Gå til innhold

Hvilken ost liker du best?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hvilke oster liker du best? Og hva bruker du dem til?

Anonymkode: d2f85...878

  • Liker 1
Skrevet

Cheddar, de ordentlige cheddarene som selges i stykker, ikke de gule skivene som selges som burgerost.

Brukes til alt, brødskive, kjeks, gratinering, pizza og så videre. Jeg liker mye ost av forskjellige typer, men det er cheddar jeg bruker definitivt mest.

  • Liker 7
AnonymBruker
Skrevet

Jarlsberg 🥰

Anonymkode: 7b0c3...cae

  • Liker 10
AnonymBruker
Skrevet

Blåmuggost i alle varianter. Når det ikke passer med blåmuggost blir det ofte Østavind.

Anonymkode: 646a4...08e

  • Liker 5
Skrevet (endret)

Jeg har blitt hekta på denne røveren i det siste. 

7038010026072.jpg

 

Den eter jeg som den er. En snei her, en snei der, og plutselig er det tomt. Ut og kjøpe ny! :fnise: 

Eneste haken er at det er et helvete å få av folien. :P 

 

Endret av FrankDrebin
  • Liker 2
Skrevet

Svart edamer eller Synnøve gouda :Nikke:

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Umulig å velge! Jeg elsker ost, kunne seriøst levd på ost til årene sprekker😅 Blåmuggost til pizza, pasta, toast. Manchego til ren «mauling» med en dæsj honning eller marmelade på. Chevre til pizza, ovnsbakt, toast osv. Mozzarella til pasta, pizza. Pasta og ost er det jeg elsker mest her i verden😍 Melder flytting til Italia så fort jeg vinner i lotto!

Anonymkode: 672e5...dd3

  • Liker 15
AnonymBruker
Skrevet

Er ikke cheddar veldig kort/tørr i konsistensen? Og hvilken jarlsberg er best?

Anonymkode: 4e97d...888

AnonymBruker
Skrevet
FrankDrebin skrev (2 timer siden):

Jeg har blitt hekta på denne røveren i det siste. 

7038010026072.jpg

 

Den eter jeg som den er. En snei her, en snei der, og plutselig er det tomt. Ut og kjøpe ny! :fnise: 

Eneste haken er at det er et helvete å få av folien. :P 

 

Oppdaget den nettopp! Helt nydelig 😄 Og jævlig å få ut av folien ja.

Anonymkode: 8985e...8c2

  • Liker 3
Skrevet

Brie ^^,  Passe myk som blir borte i glompher  ^_^ 

  • Liker 1
Skrevet

Norvegia 🥰:romeo:

  • Liker 5
AnonymBruker
Skrevet

Brie, blåmuggost, chevre, feta, cheddar, Red Leicester, fersk mozzarella ... Jeg elsker ost! 🙈

Anonymkode: 165b6...55c

  • Liker 3
AnonymBruker
Skrevet

Umulig å velge! 

Manchego til mauling, det samme kan jeg gjøre med parmesan. nesten alt blir dessuten bedre med et parmesandryss, inkludert tradisjonell, norsk grønnsakssuppe (bare prøv!). Disse to er nok mine favoritter. 

Mozzarella er alltid godt - i caprese eller andre salater, eller i pasta med pesto og soltørkede tomater, eller på sandwich med tomat og ruccola, salt, pepper og litt olje. Eller som topping på pizza. Tørket mozzarella som topping på lasagne sammen med litt parmesan. 

Diverse blåmuggoster - som dessert samen med marmelader, på pizza, burger, biff, eller som del i en ostesaus til pasta. Eller pai. 

"Vanlig gulost" (Norvegia, Jarlsberg) på brødskive eller knekkebrød med slangeagurk oppå. Det spiser jeg nesten hver dag. 

Fetaost i gresk salat eller i diverse pastaretter eller gratinert med olje og oregano, eller smuldret over ovnsbakte  grønnsaker (gjerne gratinering) eller over dampede grønnsaker. Eller bare naturell sammen med oliven og godt brød. 

Chèvre i salater eller gratinerte grønnsaker, veldig godt sammen med bakte rødbeter. 

Västerbottenost er også godt. Edamer til jul. 

Anonymkode: 7c6f1...f8c

  • Liker 8
Skrevet

Brie og Jarlsberg. Gode alene, og gode på brødskiver med paprika eller agurk. 

  • Liker 2
Skrevet
AnonymBruker skrev (3 timer siden):

Er ikke cheddar veldig kort/tørr i konsistensen? Og hvilken jarlsberg er best?

Anonymkode: 4e97d...888

Jo, den er litt smuldrete, men smaken er veldig god.

Skrevet

Gruyere👌🏼 Spiser den bar 🥰

  • Liker 4
Gjest Føsleguri
Skrevet

Umulig å velge, elsker ost.

AnonymBruker
Skrevet

Alpeost til snacks og Granstubben som er lunet, til kjeks og godt brød 😍

Anonymkode: b628d...f64

  • Liker 1
Skrevet
Sago skrev (9 timer siden):

Cheddar, de ordentlige cheddarene som selges i stykker, ikke de gule skivene som selges som burgerost.

Brukes til alt, brødskive, kjeks, gratinering, pizza og så videre. Jeg liker mye ost av forskjellige typer, men det er cheddar jeg bruker definitivt mest.

Helt enig! Cheddar er undervurdert (eller kanskje misforstått?) fordi navnet også brukes om de forferdelige ultraprosesserte ostelignende greiene, som ikke har spesielt mye med ost å gjøre.

Men ellers så elsker jeg det meste av ost. Jeg er kanskje mest glad i blåmuggost, med Fourme d'Ambert som en av favorittene, selv om det jo finnes et helt enormt spenn der, sånn at det er helt umulig å velge.

Og nå skal jeg lage meg gresk salat, med ekte gresk feta (selv om man langt fra får like god feta her som i Hellas)

  • Liker 2

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...