Gjest gjest1 Skrevet 12. september 2005 #1 Skrevet 12. september 2005 Var på sopptur i helga fant masse sopp, og tenkte å lage en suppe i dag av det jeg ikke holder på konservere til senere bruk. Noen som har en god oppskrift på en suppe med villsopp. Har Gul trompetsopp, traktkantarell, kantarell, piggsopp og litt steinsopp.
Gjest Gjest Skrevet 12. september 2005 #2 Skrevet 12. september 2005 Her er en oppskrift fra Bent Stiansen. 500 gram skogsop 200 g sjalottløk 3 fedd hvitløk 100 g smør 2 dl hvitvin 1/2 del sherry 1 liter kyllingkraft eller 1 liter vann med 1 terning kyllingbuljong 2 ss maisenna salt pepper og litt sitronsaft 2 ss sitrontimian 3 dl pisket kremfløte rens soppen kutt den i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Smelt smørrret og fres løkene i ett minutt før du tilsetter soppen og freser den godt til all soppkraften er kokt inn. Tilsett hvitvin og sherry (eller annen hetvin som du har) kok opp og la koke i tre minutter. Så tilsetter du kyllingkraft og lar det hele småkoke i et kvarter. Jevn suppen med litt maisenna utrørt i kaldt vann og smak til med salt pepper sitronsaft og hakket sitrontimian. Ved servering tilsettes den piskede fløten som vendes lett inn i suppen.
Plym Skrevet 12. september 2005 #3 Skrevet 12. september 2005 Mmmm. Den skal iallefall jeg prøve etter helgas sopptur. Har ekstremt gode erfaringer med Stiansens oppskrifter.
Gjest pulverheksa ii Skrevet 12. september 2005 #4 Skrevet 12. september 2005 Skal prøve denne i kveld, har tom. sherry hjemme noe som er bra siden polet er stengt i dag Blir tilbakemeliding i morgen
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå