn annen matforgiftning. Like greit å ikke ta sjansen tenker jeg

Jeg har på 40 år med rå egg, rare biff, tartarer, med mer, aldri vært matforgiftet. (vokst opp med foreldre som også var avslappet til rå mat).

Så jeg ser ikke på det som mer "sjanse" enn å spise salat i Norge (toxo).

Men det er jo typisk norsk å tenke at utlandet er "farlig" 

Anonymkode: 6ffc4...6ba

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...