Gå til innhold

Kan jeg spise biffstrimler etter siste forbruksdag?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har 2 pakker biffstrimler av storfe. De gikk ut på dato 1 juli. Jeg er vant med at det står "best før" på biff/kjøtt, og bruker ofte biffer etter best-før-dato. Men så skulle jeg lage middag nå, og ser at det faktisk står siste forbruksdag! Må jeg kaste pakkene? Har åpnet begge to og de lukter helt fint, men ble litt skeptisk til kombinasjonen kjøtt og siste forbruksdag. 

Anonymkode: d5918...048

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Lukter det og ser bra ut så bruker du det. KJøtt går ikke magisk over til å være uspiselig fra en dag til neste. 

Anonymkode: caf87...d47

  • Liker 5
Skrevet

Bruk nesen og øynene.

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Antas du har tatt et valg, nå, ts. Hvis de luktet ok var de sikkert ok. Det kan være greit å være oppmerksom på at oppskåret kjøtt har kortere holdbarhet enn hele biffer/fileter.

Anonymkode: ab2c6...433

AnonymBruker
Skrevet

Stekte strimlene godt og hadde en nydelig middag med biffstrimler i pitabrød. Det var bare nytt for meg at det faktisk stod siste forbruksdag på biff(strimler). 

Anonymkode: d5918...048

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

Stekte strimlene godt og hadde en nydelig middag med biffstrimler i pitabrød. Det var bare nytt for meg at det faktisk stod siste forbruksdag på biff(strimler). 

Anonymkode: d5918...048

Smart av deg (y)

Skrevet (endret)

Lett bedervelige matvarer som fersk fisk, kylling, kjøttfarse, innmat og rå pølse skal merkes med «Siste forbruksdag». Det betyr siste dag maten kan spises, forutsatt riktig oppbevaring og uåpnet emballasje. Datoen bør respekteres, fordi maten kan bli helsefarlig etter siste forbruksdag.

Sitat

 

Spoiler

 

 

 

Endret av Kratt_
AnonymBruker
Skrevet

Jeg ble veldig syk en gang jeg spiste biffstrimler fra Adams matkasse. De var på siste forbruksdag, men mistenker at kassa hadde stått et sted uten kjøling før vi fikk den. Merket ingenting på lukt eller smak når jeg spiste dem, men ble kjempedårlig med oppkast og diare i flere dager etterpå. Så pass på!

Anonymkode: 549be...978

Skrevet

Ja.  Biff, hel eller strimlet,  blir mørere og rikere på smak av å ligge litt over tiden. 

  • Liker 1
Skrevet

"Best før" betyr ikke "giftig etter". 

AnonymBruker
Skrevet
Kratt_ skrev (13 timer siden):

Lett bedervelige matvarer som fersk fisk, kylling, kjøttfarse, innmat og rå pølse skal merkes med «Siste forbruksdag». Det betyr siste dag maten kan spises, forutsatt riktig oppbevaring og uåpnet emballasje. Datoen bør respekteres, fordi maten kan bli helsefarlig etter siste forbruksdag.

 

Det er ikke sånn at nøyaktig midnatt siste forbruksdag så er maten plutselig bedervet fra det ene minuttet til det neste. Det er fortsatt lov å bruke hodet og sansene.

Anonymkode: f424c...ee3

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Kjøper alltid biff som har gått ut på dato. Den er så mør og fin da. Må selvfølgelig lukte på produktet, men ekspertene sier at man skal vente en halvtime etter å ha åpnet pakken med å lukte. Spiser aldri kylling og kjøttdeig som har gått ut på dato. Mer lettbedervelig. 

Anonymkode: a2339...7d5

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Akkurat biff kunne jeg fint spist en eller to dager etter. Ellers er jeg forsiktig med kjøtt og siste forbruksdag.

Anonymkode: 769d8...c03

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...