*Heidi* Skrevet 13. september 2005 #1 Skrevet 13. september 2005 Har du en oppskrift på en sunn vaffel eller sunn pannekakerøre? Har fått helt dilla på dette,men kunne tenkt meg noe som var litt sundt!
Usikker Skrevet 13. september 2005 #2 Skrevet 13. september 2005 Bytt ut hvetemel med speltmel. Ha i litt kli f.eks........... Også kan du bytte ut sukker med fruktose. Da blir det hvertfall litt sunnere. Grovt mel f.eks. - istedetfor det hersens hvetemelet. Si fra når vaflene er ferdige da - for da kommer jeg.........
Gjest gjest1 Skrevet 13. september 2005 #3 Skrevet 13. september 2005 Har hørt om havregrynsvafler..det burde jo være sunnere
skrue Skrevet 14. september 2005 #4 Skrevet 14. september 2005 Har hørt om havregrynsvafler..det burde jo være sunnere ← Jeg vil tro at halvparten (kanskje mer - etter å ha sett hva folk putter på) av "problemet" er det mange har på vaffelen/pannekaken og ikke hva røren selv består av.
ashera Skrevet 14. september 2005 #5 Skrevet 14. september 2005 Jeg bruker en vanlig pannekakeoppskrift og erstatter 3/4 av hvetemelet med speltmel og den siste fjerdedelen med byggmel. Hvis du steker i teflonpanne e.l. klarer du deg med mindre smør. Og som siste innlegger sier, vær obs på hva du har OPPÅ pannekakene.
Gjest piaf Skrevet 14. september 2005 #6 Skrevet 14. september 2005 Jeg lager bretonske bokhvetepannekaker, og da består røren av 250 g grovt bokhvetemel (jeg foretrekker merket Helios demeter), 1 ts salt og 1 egg. Bokhveten, som egentlig ikke er et korn, men et frø, er så proteinrik at melk eller flere egg er unødvendig. Bokhvetepannekakene blir imidlertid best på smak om de stekes i meierismør, og det er jo ikke helt sunt, da. Jeg pleier å fylle pannekakene med mye rart, feks røkt skinke og speilegg, tomatskiver, rødløk, stekt sopp, spinatstuing, ost... Man steker pannekaken på en side, snur den, legger på fyll og bretter sammen når baksiden er ferdigstekt og fyllet er varmt.
showgirl Skrevet 14. september 2005 #7 Skrevet 14. september 2005 Grete Roede har magre vafler,trur det var ca 125 kalorier pr plate. Sjekk ut nettsiden deres,kanskje den ligger der? :klø:
NullHull Skrevet 14. september 2005 #8 Skrevet 14. september 2005 Denne er fra Grethe Roede: Grove sunne vafler (10 plater) Kcal pr plate = 150 2 egg 1ss strøsøtning 6 dl skummet melk 70g grovt sammalt hvete/havregryn 260g hvetemel 1ts bakepulver 1ts vaniljesukker Pisk egg og søtningsstoff til eggedosis. Tilsett mel og melk. La røren stå minst en time før steking
Glossy Skrevet 14. september 2005 #9 Skrevet 14. september 2005 Fikk nettopp en av en venninne: 2 dl melk 1/2 ts salt 1 egg 3 dl melk. Sunn og god! Tenkte å prøve den selv i kveld!!
*Heidi* Skrevet 14. september 2005 Forfatter #10 Skrevet 14. september 2005 Tusen takk folkens Da skal jeg prøve meg frem:)
Gjest Emera Skrevet 14. september 2005 #11 Skrevet 14. september 2005 Fikk nettopp en av en venninne: 2 dl melk 1/2 ts salt 1 egg 3 dl melk. Sunn og god! Tenkte å prøve den selv i kveld!! ← Kan bli tynn den, da...
Gjest piaf Skrevet 15. september 2005 #12 Skrevet 15. september 2005 Jeg lager bretonske bokhvetepannekaker, og da består røren av 250 g grovt bokhvetemel (jeg foretrekker merket Helios demeter), 1 ts salt og 1 egg. Bokhveten, som egentlig ikke er et korn, men et frø, er så proteinrik at melk eller flere egg er unødvendig. ← ...og pannekakerøren min blir vel litt i tykkeste laget... Pleier å bruke ca. 6-7 dl vann til denne oppskriften.
Glossy Skrevet 15. september 2005 #13 Skrevet 15. september 2005 Kan bli tynn den, da... ← Jepp kan det...... Mente vel 2 dl MEL.....
Gjest gjest1 Skrevet 16. september 2005 #15 Skrevet 16. september 2005 Revne gulerøtter! I pannekaker altså. Spinat er også godt.
Usikker Skrevet 16. september 2005 #16 Skrevet 16. september 2005 Bokhvetepannekakene blir imidlertid best på smak om de stekes i meierismør, og det er jo ikke helt sunt, da. ← Meierismøret er et "rent" produkt............. så det er det sunneste smøret
Gjest piaf Skrevet 16. september 2005 #17 Skrevet 16. september 2005 Meierismøret er et "rent" produkt............. så det er det sunneste smøret ← Det er jeg aldeles enig i, jeg bruker aldri noen form for margarin til noe som helst. Jeg tenkte mer på at vegetabilske oljer er et sunnere alternativ enn meierismør.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå