Gå til innhold

Hvilken ost liker du best?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Fjelldronning fra Avdem ysteri.

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Cheddar. Og det må være den myke i skiver fra LVQR 😁😁

Anonymkode: 09ce2...a85

AnonymBruker
Skrevet
1 hour ago, AnonymBruker said:

Umulig å velge! 

Manchego til mauling, det samme kan jeg gjøre med parmesan. nesten alt blir dessuten bedre med et parmesandryss, inkludert tradisjonell, norsk grønnsakssuppe (bare prøv!). Disse to er nok mine favoritter. 

Mozzarella er alltid godt - i caprese eller andre salater, eller i pasta med pesto og soltørkede tomater, eller på sandwich med tomat og ruccola, salt, pepper og litt olje. Eller som topping på pizza. Tørket mozzarella som topping på lasagne sammen med litt parmesan. 

Diverse blåmuggoster - som dessert samen med marmelader, på pizza, burger, biff, eller som del i en ostesaus til pasta. Eller pai. 

"Vanlig gulost" (Norvegia, Jarlsberg) på brødskive eller knekkebrød med slangeagurk oppå. Det spiser jeg nesten hver dag. 

Fetaost i gresk salat eller i diverse pastaretter eller gratinert med olje og oregano, eller smuldret over ovnsbakte  grønnsaker (gjerne gratinering) eller over dampede grønnsaker. Eller bare naturell sammen med oliven og godt brød. 

Chèvre i salater eller gratinerte grønnsaker, veldig godt sammen med bakte rødbeter. 

Västerbottenost er også godt. Edamer til jul. 

Anonymkode: 7c6f1...f8c

Fullstendig enig!

Anonymkode: 45174...93e

  • Liker 1
Gjest Mr Bergen
Skrevet (endret)

Prima gulost fra Rema på brødskiven eller knekkebrødet, mild og god

Endret av Mr Bergen
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Oppdaget den nettopp! Helt nydelig 😄 Og jævlig å få ut av folien ja.

Anonymkode: 8985e...8c2

Oyes, det er mitt nye opium. 😄 Jeg var heldig i dag, klarte på et vis å få tak i et par store biter å rive av, men den løsningen er ikke noe å rope hurra for akkurat. 

Skrevet

Er mye god ost så vanskelig å velge. Jeg tror jeg velger langtidslagret gauda/Norvegia-ost. 

AnonymBruker
Skrevet

God kvalitet cheddar, blåmuggost, parmesan, manchego, iberico, feta, og vellagret jarlsberg. 

Anonymkode: 3328a...9ed

Skrevet

Og ordentlig parmesan! (parmigiano reggiano). Ethvert liv er fattigere uten. Dessuten er det helt usedvanlig sunt, så det er jo en fantastisk bonus.

Skrevet

Åååå, så mange gode ostar som blir nevnt her! 

Her i huset er det alltid Norvegia og fløtemysost. I tillegg ramlar vi innom alt etter humør og fristelse: Blå Selbu, ulike brie, Vismann, gräddost, manchego, parmesan. Og til jul MÅ vi ha edamer. Mange;)

AnonymBruker
Skrevet

Enig i en del av det som er sagt her, i tillegg er jeg veldig glad i Sorte Sara, Gamle Ole, Epoisses, Chaumes og Brillat Savarin 😋

Anonymkode: ad5fc...d45

  • Liker 3
Skrevet
AnonymBruker skrev (Akkurat nå):

Enig i en del av det som er sagt her, i tillegg er jeg veldig glad i Sorte Sara, Gamle Ole, Epoisses, Chaumes og Brillat Savarin 😋

Anonymkode: ad5fc...d45

😍

Skrevet

Gräddost! Den som er rund i rød pakning er best. 

  • Liker 1
Skrevet
AnonymBruker skrev (1 minutt siden):

😍Enig i en del av det som er sagt her, i tillegg er jeg veldig glad i Sorte Sara, Gamle Ole, Epoisses, Chaumes og Brillat Savarin 😋

Anonymkode: ad5fc...d45

Hvis du er mann, vil jeg gifte meg med deg! 😍😍😍

(Neida, jeg er gift, så det var ikke alvorlig ment, altså.) Men i mitt neste liv!

  • Liker 1
Skrevet

Jarlsberg.

Edamer. 

Ridder.

Port Salute.

Goudaost (Norvegia)

G35.

Bruker de på brød, knekkebrød og ymse kjeks.

 

Har lært meg å like ei tjukk skive blåmuggost på hamburger.   

AnonymBruker
Skrevet

Ååå ost er såå godt! Umulig å velge, har ikke møtt en ost jeg ikke liker. 
 

roquefort
Brie
Jarlsberg
Cheddar
Manchego
Parmesan
Mozarella
Burrata
All blåmuggost
Røk ost
Chevre
Feta
Halloumi
Camembert
Gudbrandsdalsost
Ridderost
Port salut

de jeg ikke liker så godt er nøkkelost og norvegia. Norvegia smaker så lite. 
 

Anonymkode: fe6df...298

AnonymBruker
Skrevet

Parmesan og fetaost. Jeg kan aldri spise pasta uten parmesan igjen.

Anonymkode: 29cff...025

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Hvordan er forskjellen på smak på de ulike variantene av Norvegia? Den vanlige i forhold til de som heter vellagret og fyldig?

Anonymkode: d2f85...878

Skrevet
FrankDrebin skrev (På 3.7.2021 den 15.04):

Jeg har blitt hekta på denne røveren i det siste. 

7038010026072.jpg

 

Den eter jeg som den er. En snei her, en snei der, og plutselig er det tomt. Ut og kjøpe ny! :fnise: 

Eneste haken er at det er et helvete å få av folien. :P 

 

Vært favoritten min siden jeg var liten 😋😋. Men folien har jeg aldri fått dreisen på nei.

AnonymBruker
Skrevet

Parmesan, jarlsberg, cheddar i den rekkefølgen :)

Anonymkode: 3b2eb...449

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...